123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 27.10.2020

Smittspridningen ökar i Sveriges storstäder

Sverigesradio 

Den fortsatta spridningen av coronaviruset gör nu att flera regionala restriktioner införs eller efterfrågas. Idag har Folkhälsomyndigheten infört skärpta råd i Skåne.

Fyra migranter omkom i Engelska kanalen

Sverigesradio 

Åtminstone fyra personer, varav två barn, omkom idag i Engelska Kanalen efter att deras båt kapsejsat. Samtliga ombord på båten var migranter som försökte ta sig från Frankrike till Storbritannien för att öka asyl där.

Åter öppet för trafik i Karlstad efter tidigare flerbilsolycka

Sverigesradio 

  • Strax efter klockan sju på tisdagskvällen fastnade en lastbil under järnvägsbron vid Klaramotet i Karlstad. Flera bilar krockade sedan in i lastbilen.
  • E18 var avstängd i riktning mot Kristinehamn och även tågtrafiken mellan Karlstad och Kil var stoppad tills bron blivit kontrollerad.
  • Strax efter 21 var man klara med bärgningsarbetet och kunde öppna upp vägen igen.
”Varken jag eller regeringen kommer att avgå”

Sverigesradio 

I Thailand har parlamentet efter två dagars intensiv debatt enats om att inrätta en kommitté med medlemmar från olika grupper i samhället för att få ett slut på de regeringskritiska demonstrationerna i landet. Det är ett försök från landets premiärminister att gå demonstranterna till mötes, som har krävt regeringens avgång.

Ökande dödstal i Stobritannien

Sverigesradio 

De covid-relaterade dödsfallen fortsätter att öka i Storbritannien. Idag redovisas 367 sådana dödsfall under det senaste dygnet, det är det högsta dödstalet i Storbritannien sen i slutet av maj och lika högt som när landet införde sin hårda nedstängning i slutet av mars.

Man handlade med delar av örn och björn – fängslas

Sverigesradio 

En man i 50-års åldern i Västsverige dömdes idag till fängelse i ett år och fyra månader för grovt artskyddsbrott och smuggling, efter att under flera år ha annonserat och sålt skinn, klor och fjädrar från skyddade djur.

Partiledarstrid – de kan ta över efter Merkel

Sverigesradio 

I Tyskland börjar det hetta till kring vem som ska ta över partiledarskapet i Europas kanske mäktigaste politiska parti, Angela Merkels CDU. Med hänvisning till coronasituationen ska partistämman, där maktstriden skulle avgöras, senareläggas och nu anklagar en av kandidaterna partietablissemanget för konspiration.

Våldsamt i Italien – demonstrationer mot restriktioner

Sverigesradio 

I Italien har nära 22 000 nya coronafall registrerats det senaste dygnet. Det är den högsta siffran sedan utbrottet i vintras. Enligt det italienska hälsoministeriet har 221 personer avlidit i covid-19 det senaste dygnet, och de senaste nätterna har demonstrationer mot de hårdare restriktionerna för att bekämpa coronapandemin spårat ur.”Inför striktare restriktioner i Stockholm”

Sverigesradio 

En som tycker att utvecklingen av coronasmittan i Sverige är mycket oroande är Johan Styrud, överläkare vid Danderyds sjukhus och ordförande för Stockholms läkarförening.

Poströster politiskt sprängstoff i USA

Sverigesradio 

Med en vecka kvar till presidentvalet i USA fortsätter det komma domstolsbeslut om hur förtidsröster ska hanteras i flera viktiga vågmästardelstater. Detta efter att frågan om poströstning i coronatider blivit politiskt sprängstoff i landet.

FHM: ”Hade säkert kunnat gå snabbare”

Sverigesradio 

Flera laboratorier avvaktade med att ställa om inför coronapandemin, trots uppmaningar från Folkhälsomyndigheten. Men enligt Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, var det då svårt att förstå hur viktig testkapaciteten skulle bli.

Kraftig ökning av coronafall: ”Inte bra”

Sverigesradio 

Västra Götalandsregionen ser en kraftig ökning av covid-19, främst i Göteborg och dess kranskommuner. Under förra veckan konstaterades nästan dubbelt så många nya fall som veckan innan.

Forskare efterlyser individualiserade idrottslektioner

Sverigesradio 

Ungdomar som inte är fysiskt aktiva på fritiden skadar sig nästan lika ofta på skolidrotten som unga som är vana vid att idrotta, detta trots att de deltar mer sällan i skolans idrott. Det visar en ny svensk studie som hoppas kunna bidra till att idrottslektionerna blir mer individualiserade.

Sverigebilden intakt trots omdiskuterade strategin

Sverigesradio 

Trots Sveriges annorlunda och uppmärksammade strategi när det gäller coronapandemin så har det inte påverkat varumärket Sverige, det visar en årlig internationell undersökning som idag presenteras av Svenska Institutet.

”Går att planera brott och intrång med informationen”

Sverigesradio 

Säkerhetsföretaget Gunnebo har utsatts för ett dataintrång, som lett till att stora mängder känslig information om banker och myndigheter världen över har läckt ut. Enligt Ekots it-reporter Sven Carlsson blir attacker av detta slag allt vanligare.

Trots lägre elpris och pandemi – bättre resultat för Vattenfall

Sverigesradio 

Det statliga energibolaget Vattenfall gjorde en vinst för det tredje kvartalet på 4,5 miljarder kronor. Motsvarande kvartal förra året var visserligen vinsten nästan dubbelt så hög men räknar man bort inkomster som man hade då från försäljning av verksamhet i Tyskland så gick det faktiskt lite bättre i år, noterar Vattenfalls avgående vd Magnus Hall.FHM saknar mandat att beordra labb att ställa om

Sverigesradio 

Folkhälsomyndigheten kunde inte beordra regionernas laboratorier att ställa om för att kunna analysera coronaprover. Detta gjorde att att flera regioner avvaktade, trots att myndigheten efterfrågade omställningen.

Domare i USA:s högsta domstol sitter på livstid

Sverigesradio 

USA:s högsta domstol avgör om lagförslag bryter mot konstitutionen.

– Det innebär att domstolen kan besluta om en rad heta och känsliga frågor som till exempel aborträtten, rätten att bära vapen och samkönade äktenskap, säger Fernando Arias, Sveriges Radios korrespondent i New York.

Ryssland skärper munskyddskrav

Sverigesradio 

Ryssland skärper nu kraven på munskydd på vissa offentliga platser sedan antalet nya coronafall fortsätter att öka i landet, rapporterar Reuters.

En miljon vietnameser evakueras i väntan på tyfonen Molave

Sverigesradio 

Flera länder i Sydostasien har drabbats hårt av flera tropiska stormar som dragit in över regionen med starka vindar och kraftiga skyfall. I Vietnam har myndigheterna beordrat evakuering av över 1 miljon invånare för att skydda befolkningen mot en tyfon som är på väg.

Новости из регионовСлухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.