123ru.net

World News in Albanian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Москва

Строительство Южно-Лыткаринской автомобильной дороги – магистраль в будущее

Октябрь
2022
12345
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Musk i rikthehet marrëveshjes për blerjen e Twitter-it

Evropaelire.org 

Miliarderi Elon Musk ka ndryshuar sërish mendjen rreth blerjes së Twitterit, dhe tani ka deklaruar se është i gatshëm të vazhdojë me procedurat për blerjen e kësaj platforme të medias sociale.  Në një letër dërguar kësaj kompanie, Musk është pajtuar të paguajë çmimin që kishte ofruar disa muaj më herët, përpara se të tërhiqej nga marrëveshja. Ky ndryshim i qëndrimit vjen vetëm disa javë para se të dyja palët pritej të përballeshin në gjykatë për këtë çështje. Twitter, që a ka paditur miliarderin... Читать дальше...

Nxënëset iraniane e përzënë nga shkolla zyrtarin qeveritar

Evropaelire.org 

Janë publikuar pamje që shfaqin disa nxënëse të zemëruara iraniane, disa prej tyre me flokë të pambuluar, me sa duket duke u konfrontuar me një zyrtar të Ministrisë së Arsimit të Iranit, dhe duke e nxjerrë atë jashtë shkollës së tyre në qytetin Karaxh, në perëndim të Teheranit. Dhjetëra persona janë vrarë që kur kanë nisur demonstratat në mbarë vendin, pas vrasjes së një gruaje 22-vjeçare derisa ajo ishte në mbajtje, më 16 shtator. Mahsa Amini ishte ndaluar nga policia e moralit e vendit, e cila... Читать дальше...

Zgjerohen protestat në Iran, ndërsa Raisi bën thirrje për unitet kombëtar

Evropaelire.org 

Iranianët kanë protestuar për të shtatëmbëdhjetën ditë me radhë, protesta anti-qeveritare që u nxitën nga vdekja e një gruaje të re në kohën sa ishte në paraburgim. Ndërkaq, presidenti iranian, Ebrahim Raisi, ka bërë thirrje për unitet. Universitetet dhe shkollat e mesme iu bashkuan protestave, duke i zgjeruar demonstratat që po mbahen pas vdekjes së Mahsa Amini, 22 vjeçe, e cila vdiq teksa ishte në paraburgim nën dyshimet se kishte shkelur rregullat e hixhabit, apo shamisë së kokës. Videot e... Читать дальше...Shkupi publikon të dhënat e militantëve që luftuan në Siri

Evropaelire.org 

Qeveria e Maqedonisë së Veriut ka publikuar për herë të parë në Gazetën Zyrtare listën me të dhënat e detajuara të 15 personave, të përfshirë në luftërat e huaja, si pjesë e grupit militant, Shteti Islamik. Pjesë e të dhënave janë edhe numri amë, adresa e banimit dhe vepra për të cilën ngarkohen. Që të gjithë këta persona nuk janë në dispozicion të strukturave të policisë dhe ndaj tyre kanë nisur hetimet. Në bazë të vendimit të Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, këtyre 15 personave u ndalohet përdorimi... Читать дальше...

SHBA-ja dhe Japonia dënojnë testin raketor të Koresë së Veriut

Evropaelire.org 

Shtetet e Bashkuara dhe Japonia bashkërisht kanë dënuar lëshimin e një rakete balistike nga Koreja e Veriut. Ky njoftim erdhi pasi presidenti amerikan, Joe Biden, bisedoi me kryeministrin japonez, Fumio Kishida, tha Shtëpia e Bardhë më 4 tetor. Biden përsëriti se SHBA-ja “është e përkushtuar për mbrojtjen e Japonisë pasi Koreja e Veriut lëshoi një raketë mbi Japoni”, u tha në deklaratë. “Liderët bashkërisht dënojnë testin e raketës, e shohin atë si kërcënim për popullin japonez, destabilizimin... Читать дальше...

Mësimdhënësit pa paga: “Obligimet nuk na presin”

Evropaelire.org 

Në 33 vjet punë si mësimdhënës, Fejzullah Morina thotë se sivjet e kishte më të hidhur fillimin e vitit të ri shkollor. “Unë gjithmonë i kam pritur nxënësit e klasës së parë me së paku ndonjë bonbone që ua kam blerë e ua kam dhënë. Dje më është dashur të vij duarthatë”, thotë ky mësues i Shkollës Fillore “Pavarësia” në Prishtinë. Me një muaj vonesë, për shkak të grevës së mësimdhënësve, mësimi në shkollat publike të Kosovës nisi të hënën. Por, vetëm pas rikthimit në klasa, mësimdhënësit... Читать дальше...

Rusia dënon me burgim një ish-marins amerikan

Evropaelire.org 

Një gjykatë ruse në qytetin e Voronezhit, dënoi ish-marsin amerikan, Robert Gilman, me katër vjet e gjysmë burgim për sulmin ndaj një zyrtari policor në kohën kur kishte qenë i dehur. Sipas mediave ruse, Gilman, 28 vjeç, planifikon që ta apelojë vendimin. Policia kishte nxjerr nga një tren Gilmanin në janar të këtij viti, pas disa ankesave nga pasagjerët e tjerë lidhur me sjelljen e tij, tha Prokuroria. Në kohën sa ishte në paraburgim, Gilman u akuzua se ka goditur një zyrtar policor duke i shkaktuar mavijosje. Читать дальше...

MASHTI publikon planin e kompensimit të orëve

Evropaelire.org 

Ministria e Arsimit, Shkencës, Teknologjisë dhe Inovacionit (MASHTI), njoftoi se orët e humbura gjatë grevës në arsim, do të zëvendësohen. Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, tha se i ka propozuar Minsitrisë së Financave, që të shqyrtojë mundësinë e pagesës në avans për mësimdhënësit që do të respektojnë këtë vendim. “Duke qenë të bindur se punëtorët e arsimit do të respektojnë vendimin e ri për kalendarin e Vitit Shkollor dhe do të kryejnë punën, dhe duke marrë parasysh faktin se shumë prej... Читать дальше...

Banka Botërore parashikon ngadalësim të rritjes së BPV-së në Kosovë

Evropaelire.org 

Banka Botërore ka parashikuar se rritja e Bruto Produktit Vendor (BPV) në Kosovë pritet të ngadalësohet në 3.1 për qind gjatë vitit 2022. Në pjesën për Kosovën, në raportin e titulluar “Mbrojtja Sociale për Rimëkëmbje”, Banka Botërore tha se masat për të zbutur ndikimet e rritjes së çmimeve të ushqimeve dhe energjisë, duhet të fokusohen “te më të cenueshmshmit”. “Pasi arriti rekord prej 10.5 për qind më 2021, rritja e BPV-së ra për 3.2 për qind në pjesën e parë të vitit 2022, e shtyrë nga kërkesa e brendshme dhe eksportet”... Читать дальше...

Shkëmbime tokash në Graçanicë, përkundër protestave

Evropaelire.org 

Për Stanisha Petroviqin nuk ka asnjë fjalë tjetër që mund ta përshkruajë vendimin për shkëmbim të një prone mes Komunës së Graçanicës dhe një biznesmeni, përveçse “i turpshëm”. Për të ngritur zërin kundër këtij shkëmbimi, i cili, siç thotë, është vetëm një karakteristikë e korrupsionit që “mbretëron në këtë komunë” jo larg Prishtinës, Petroviq nënshkroi një peticion qytetarësh. Ai është njëri nga dhjetëra nënshkruesit, me të cilët u takua para ndërtesës së Komunës së Graçanicës. Cila është arsyeja e daljes së tyre në rrugë? Читать дальше...

Спорт в России и мире
Москва

Российский бренд одежды Celebration выпустил первый метамодерн-спектакль в reels-формате


Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса
Даниил Медведев

Российский теннисист Медведев назвал невозможным свое участие в Кубке Кремля


Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире
Москва

Более 400 работ представят на Международном фестивале «Золотая черепаха» в Москве

Путин в России и мире
Москва

Путин: после ухода зарубежных компаний рынок заполнился российскими компаниями


Лукашенко в Беларуси и мире
Минск

Лукашенко высказался о мобилизации в Белоруссии
123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Ru24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.

Зеленский в Украине и мире
Киев

Немцы обрушились на воинственного Зеленского: "Ему плевать на жизни"


Навальный в России и мире


Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России


Загрузка...

Загрузка...Вадим Самойлов

Лидер группы «Агата Кристи» Вадим Самойлов дал концерт для мобилизованных жителей ТюмениМосква

Какого числа День учителя в 2022 году: поздравления с праздником

Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.netСпонсоры 123ru.net