123ru.net

World News in Croatian

Новости от News-life.ru

News-life.ru
Июнь
2019
12345678910111213141516171819
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости

'BILO BI NORMALNO DA USTANE, PRIZNA KRIVNJU I POKAJE SE' Pijana vozačica koja je u Splitu usmrtila studenticu prvi put rekla da joj je žao

Globus 

SAMO DJELOMIČNO - Bivša zaposlenica HAC-a, 39-godišnja Ivana Tena Gotovac Soldić rodom s područja Karlovca danas je na splitskom Županijskom sudu prvi put osobno izrazila kajanje i žaljenje zbog smrti studentice Marije Ćorić (19) iz Čapljine koju je u listopadu prošle godine, dok je vozila audi A3 u alkoholiziranom stanju, ubila na pješačkom prijelazu u Poljičkoj ulici, javlja Slobodna Dalmacija.
NESVAKIDAŠNJI SLUČAJ NA PREKRŠAJNOM SUDU Splićanka (47) osuđena jer je usred kafića skidala majicu i psovala goste, na kraju je intervenirala policija

Globus 

NEDOLIČNO PONAŠANJE - Zbog skidanja majice i vikanja u jednom splitskom kafiću sa 750 kuna kažnjena je 47-godišnjakinja. Prijavila ju je Druga policijska postaje Split čiji službenici su je nakon uhićenja zadržali u postaji dok se otrijeznila nakon čega su je prijavili Prekršajnom sudu u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.


U Mostaru obilježen 'Svjetski dan izbjeglica'

Vijesti.ba 

Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica, kojim se nastoji pokazati drugačiji stav, odnosno tolerancija, povezanost i zajedničke vrijednosti te potaknuti djela solidarnosti s izbjeglicama širom svijeta, održano je u srijedu u Sportskom centru Kantarevac (SCK) u Mostaru.

Medvjedica uništila košnice Stipe Lučiča iz Bugojna

Vijesti.ba 

Dugogodišnji pčelar Stipo Lučić ostao je zapanjen prizorom koji je zatekao u svom pčelinjaku u kojem je, na osnovu pronađenih tragova, veliku štetu na određenom broju košnica pričinila medvjedica i njena dva potomka.

EU ProLokal doprinio zapošljavanju 1.200 radnika

Vijesti.ba 

Zajednički projekt Evropske unije i Vlade Njemačke "EU ProLokal" u tri i po godine realizacije doprinio je zapošljavanju dodatnih 1.200 radnika, u ciljnim preduzećima u BiH, navedeno je na prezentaciji koja je održana danas u Sarajevu.

Žrtve nasilja u BiH još uvijek nemaju adekvatnu zaštitu

Vijesti.ba 

Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Agencijom za ravnopravnost spolova BiH, organizovao je danas okrugli sto "Implementacija konvencija Vijeća Evrope o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u BiH".

Podignuta optužnica protiv 'trojke' za razbojništvo u Austriji

Vijesti.ba 

Tužilaštvo BiH u suradnji s partnerskim institucijama iz Austrije, podiglo je optužnicu protiv trojice državljana BiH, koji su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela, uslijed čijih posljedica je smrtno stradala državljanka Austrije, nakon čega su pobjegli u BiH.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.