123ru.net

World News in Croatian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Июль
2020
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Bajrović: Rusija vodi hibridni rat na teritoriju BiH

Vijesti.ba 

Reuf Bajrović, kopredsjedavajući Američko-evropske alijanse sa sjedištem u Vašingtonu, prokomentirao je za "Avaz" izjave ambasadora Rusije u BiH, koji se protivi ulasku BiH u NATO pakt, kazavši da će "integracija BiH u NATO dovodi u pitanje sigurnost i stabilnost".
Vakcina je naša najveća nada, maska najefikasnija mjera prevencije

Vijesti.ba 

Specijalista interne medicine subspecijalista gastroenterolog VD načelnik Klinike za interne bolesti JZU UKC Tuzla prof. dr. sc. Nermin Salkić kaže da je epidemiološka situacija u Federaciji BiH, u pogledu Covid-19 epidemije, od prvih dana juna ove godine u konstantnom pogoršanju.

Stupile na snagu ruske ustavne promjene

Vijesti.ba 

Promjene ruskog ustava, uključujući i amandman koji bi predsjedniku Vladimiru Putinu omogućio da zemljom vlada sve do 2036., stupile su u subotu na snagu, nakon što ih je potpisao Putin.

Italijanski desničari traže prijevremene izbore

Vijesti.ba 

Na protestu nekoliko  hiljada učesnika vodeći italijanski političari iz desnih opozicionih redova zatražili su prijevremene izbore, tvrdeći da je vlada premijera Giuseppea Contea u koronakrizi obećala puno, a učinila malo.

Poplave u Japanu odnijele 15 života

Vijesti.ba 

Petnaest je osoba smrtno stradalo, a devet ih se smatra nestalima na južnome japanskom otoku Kyushu, koji su pogodile obilne kiše, prouzročivši velike poplave i klizišta.

U Potočarima 11. jula ukop osam žrtava genocida

Vijesti.ba 

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari 11. jula će biti ukopano osam žrtvava genocida počinjenog 1995. godine nad Bošnjacima u Srebrenici, zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija (UN).

CIK o dosadašnjim presudama Suda o statusu članova

Vijesti.ba 

Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da, postupajući u skladu sa zaključkom sa 24. sjednice, želi upoznati javnost sa do sada donesenim presudama i rješenjima Suda BiH u predmetima sudskog preispitivanja odluka Predstavničkog doma ...

Rekordnih 289 novih slučajeva koronavirusa u BiH

Vijesti.ba 

Broj slučajeva koronavirusa u BiH raste iz dana u dan, a samo u posljednja 24 sata zabilježeno je čak rekordnih 289 novih slučajeva, saopštili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U Srbiji džamije zatvorene za obavljanje namaza

Vijesti.ba 

Mešihat Islamske zajednice (IZ) u Srbiji donio je danas odluku o zatvaranju džamija, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih korona virusom na teritoriji Srbije, posebno u Sandžaku.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.