123ru.net

World News in Croatian

Новости от News-life.ru

News-life.ru
Август
2019

Все новости
Hrvatske proizvođače video igara, većinom izvoznike, još uvijek muči to što Hrvatska nema ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s SAD-om

Globus 

'SMANJUJE NAM SE KONKURENTNOST' - Video igre su najbrže rastući segment IT industrije u svijetu, a takav trend prisutan je i u Hrvatskoj, gdje gotovo sve 'gaming' tvrtke sto posto izvoze, no najveći izazov im je što Hrvatska nema ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja s SAD-om, jer im to umanjuje prihode i smanjuje konkurentnost, poručuju hrvatski predstavnici s najvećeg svjetskog sajma Gamescom u Koelnu.

Poliranje stakala: za 4 sata i 700 kuna stiže novi, kristalno čisti pogled na cestu

Globus 

SERVIS - Staklo je od nemjerljive važnosti za svakog vozača. Štiti ga od vanjskih utjecaja te mu omogućava nesmetan pogled na cestu. No, vremenom i ono trpi te se sitna oštećenja akumuliraju. Prvenstveno na vjetrobranskim staklima, koja su na najjačem udaru pri vožnji, ali jednako tako i na stražnjim, na kojima se nakuplja najviše prašine i mikro čestica iz ispuha. Posljedica su mikropukotine i risovi zbog kojih se smanjuje vidljivost, osobito noću. Dovoljno je slučajno upaliti brisače na suho, pijesak i prašina koji su se godinama nakupljali jasno će pokazati svoj trag na staklu. Читать дальше...


REDIZAJNIRANI AUDI A4: Promjene nisu drastične, ali ovaj put se vide

Globus 

VOZILI SMO - Redizajn pete generacije najprodavanijeg Audija nije se zadržao samo na detaljima, novosti na karoseriji vidljive su iz svakog kuta. Unutrašnjost ne donosi bljeskove živahnosti, ali svi koji vole udobnost i pomoć moderne tehnologije, osjećat će se kao kod kuće

JESENSKI VAL ŠTRAJKOVA Sindikati nezadovoljni Vladinim ponudama, u školama štrajk 9. rujna, liječnici i sestre počinju štrajkati nakon 15. rujna

Globus 

ZAHTJEVI ZA VEĆE PLAĆE - Nezadovoljni odnosom Vlade i tijekom pregovora o povišicama plaća liječnika i učitelja, sindikati u zdravstvu i obrazovanju počeli su s pripremama štrajka. Oba prosvjeda planirana su za rujan, pri čemu su većinski sindikati u obrazovanju orijentirani na početak školske godine, 9. rujna, a štrajk zaposlenih u sektoru zdravstva, prema svemu sudeći, neće biti prije 15. rujna.

Bošnjaci su neupitni - Bosna se dovodi u pitanje kao država!

Vijesti.ba 

Kada u društvu usahne racionalan govor, onda svakakve kreature postanu tumači povijesti i ljudskih sudbina. Oni čekaju tu iza povijesnih promjena paradigmi društvenog života i bez imalo odgovornosti kroje sudbinu cijelih narodnih grupa.

SAD i Velika Britanija su BiH kao prioritet izabrale NATO

Vijesti.ba 

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da je očigledno da dvije velike sile - SAD i Velika Britanija, diktiraju poteze bošnjačkim političkim strukturama u BiH, čime se na drastičan način krši Ustav BiH i produbljuje politička kriza u zemlji.

Čomor: Pouzdan način da medicinski radnici iz BiH mogu naći posao u Njemačkoj

Vijesti.ba 

Agencija za rad i zapošljavanje BiH je objavila treći poziv za prijave na Triple Win projekt, kojem rok ističe 13. septembra ove godine. Kako kažu u Triple Win projektu, to je jedan od sigurnih i pouzdanih načina na koji nezaposleni medicinski radnici iz BiH mogu naći provjerene i profesonalne poslodavce u Njemačkoj, gdje na jednu medicinsku sestru postoje tri otvorena radna mjesta.

Huti oborili američki dron u Jemenu

Vijesti.ba 

Pristalice pobunjeničkog pokreta u Jemenu "Ansar Alah" tvrde da su njihova sredstva protivvazdušne odbrane oborila američki izviđačko-udarni dron u provinciji Damar u Jemenu.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.