123ru.net

World News in Norwegian

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org
Январь
2019

Все новости

Politikere i samme frimenighet

NRK.no 

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og to av de tre statssekretærene i departementet tilhører samme lille frimenighet i Oslo. – Det sår tvil om de kan ta uhildede avgjørelser i tros- og livssynsspørsmål, sier SVs Freddy André Øvstegård.
Lysende søyler i Holmenkollen

NRK.no 

Kunstneren Vebjørn Sand vil pynte Holmenkollen i ett år med fem, store lysende søyler for å markere 75-års dagen for frigjøringen i 1945, skriver Klassekampen. 8. mai 2020 er det 75 år siden slutten på den tyske okkupasjonen av Norge.

AP vil vurdere refusjonsordning

NRK.no 

Arbeiderpartiets klimapolitiske talsperson Espen Barth Eide åpner for å diskutere endringer i leterefusjonsordningen. I dag tar staten 78 prosent av regningen for oljeselskaper som leter etter olje uten å gå med overskudd, skriver Klassekampen.


Om liv og lære

Verdens Gang 

Siden den første Solberg-regjeringen er antall statsråder økt fra 18 til 22, opp 22 prosent. Samlet har de økt oljepengebruken 37 prosent. Alt har svulmet opp.

Jon Michelet-bok blir TV-serie

NRK.no 

NRK skal lage TV-serie av bokserien til Jon Michelet om krigsseilerne under andre verdenskrig. Serien får et budsjett på rundt 150 millionar kroner, og kommer på TV i 2021 eller 2022.

Unnskyld, Magnus

TV 2 Norge 

Jeg bommet stygt da jeg ikke tok Magnus Jøndal med på listen min over verdens beste håndballspillere.

Varmerekorder i Australia

NRK.no 

Sør i Australia er det sett fleire varmerekordar. I Adelaide blei det målt 46,2 varmegrader, noko som er litt høgare enn den tidlegare rekorden frå 1939. I alt har 13 byar sett varmerekordar, somme stader er det målt opp mot 50 varmegrader.

Kraftig terror-nedgang i 2018

TV 2 Norge 

Antallet terrorhandlinger falt i fjor med 33 prosent, sammenlignet med året før, viser en rapport fra Jane's Terrorism and Insurgency Centre (JTIC).