123ru.net

World News in Malay

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org

Первые новости сегодня

KENYATAAN MEDIA BERHUBUNG INSIDEN SELEPAS PERLAWANAN SEPARUH AKHIR KEJUARAAN B-19 AFF 2018 DI SURABAYA, INDONESIA

2018-07-13

Saya telah menghubungi Naib Presiden FAM, Dato' Ab Ghani Hassan selaku pengurus pasukan B-19 kebangsaan dan juga pegawai-pegawai pasukan kita di Surabaya... Читать дальше...

Все новости
STUART MICHAEL RAMALINGAM DILANTIK SETIAUSAHA AGUNG FAM YANG BAHARU

Football Association of Malaysia 

2018-07-15

Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) hari ini ingin mengumumkan pelantikan Stuart Michael Ramalingam sebagai Setiausaha Agung FAM yang baharu.

Pelantikan Stuart sebagai Setiausaha Agung FAM yang ke-10 adalah berdasarkan Artikel 61 Perenggan 1 dalam Statut FAM yang menyatakan bahawa Setiausaha Agung hendaklah dilantik oleh Presiden.

Stuart, 41, menjadi pilihan untuk memegang jawatan ini berdasarkan pengalaman selama 10 tahun dimiliki beliau dalam bidang pengurusan dan pentadbiran bersama organisasi tempatan dan antarabangsa termasuk Persekutuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) dan Konfederasi Bolasepak Asia (AFC).

Beliau bermula pada 2008 apabila dilantik oleh FIFA sebagai ‘Professionalisation Consultant’ yang bertanggungjawab memberikan sokongan berterusan dan konsultansi kepada ahli-ahli gabungan FIFA dalam mewujudkan liga-liga baharu... Читать дальше...