123ru.net

World News in Swedish

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org
Ноябрь
2018
123456789101112131415161718
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости

Grundlagsexpert: Inget hindrar en aktivare riksdag

Sverigesradio 

Just nu råder närmast stiltje i politiken. Anledningen sägs vara att vi fått en övergångsregering. Men så här passivt måste inte politikerna uppträda, enligt en grundlagsexpert som Ekot talat med.

Människor tvingas gå under jorden i Tanzania

Boras Tidning 

Biståndspengarna sinar i takt med att omvärlden blir allt mer kritisk till utvecklingen i Tanzania. President John Magufuli har lovat hårda tag mot korruptionen - men nu växer omvärldens kritik mot hans allt mer repressiva politik.(TT)

Så pratar du med någon du är orolig för

Svt.se 

Ola Tornberg är volontär vid Självmordslinjen, föreningen Mind, där han handleder i hur man pratar med någon som har självmordstankar. Här delar han med sig av sina fyra bästa råd för hur du tar första steget och hur du pratar med någon som du misstänker eller vet har självmordstankar.
Kevin överlevde sitt självmordsförsök

Svt.se 

Kevin Hines ångrade sig i samma sekund som han försökte ta sitt liv och beskriver händelsen som ”det största misstaget i mitt liv”. Nu berättar och föreläser han om sina erfarenheter, i hopp om att kunna förhindra självmord.

Därför tar fler män än kvinnor livet av sig

Svt.se 

Tre fjärdedelar av alla självmord begås av män eller pojkar. Det kan finnas många förklaringar till att en individ väljer att ta sitt liv. Men om man tittar på gruppnivå finns det ändå några faktorer som kan ligga bakom att fler män än kvinnor tar sitt liv, enligt forskningen.

Hargin hoppas på nystart

SvD 

Han började direkt med en pallplats. Men roligare än så blev förra säsongen inte för Mattias Hargin.

Nu vill slalomveteranen tillbaka till toppen, på nya skidor.

– Jag behövde en nytändning, säger 33-åringen inför dagens slalompremiär.

Spa och rehab väntar efter segern i Turkiet

SvD 

Tre ytterst viktiga poäng mot Turkiet – men ingen tid att fira.

Redan på tisdag väntar en ny viktig Nations League-drabbning för Sverige.

– Två dagars vila och sedan match igen. Men det tror jag vi ska klara, sade anfallaren Marcus Berg efter 1–0-segern.


Över 1.200 saknas i branden i Kalifornien

Dagens Nyheter 

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien fortsätter att stiga. På lördagskvällen lokal tid meddelar polisen att 1.276 personer saknas, 265 fler än ett dygn tidigare. Samtidigt meddelas att totalt 714 människor hittats vid liv och tagits bort från listan över saknade.

Biljetter snart slut när många letar julresa

SvD 

Ska du hälsa på släkten i jul är det dags att köpa biljett.

Efterfrågan på tågresor är högre än vanligt och hos SJ är många avgångar redan fullsatta.

Även bussbolagen känner av en ökad efterfrågan och Flixbus har satt in 200 extra avgångar.

Skånska lyxfällan löses inte med andras pengar

Expressen 

Pengar är inte alltid det rätta svaret på alla utmaningar. I stället för att komma åt systembristerna väljer Skånealliansen att höja regionskatten. Har man hamnat i en lyxfälla får man långsamt kravla sig ur den på egen hand, skriver Christian Ekström, Vd vid Skattebetalarna.

Skatterna kan höjas – på grund av regeringskrisen

Expressen 

Kommunerna och landstingen lovades fem miljarder extra i statsbidrag 2019.

Men regeringskrisen sätter stopp för bidraget – och i stället kan kommunerna tvingas till skattehöjningar.

– Det är en klar förlust för oss, säger Lena Micko, ordförande Sveriges Kommuner och Landsting.

Svensk vann welterviktsbälte i MMA

Boras Tidning 

Zebaztian Kadestam från Sverige tog hem mästarbältet i weltervikt i MMA i indonesiska Jakarta, rapportar sajten MMAnytt. Kadestam vann på knockout i femte ronden i tävlingen One Championship: Warrior's Dream mot tidigare obesegrade amerikanen Tyler McGuire, och tar därmed över det vakanta welterviktsbältet.(TT)

Hälsovårdsarbetare evakuerade undan strider

Boras Tidning 

Strider i östra Kongo-Kinshasa mellan en lokal milis och FN:s fredsbevarande styrka Monusco har fått 16 av Världshälsoorganisationens (WHO) anställda som jobbar mot ebola att evakueras från området. Detta sedan byggnaden i staden Beni som de vistades i träffats.(TT)

Rysk tv-dokumentär om Norden: ”Sverige irriterar mig”

Dagens Nyheter 

Snart bänkar sig den ryska befolkningen framför tv:n för att se en stor dokumentärsatsning om Sverige och Norden. – Sverige irriterar mig. Svenskar kan aldrig ge raka svar. Men Sverige bevisar också att social jämlikhet är möjligt. Och det var något jag ville visa mina ryska tittare, säger Vladimir Pozner, den ryska journalistikens grand old man på tv-kanalen Pervyj Kanal.

Nationalister vill neka Louvren da Vinci-verk

Boras Tidning 

Italien vill omförhandla en överenskommelse med det parisiska museet Louvren om att låna ut målningar av Leonardo da Vinci. Museet har blivit lovat av Italiens förra regering att få låna ett antal konstverk för att högtidlighålla 500-årsjubileet av konstnärens död.(TT)

Fler positiva till att ha kollegor med funktionsnedsättning

Svt.se 

Allt fler är positiva till att jobba med personer som har en funktionsnedsättning. Åtta av tio kan tänka sig det, enligt en ny undersökning från Novus. – Man får ju en livskvalitet av att jobba, säger Marie Serrander, som själv har en funktionsnedsättning och jobbar som teamleare.

Polisbil krockade under utryckning

Boras Tidning 

En polisbil med en polis och en hund ombord krockade med en taxi vid infarten till en tunnel i centrala Stockholm vid 02. 30. Polisen var på utryckning på väg till ett personrån. - Personerna i taxin klarade sig bra.(TT)

Fler döda hittade efter bränderna i Kalifornien

Expressen 

Kvarlevorna efter ytterligare fem personer har hittats i brandområdet efter ”Camp Fire” i norra Kalifornien, uppger myndigheterna för AP.

Det innebär att dödssiffran efter skogsbränderna nu skrivs upp till minst 76.

Även listan på antalet försvunna personer utökas till närmare 1 300.

– Det är överväldigande, jag har inga ord för att beskriva det. Det här saknar motstycke, säger Kory Honea, sheriff i Butte County.