123ru.net

World News in Swedish

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org
Сентябрь
2018

Все новости

Många nya företag i länet

Svt.se 

Det går bra för nystartade företag i länet. Framförallt i tjänstebranschen skapas många nya arbetstillfällen.
”Labour bestämmer inte – det gör May”

SvD 

EKONOMISTUDION. Allt starkare röster inom brittiska Labourpartiet kräver en ny folkomröstning om brexit och under dagen ska partiet fatta beslut om man ska driva frågan vidare. SvD:s Therese Larsson Hultin menar dock att det är osannolikt med en ny brexitomröstning.

–Det ska väldigt mycket till för att det ska bli en ny folkomröstning i Storbritannien, säger hon i Ekonomistudion.

”Nästa ledare får inte bli en svag kompromiss”

SvD 

EU-kommissionens nästa ordförande måste tas från ett av de stora länderna, eller åtminstone från ett medelstort. Jean-Claude Junckers ordförandeskap har visat problemet med en svag kompromisskandidat med begränsade erfarenheter som statsman, skriver Europaparlamentarikern Jasenko Selimovic (L).

Kungahusets första samkönade äktenskap

Expressen 

2011 skilde han sig från hustrun Penny efter 24 års äktenskap.

Nu har lord Ivar Mountbatten, 55, gift om sig med pojkvännen James Coyle.

Äktenskapet är det allra första samkönade inom det brittiska kungahuset.

Annie Lööf varnar M och KD: Det är en politisk återvändsgränd

Dagens Industri 

Att som M och KD vilja pröva stödet för en alliansregering utan stöd från S är en politisk återvändsgränd. Det menar Centerledaren Annie Lööf.  ”Då sitter man som gisslan till SD”, säger hon.  Samtidigt vill hon inte svara på vad som händer om alliansen nu spricker.


Så här kan Hyltes nya skatepark se ut

Svt.se 

Sedan tre år tillbaka har en skatepark i Hyltebruk varit en dröm. Men nu närmar det sig att bli verklighet. Hylte skateparkförening har fått de finansiärer som behövs, gjort klart ritningarna och väntar nu med spänning på att få sin förfrågan om bygglov godkänt.

Detaljplan hinder för att gräva ut under Staffanskyrkan i Gävle

Svt.se 

Gävle pastorats planer på att gräva ut utrymmet under Staffanskyrkans golv för att skapa nya utrymmen för församlingsverksamhet har stött på oväntad patrull. I form av detaljplanen. – Det kan bli förseningar i arbetena, men vi hoppas på en lösning, säger Roberth Krantz (S), ordförande i kyrkorådet.

Elever knivhotade på högstadieskola

Svt.se 

Elever på Lyckeby Kunskapscentrum har knivhotats av jämnåriga på skolan. Skolan har polisanmält händelsen och sociala myndigheter har kopplats in.

Vad vet du om äpplen?

Dagens Nyheter 

Vad känner du till om äpplen? Testa dina kunskaper – här är nio frågor.

NN Group flaggar ned i Intrum

Dagens Industri 

NN Group har minskat innehavet i Intrum från 6,65 miljoner aktier till 6,50 miljoner aktier, motsvarande cirka 4,95 procent av kapitalet och rösterna, den 20 september.

Fängelse för mord på studentboende

Boras Tidning 

En 30-årig man döms till 17 års fängelse för mord på man vid ett studentboende i stadsdelen Ålidhem i Umeå. Tingsrätten dömer honom även för övergrepp i rättssak, då han hotat andra för att hindra att dessa skulle tala med polisen, samt ringa narkotikabrott.(TT)

Transiro får filippinsk order värd 6,3 miljoner

Dagens Industri 

Transiro har fått sin första order på att leverera trafiksäkerhetssystem till Metro Manila flygplats i Filippinerna. Det totala ordervärdet för affären uppgår till omkring 6,3 miljoner kronor över tre år.

Svåra regeringssamtal börjar på torsdag

Boras Tidning 

Statsminister Stefan Löfven (S) varnar de borgerliga för att bli "totalt beroende" av SD efter att själv ha röstats ned av oppositionen. Försöken att bilda en ny regering startar på torsdag. Som väntat röstade en riksdagsmajoritet mot Löfven som statsminister.(TT)

Karin Wessman ny hållbarhetschef på EKN

Dagens Industri 

Karin Wessman får den nyinrättade tjänsten som hållbarhetschef på Exportkreditnämnden (EKN). Tidigare har hon varit hållbarhetsansvarig på myndigheten.  – EKN garanterar en betydande del av Sveriges samlade export. Det innebär inflytande, också i hållbarhetsfrågan. Det inflytandet vill jag använda, säger Karin Wessman

Nu finns tre möjliga statsministrar

Dagens Nyheter 

DN 26/9 2018. Regeringsbildningen kommer att kräva kompromisser. Men uppgörelser i mitten har goda förutsättningar att föra Sverige framåt.

Derbyvinnaren tillbaka på banan – siktar mot Europa

Expressen 

Han var överlägsen i Svenskt Travderby och vann på nytt världsrekord.

Nu jagar Whos Who en ny storloppsseger när han på lördag ska kvala in till Europaderbyt.

- Han känns faktiskt ännu bättre nu än inför Derbyt. Hästen är riktigt fin och bara studsar fram, säger tränaren Pasi Aikio och rekommenderar spik på V75.