123ru.net

World News in Swedish

Новости от Sportsweek.org

Sportsweek.org
Январь
2019

Все новости

KD växer så det knakar

Dagen 

Fler blir medlemmar och opinionen pekar uppåt – samtidigt finns det kritiska röster.

Vem avgör vem som tror?

Dagen 

I vår tid har trons innehåll kommit i skymundan samtidigt som den subjektiva sidan lyfts fram. Vi behöver mer av apologetik, skriver Anders Eriksson.
Stadshusets arkitekt tog punkthuset till Sverige

Svt.se 

Artur von Schmalensee (1900-1972) vann arkitekttävlingen om Kirunas stadshus i konkurrens med finländaren Alvar Aalto. Han har också arbetat med det kända hotellet Waldorf Astoria i New York och introducerade punkthuset i Sverige.

Båtens ägare: ”Jag fick en chock”

Svt.se 

Fehmi Erol, ägaren till Båten väcktes av polisen i natt, med beskedet att restaurangbåten, som han köpte i höstas, hade kantrat och låg en bit ut i Klarälven.

Välsignelsens baksida

Dagen 

Hur var det när du första gången möte Jesus, när han på ett påtagligt och livsavgörande sätt kom in i ditt liv?

Polisen: ”De avlidna är en mamma och hennes 15-årige son”

Svt.se 

Polisen har nu identifierat de två kroppar som påträffats i vattnet efter olyckan under onsdagen då två personer gick igenom isen i Långsand utanför Skutskär. – De avlidna är en mamma och hennes 15-årige son, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen.


Gardells mammaporträtt tvingar fram tårarna

SvD 

”Jag måste nog läsa det igen, för när man har tårar i ögonfransarna blir texten lite dimmig”, skriver en kritiker om boken som klättrar på SvD:s lista över Sveriges bästa bästsäljare. Skrolla ner för att se vilken bok som var populärast bland läsarna, men ratades av kritiker.

Söderberg & Partners: Här är dina alternativ om det barkar åt skogen

Dagens Industri 

Skog är en tillgång som lockar allt fler investerare, både i direktägande och via de skogsbolag som handlas på börsen. Inte minst är skog en attraktiv investering på grund av de låga räntorna. Det konstaterar Söderberg & Partners i en strategirapport som släpps idag. De lyfter bland annat att timingen är svår i en skogsinvestering men att historiskt har avkastningen varit mer stabil än i många andra investeringar - sedan år 2000 högre än för Stockholmsbörsen som helhet.

Carlos Ghosn lämnar Renault

Expressen 

Renaults vd och styrelseordförande Carlos Ghosn avgår efter anklagelserna om ekobrott. Det meddelar Frankrikes finansminister Bruno Le Maire, enligt Bloomberg. 

Folkhälsomyndigheten: Rika heteromän har bäst psykisk hälsa

Boras Tidning 

Svenskfödda heteromän med god ekonomi löper minst risk för att drabbas av psykisk ohälsa, enligt Folkhälsomyndigheten.

Sämre förutsättningar har personer med dålig ekonomi, kvinnor, utlandsfödda, funktionsnedsatta och hbtq-personer.

USA-ekonom: Trump har gjort galnare saker än jag väntade mig

Dagens Nyheter 

DAVOS. USA:s ekonomi fortsätter att surfa på en framgångsvåg, men Trumps attacker mot viktiga institutioner som Federal Reserve hotar på längre sikt den ekonomiska tillväxten, säger den ledande amerikanske ekonomen Kenneth Rogoff.

Livlös person hittad utomhus i Aneby

Svt.se 

En person hittades tidigt på torsdagsmorgonen livlös utomhus i centrala Aneby. Det är oklart vad som har inträffat, polisen knackar just nu dörr i området.