123ru.net

World News in Swedish

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro

Доктор с пистолетом. Медика из Петербурга задержали за нападение на женщину

Микроминиатюрист из Новосибирска отказался от услуг банка, пиарящего дегенерата Моргенштерна

Лариса Долина показала сильно сдавшего после удаления опухоли Розенбаума

Народный ансамбль "В Мире Танца" открыл праздник на тамбовском ипподроме

Персональные новости
Июнь
2021
12345678910111213141516
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости

Smittspridningen ökar i Sävsjö kommun

Svt.se 

Smittspridningen ökar i Sävsjö kommun igen och nu sker den största smittspridningen bland tonåringar och deras familjemedlemmar. Region Jönköpings läns biträdande smittskyddsläkare, David Edenvik, kan inte med säkerhet säga varför just Sävsjö under en längre tid stuckit ut i länet när det gäller smittspridningen, men tror att det finns några tänkbara förklaringar.

UG-referens: De stulna barnen

Svt.se 

Ta del av manus och källor till serien ”De stulna barnen”. Du hittar källhänvisningar både i texten och längst ner på sidan.
Nya larm om omfattande matbrist i Nordkorea

Sverigesradio 

 • Från Nordkorea kommer nu nya varningar om matbrist.
 • Redan i april varnade landets ledare Kim Jong-Un nordkoreanska tjänstemän om en annalkande kris. 
 • Kina som står för många livsnödvändiga leveranser till Nordkorea har sedan coronapandemins början stängt sina gränser och nu väntas skörden bli dålig i en redan svår situation. 

Drunknade pojken i Hagfors: ”Finns väldigt många frågor”

Sverigesradio 

 • En femårig pojke som försvann vid sjutiden igår från ett HVB-boende i centrala Hagfors hittades under en stor räddningsinsats död i en närliggande älv.
 • Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.
 • ”För många av de som bor i Hagfors finns det väldigt, väldigt många frågor som man vill ha svar på nu” säger Ekots korrespondent Ola Finell. 

Umeå kommun lyfter Holmötrafiken till regeringen

Svt.se 

Umeå kommun kräver nu Trafikverket agerar skyndsamt för att lösa trafiken till och från Holmön. Kommunstyrelsen vill att regeringen agerar i frågan eftersom boende och verksamheter riskerar att drabbas. – Det är oacceptabelt, säger Hans Lindberg (S), kommunstyrelsens ordförande.Hovrätten: Sexton knivhugg mot kvinna var inte mordförsök

Svt.se 

En man från Ångermanland dömdes i tingsrätten till tio års fängelse för mordförsök på sin hustru efter att ha huggit henne sexton gånger med en brödkniv. Nu mildras straffet av hovrätten som menar att kvinnans skador inte blev så allvarliga och att det rör sig om sexton skador – inte hugg.

Blir det sommarsimskola i din kommun?

Svt.se 

Länet är splittrat i frågan kring sommarsimskola. Vissa kommuner har bestämt sig för att erbjuda det och andra inte på grund av coronapandemin. Här går reporter Cajsa Bengtsson igenom Blekinges sommarsimskolor, kommun för kommun.

Jenny från Stockholm tog sprutan i Avesta: ”Tänkte att här finns det extra doser”

Svt.se 

Minst var tionde vaccinationstid i Dalarna har bokats av personer som inte är folkbokförda i länet. Enligt vaccinsamordnare Olof Ehrs kan det fördröja vaccineringen av befolkningen i länet då antal vaccindoser inte räcker till. – Kommer det många utomläningar hit så tar de tider och då står vi utan doser där sedan, säger han.

Skogsbrand i Strångsjö – räddningstjänsten vattenbombar från luften

Svt.se 

Vid 12-tiden på onsdagen fick Västra Sörmlands räddningstjänst larm om en skogsbrand väster om Strångsjö utanför Katrineholm. Det brinner på ett kalhygge och området är svårtillgängligt. Därför har räddningstjänsten nu kallat på hjälp från Skavsta flygplats i Nyköping.

Kvinnojourernas riksförbund Unizon om åtgärdspaketet: ”Verkligen på tiden”

Svt.se 

Unizon välkomnar regeringens åtgärdspaket som ska motverka mäns våld mot kvinnor, men påpekar flera brister. De saknar en tydlig struktur för uppföljning och betonar att det inte står klart hur allt ska finansieras. – Vi får se om riksdagen menar allvar med ambitionerna, säger Unizons ordförande Olga Persson.Slipp kompromisser med den nya Alfa Laval DuraCirc-kolvrotorpumpen

Пользователи сайта 123ru.net 

Prestanda, hygien och enkel service är avgörande för hygieniska processer. Ändå måste tillverkare inom mejeri-, livsmedels-, konfektyr- och egen- och hemvårdsbranscherna ofta kompromissa med en viktig faktor för att uppnå en annan. Så är det inte nu längre. Den nya Alfa Laval DuraCirc®-kolvrotorpumpen ger dig allt:  robust konstruktion, hög effektivitet, tillförlitlig drift, hygiengarantier med EHEDG- och 3-A-certifiering som standard samt enkelt underhåll. 

Читать дальше...

Så här ska covidbeviset fungera – Teckenspråkstolkat

Svt.se 

Från den 1 juli finns ett covidbevis att beställa för den som vill resa utomlands. Ett intyg som varit omdiskuterat av flera skäl. På en pressträff idag beskriver ansvariga ministrar och myndigheter hur covidbeviset är tänkt att fungera.

Belarusisk journalist hoppas Biden sätter press på Putin

Sverigesradio 

 • Vid 14-tiden i dag inleds toppmötet mellan Rysslands president Vladimir Putin och USA:s president Joe Biden i Genève.
 • Mötet väntas pågå i runt fem timmar och frågorna som ska avhandlas är många.
 • Tatjana Reut från belarusiska TV-kanalen Belsat hoppas att Biden ska sätta press på Putin om läget i Belarus.

Lindberg: Huvudsyftet är att tina upp de djupfrysta relationerna

Sverigesradio 

 •  USA:s president Joe Biden och Rysslands dito Vladimir Putin möts nu i Geneve. På agendan står flera frågor - Joe Biden väntas bland annat framföra kritik på flera punkter vad gäller människorättsfrågor och inställningen till Belarus.
 • Inga jätteresultat väntas, menar Ekots kommentator Ginna Lindberg, men en sak som skulle kunna lösas är att de båda länderna återinsätter ambassadörer.
 • "Huvudsyftet med dagens långa möte är att få igång ett samtal, att starta en dialog och... Читать дальше...

Förskola stänger – deltamutationen hos personalen

Svt.se 

Ännu en förskola i Sölvesborgs kommun håller stängt efter att en person i personalen konstaterats smittad av den coronamutation som först upptäcktes i Indien – deltavarianten. Ytterligare två personer i personalen har bekräftad coronasmitta. Det rapporterar BLT.

Частные объявления


Russian.city

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Новости России