123ru.net

NRK.no

NRK.no

Nrk.no
Декабрь
2019
1234567891011
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

Ungdommar storma klimatoppmøtet

NRK.no 

Ei stor gruppe ungdom storma hovudscenen på klimatoppmøtet i Madrid i protest mot status på forhandlingane. Dei er ein del av Fridays for Future-rørsla som blei starta av Greta Thunberg.

Thunberg refsar verdsleiarane

NRK.no 

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg meiner verdsleiarane manglar innsikt om klima. I ein tale under klimatoppmøtet i Madrid onsdag etterlyste ho handling. – Vi har ikkje lenger tid til ikkje å lytte til vitskapen, sa ho.
Meiner folkemordsak er villeiande

NRK.no 

Fredsprisvinnar Aung San Suu Kyi meiner saka der Myamar er skulda for brotsverk mot den muslimske rohingya-minoriteten er villeiande og ufullstendig. Det sa ho då ho møtte for Den internasjonale straffedomstolen i Haag onsdag.

Pressekonferanse i Stavanger

NRK.no 

Politiet orienterer pressa etter at tre menn er sikta for drap eller medverknad til drap. Måndag blei ein mann funnen død på Sola i Rogaland.

Tyrkia vurderer sanksjonar mot USA

NRK.no 

Tyrkias utanriksminister Mevlüt Çavusoglu seier dei vurderer å hindre USA å bruke viktige flybasar i landet, ifølgje AP. Utspelet kjem etter at USA truga med sanksjonar etter at Tyrkia kjøpte eit russisk rakettsystem.

Etiopia ser til Norge

NRK.no 

Etiopias statsminister Abiy Ahmed sier tildelingen av Nobels fredspris oppmuntrer til videre innsats, både i demokratiseringen og moderniseringen av hjemlandet og til å skape fred og velstand på Afrikas horn. Men det øker også presset.

Verdas største oljeselskap på børs

NRK.no 

Det statlege saudiarabiske selskapet Aramco er på børs. Selskapet er verdsett til 1,8 billionar dollar. Berre 1,5 prosent av aksjane er lagde ut for sal, og det er berre innbyggarar i golf-landa i Midtausten får kjøpe aksjar.


Vil øke samarbeidet

NRK.no 

Statsminister Erna Solberg sier Norge vil være en stabil samarbeidspartner for fredsprisvinner Abiy Ahmed og Etiopia, i endringene landet nå gjennomgår. Norge vil bidra med støtte på felter som demokratibygging, utdanning, klimatiltak og handel.

Ransaka huset til Morales

NRK.no 

Etterforskarar i Bolivia stadfestar at dei har ransaka huset til landets tidlegare president Evo Morales i det dei seier er ei terroretterforsking. Morales trekte seg i november etter 14 år ved makta etter påstandar om valfusk.

Ambulanser i trafikkulykke

NRK.no 

To ambulanser er involvert en trafikkulykke i Tønsberg sentrum. Det er ikke meldt om personskader, opplyser operasjonsleder Merete Kvaal i Sør-Øst politidistrikt.

Vurderer Baneheia-saka på nytt

NRK.no 

Gjenopptakingskommisjonen skal vurdere om saka til drapsdømde Viggo Kristiansen skal takast opp på nytt. Advokaten hans, Arvid Sjødin, meiner det er nye bevis i saka. Det er uvisst om kommisjonen blir ferdig i løpet av dei to dagane som er sett av.

Mot nok eit nyval i Israel

NRK.no 

Israelske politikarar har frist til midnatt med å bli samde om ei styringsdyktig regjering. Dersom dei ikkje klarer det, går det mot nyval i Israel. Det vil i så fall bli det tredje valet på under eitt år i landet.

«Ja, vi elsker» blir nasjonalsong

NRK.no 

Onsdag gjer Stortinget vedtak om å lovfeste at «Ja, vi elsker» er Noregs nasjonalsong. Det er venta at forslaget blir samrøystes vedteke. Noreg, Storbritannia og Sverige er dei einaste landa i verda som ikkje har ein lovfesta nasjonalsong.

Tre arresterte for drap i Rogaland

NRK.no 

Tre personar er arresterte og sikta for drap eller medverking til drap, etter at ein mann i 40-åra blei funnen død måndag. Alle tre er i 20-åra, og er kjende for politiet frå før.

Vegansk festmiddag

NRK.no 

Når Mari Hult inviterer til fest har hun fokus på norske råvarer. I denne menyen er det nøttesteken som har hovedrollen, den er laget med bygg og sellerirot.

Trump nektar å godta dommarar

NRK.no 

Verdas handelsorganisasjon, WTO, går onsdag inn i ei krise. USA og president Donald Trump vil ikkje godkjenne nye dommarar til den øvste domstolen i organet, som avgjer om land bryt handelsreglane. Domstolen blir sett ut av spel utan godkjenninga.

Nobelfrokost hos statsministeren

NRK.no 

Statsminister Erna Solberg mottok årets fredsprisvinner Abiy Ahmed til frokost i statsministerboligen onsdag morgen. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide var også til stede, sammen med Etiopias fredsminister Muferihat Kamil.

Foreldre fornøgde med barnehagane

NRK.no 

Tre av fire foreldre svarar at barna deira trivast godt i barnehagen sin, ifølgje ei måling Norstat har utført for EPSI Norge. Foreldre i private barnehagar er mest fornøgde, noko som har vore tilfelle sida 2010.

Kina fengslar flest journalistar

NRK.no 

Kina og Tyrkia fengslar flest journalistar, ifølgje ein rapport frå Committee to Protect Journalist. Minst 250 journalistar sit fengsla i verda. Det er fem færre enn året før, ifølgje presseorganisasjonen.

Ni saka etter vulkanutbrot

NRK.no 

Politiet på New Zealand seier at det no er ni som er sakna etter vulkanutbrotet på White Island måndag. Sju av desse er frå Australia, medan to er frå New Zealand, melder Reuters. Seks menneske miste livet etter utbrotet, medan tretti er skadde.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.