123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 19.10.2020

Positivare tongångar från Storbritannien igen

Sverigesradio 

Efter de hårda orden från framförallt brittiskt håll i slutet av förra veckan om förhandlingarna med EU om ett handelsavtal kommer det nu ikväll positivare tongångar från den brittiska regeringen igen efter en tweet från EU:s chefsförhandlare.

Imamer besöker mordplatsen – tar starkt avstånd

Sverigesradio 

Reaktionerna efter helgens brutala mord i Frankrike är fortsatt starka. Det var i fredags som en lärare, som visat Muhammedteckningar för sina elever, fick halsen avskuren. Idag besökte ett antal tongivande imamer mordplatsen.

Rapport: Fler vikarier ökade risken för smittspridning

Sverigesradio 

Ett stort antal timvikarier och senare införda åtgärder ökade risken för smittspridning på äldreboenden i Göteborg, visar en ny extern granskning som staden beställt. Göteborg har drabbats hårt av coronasmittan på särskilda boenden.
EU-kommissionen vill se en europeisk Magnitskijlag

Sverigesradio 

EU-kommissionen vill se en europeisk Magnitskijlag, det vill säga en lag som gör att man kan rikta sanktioner mot personer som bryter mot mänskliga rättigheter.
Vi hör EU-kommissionären Maroš Šefčovič.

Regeringen vill införa en tillfällig pandemilag

Sverigesradio 

Regeringen arbetar nu för att utforma en tillfällig lag som gör det möjligt att begränsa antalet människor i exempelvis affärer eller inom kollektivtrafiken, allt för att kunna minska spridningen av covid-19 om det behövs.

–Det kan handla om badplatser, köpcenter eller kollektivtrafiken, säger socialminister Lena Hallengren (S).Platspåseskatten gav inte mycket i utdelning

Sverigesradio 

Nu har det gått fyra månader sedan plastpåseskatten infördes. Regeringen planerade att plastpåseskatten skulle generera 2,1 miljarder kronor till statskassan, men än så länge har man bara fått in 100 miljoner.

Längre pappaledighet ger mindre stress

Sverigesradio 

Pappor som delat föräldraledigheten lika med sin partner känner sig tryggare som föräldrar och paren är mer nöjda med sin relation än i de fall där pappor inte varit hemma lika mycket. Det visar en ny avhandling från Göteborgs universitet.

Konflikt i Israel om coronastrategin

Sverigesradio 

I Israel växer klyftan mellan ultraortodoxa och det övriga israeliska samhället.
I helgen öppnades de ultraortodoxa pojkskolorna i strid mot regeringens corona-restriktioner och hotas nu av indragna bidrag. Samtidigt vårdas en av de mest kända palestinska profilerna, Saeb Erekat, på sjukhus i Israel efter att hans tillstånd blivit kritiskt.

Coronapandemin slår mot Saabs resultat

Sverigesradio 

Försvarsbolaget Saab, som skulle ha släppt sina kvartalssiffror först på onsdag, har valt att gå ut med resultatet redan idag. Anledningen är coronapandemin som drar ut på tiden och beräknas få större effekt på bolaget än man tidigare trodde.

Nordegren och Epstein nytt par i ”På spåret”

Sverigesradio 

SVT spelar i veckan in två nya avsnitt av ”På spåret”. Ersättare till Hamid Zafar och Frida Boisen blir radioprogramledarna Thomas Nordegren och Louise Epstein, rapporterar SVT Nyheter Väst.

SJ: Stor efterfrågan på julresor

Sverigesradio 

Det är fortfarande oklart vilka reserestriktioner som kommer att gälla i jul.
Men på SJ räknar man med att det blir högt tryck under julhelgen.

Erkände sexuella trakasserier – dansk toppolitiker avgår

Sverigesradio 

I Danmark har ytterligare en högt uppsatt politiker fått avgå i spåren av den danska metoo-vågen. En av Danmarks mäktigaste politiker, Köpenhamns socialdemokratiske överborgmästare, Frank Jensen avgår efter anklagelser om sexuella trakasserier.

Trafikverket: Byt till vinterdäck

Sverigesradio 

SMHI har utökat sina varningar för snöfall som nu gäller så långt söderut som Örebro län. Ett nederbördsområde rör sig upp under onsdagen och då främst som snö.

Bantningstrender olyckligt för personer med ätstörning

Sverigesradio 

Fasta är en trend inom hälsovärlden och blir allt mer extrem i vissa kretsar. Vattenfasta innebär att bara dricka vatten i dagar eller veckor i sträck. Personer i riskzonen för ätstörningar är särskilt känsliga för den här typen av trender med extrema fastor, vilket är olyckligt menar experter som P1-programmet Kaliber pratat med i sin granskning.

Hemlig massgrav upptäckt på Frösön

Sverigesradio 

En massgrav med runt 50 kroppar har upptäckts på västra kyrkogården på Frösön i Östersund. Det är patienter från det statliga mentalsjukhuset Frösö sjukhus.Mer snö väntas efter snökaoset

Sverigesradio 

Ett kraftigt snöfall har orsakat stora bekymmer i Västerbotten och Norrbotten. Och mer snö ska komma i veckan.Ett nederbördsområde rör sig upp under onsdagen och då främst som snö, säger meteorolog Max Lindberg Stoltz.

Fransk minister vill upplösa vissa organisationer

Sverigesradio 

Frankrike vidtar nu ett antal åtgärder efter fredagens terrorattentat,
för att försöka förhindra nya dåd. Bland annat vill inrikesministern upplösa ett antal organisationer.

Polen: Nationalarenan ska bli covid-sjukhus

Sverigesradio 

Polens nationalarena i Warszawa ska byggas om till ett fältsjukhus för covidpatienter. Det för att lätta trycket på den lokala sjukvården som är kraftigt belastad efter den senaste tidens ökade smittspridning.

Kritik mot ojämlik rehabilitering: ”Behövs en basnivå”

Sverigesradio 

Inställd rehabilitering under pandemin riskerar att leda till bestående skador hos personer som inte har fått den vård de behöver, det uppger både läkare och patientföreningar, som kräver att regeringen ska skjuta till öronmärkta resurser. Och även branschföreningen Fysioterapeuterna ställer nu krav på regeringen.

Светские новости

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.