123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 26.10.2020

Dyrt för Sverige att stänga ute Huawei

Sverigesradio 

Huawei Norden har nu tagit fram en studie som visar vad det skulle kosta Sverige att stänga ute operatören från att bygga ut det centrala 5G-nätet i landet. Detta efter beslut från Post- och telestyrelsen om att porta Huawei från att delta i utbyggnaden i Sverige.

Kritiken mot Europa: Läget kommer bara bli värre

Sverigesradio 

Världshälsoorganisationen, WHO, kritiserar Europas länder för bristande smittspårning, och säger att om inte spårningen ökar i takt med antalet nya fall så kommer coronaläget bara bli värre.
Regeringen tvingas lämna plats för oppositionen

Sverigesradio 

I Litauen väntas ett regeringsskifte efter gårdagens parlamentsval. Den nuvarande mittengröna regeringen ser inte ut att ha tillräckligt med stöd för att fortsätta leda landet, och i stället kommer en högermittenallians att få bilda regering.

Fotbollsstjärnan kampanjar för gratis mat till barn

Sverigesradio 

Fria skolmåltider för barn även under skolloven så länge coronapandemin pågår har blivit en stor politisk fråga i Storbritannien. Fotbollsstjärnan Marcus Rashford leder en omfattande kampanj för skolmåltiderna och har fått den brittiska oppositionen med sig i frågan. Även inom det regerande Tory-partiet växer kritiken mot premiärminister Boris Johnson.

LO förkastar las-utredningen

Sverigesradio 

I eftermiddag har LO:s styrelse enats om sitt remissvar på den omdiskuterade las-utredningen. Och det blev nej från centralorganisationen.

Skärpta nationella riktlinjer i Norge

Sverigesradio 

Smittspridningen av coronaviruset har ökat i Norge. Därför meddelade regeringen om nya, hårdare nationella riktlinjer under en presskonferens.Turkiet manar till bojkott av franska varor

Sverigesradio 

Turkiets president Erdoğan uppmanar turkar att bojkotta franska varor. Erdoğan anklagar i hårda ordalag Frankrikes president Macron för en anti-islamsk agenda. Samtidigt fördömer nu Turkiet mordet på en fransk lärare i mitten av oktober.

Kritik mot Socialstyrelsens skötsel av beredskapslagret

Sverigesradio 

Kommunala företrädare är kritiska till hur Socialstyrelsens nationella beredskapslager med sjukvårdsutrustning har skötts. Lagret har bland annat innehållit skyddsutrustning som varit för gammal eller inte nått upp till dagens standard och därför kasserats under pandemin.

Oslo skärper reglerna

Sverigesradio 

Norge skärper åter restriktionerna i Oslo som väntar sig en ny våg och fler nya fall av covidsmittade. Bland annat blir det obligatoriskt med  munskydd inomhus på alla offentliga platser där det inte går att hålla minst en meters avstånd.

Ny bottennivå för valutan ger dyrare mat

Sverigesradio 

I Turkiet når liran ny bottennotering idag gentemot dollarn och euron. Arbetslösheten växer och fler och många har inte ens råd att köpa basvaror.

Thailands premiärminister kallar till extramöte

Sverigesradio 

I Bangkok i Thailand håller parlamentet extramöte i dag och i morgon för att diskutera demonstrationerna mot styret i landet. Demonstrationerna har pågått i månader och så även idag.

Ovanligt många anmäler fastighetsmäklare

Sverigesradio 

Antalet anmälningar mot fastighetsmäklare har skjutit i höjden i år.
Hittills har fler anmälningar gjorts i år jämfört med hela förra året, visar statistik från tillsynsmyndigheten Fastighetsmäklarinspektionen.

Stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Karlstad/Oslo

Sverigesradio 

  • Just nu är det stopp i tågtrafiken på Norge/Vänerbanan vid Öxnered och det berör alla tåg på sträckan mellan Göteborg och Vänersborg, Karlstad och Oslo.
  • Stoppet berör på en olyckshändelse.
  • Finns ingen prognos när tågen kan trafikera sträckan. 

Svenskt Näringsliv föredrar överenskommelse mellan parterna

Sverigesradio 

Arbetsgivarna i Svenskt Näringsliv vill att deras överenskommelse med  tjänstemannafacken i PTK ska ligga till grund för ny lagstiftning om spelreglerna på arbetsmarknaden, i stället för den omdiskuterade las-utredningen.Japan ska bli klimatneutralt till år 2050

Sverigesradio 

Japans nya premiärminister Yoshihide Suga lovade inför det japanska parlamentet idag att Japan ska bli koldioxneutralt till år 2050 och fick applåder.

Efterfrågan på papperskassar rusar i höjden

Sverigesradio 

Försäljningen av papperskassar har skjutit i höjden, efter skatten på plastpåsar. Företaget Norbag i Töcksfors är en av dom stora tillverkarna. De har redan dubblerat antalet anställda och ska bygga ut mer. Efterfrågan på papperskassar har ökat kraftigt säger Jerry Andersson, platschef på Norbag i Töcksfors.

Nu bestäms löneökningarna för miljontals löntagare

Sverigesradio 

Den här veckan ska det avgöras hur stora löneökningarna kommer att bli. Men fack och arbetsgivare står långt ifrån varandra, det säger bland andra IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson.

Новости Covid-19Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.