123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 04.10.2020

Annika Hirvonen (MP): Förslagen kommer få allvarliga konsekvenser

Sverigesradio 

Miljöpartiet tycker att det är olyckligt att liberalerna rundar regeringen och lägger fram en egen motion bestående av migrationskommitténs förslag. Moderaterna delar å andra sidan Liberalernas frustration och har förståelse för deras beslut.

Utrikesminister Ann Linde: ”Sverige har ett stort ansvar”

Sverigesradio 

Utrikesminister Ann Linde uppmanar Amerniens och Azerbajdzjans utrikesministrar att återgå till fredsförhandlingarna efter att konflikten i regionen Nagorno-Karabach på nytt blossat upp, och uppmanar samtidigt andra länder slutar att lägga sig i konflikten militärt.
Afrikanska länder lättar på sina restriktioner

Sverigesradio 

Afrika söder om Sahara var ett av de områden i världen som införde tidiga och strikta stängningar på grund av coronapandemin. De afrikanska länderna har klarat sig relativt bra med låga dödstal i covid-19. Nu efter sex månader så öppnar de flesta länderna upp i snabb takt.

L rundar regeringen – lägger egen motion om migrationen

Sverigesradio 

Liberalerna vill inte vänta längre på att S och MP ska komma överens om migrationspolitiken. Nu sätter partiet press på regeringen genom att lägga fram en motion till riksdagen där alla 26 förslag ur migrationskommitténs slutbetänkande finns med.Snabbt försvårat läge i Nagorno-Karabach

Sverigesradio 

Kriget i södra Kaukasus har förvärrats avsevärt i dag, med armenisk artillerield mot Azerbajdzjans näst största stad. Samtidigt kommer uppgifter om att Armenien är hårt pressat av Azerbajdzjan, vars offensiv får stöd av Turkiet.

Ny diskussion om publicering av Muhammed-karikatyrer

Sverigesradio 

Var det rätt att i yttrandefrihetens namn återpublicera Muhammedkarikatyrerna i satirtidningen Charlie Hebdo? Diskussionen är åter aktuell efter att mannen som förra veckan knivskar två personer utanför redaktionens gamla lokaler sagt att motivet var hämnd.

Psykisk ohälsa aldrig tidigare mer utbredd

Sverigesradio 

Antalet sjukskrivningar för såväl fysiska som psykosociala besvär har ökat kraftigt sedan början av augusti. Enligt företagshälsobolaget Previas statistik över ohälsa på landet arbetsplatser har den psykiska ohälsan aldrig tidigare varit så hög som nu.

Anklagelser om röstköp inför Kirgizistanvalet

Sverigesradio 

I dag hålls parlamentsval i Kirgizistan. Landet brukar beskrivas som den enda fungerande demokratin i Centralasien, men inför det här valet har anklagelserna om röstköp och andra oegentligheter varit omfattande.

Forskare: Enkla jobb räcker inte

Sverigesradio 

Tidigare arbetserfarenhet och avklarade kurser i svenska för invandrare ökar inte flyktinginvandrares chanser att kallas till anställningsintervju, enligt en SNS-rapport som publiceras i dag.

Färre får godkänt i SFI – L kritiskt mot regeringen

Sverigesradio 

Antalet SFI-elever i Malmö som har fått godkänt under de senaste sex månaderna har minskat. Det beror till stor del på att man har ställt om till distansundervisning sedan coronaviruset bröt ut i Sverige, enligt en analys som den kommunala SFI-verksamheten i Malmö har gjort.

”Jag mår mycket bättre”

Sverigesradio 

Efter en del frågetecken kring sin hälsa har USA:s president Donald Trump, som vårdas för covid-19, nu publicerat en video där han säger sig må bättre och att han tror att han är tillbaka snart. Men han understryker att de kommande dygnen blir ett rejält test.

Новости там, где Вы


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.