123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 28.10.2020

Macron: Andra vågen blir utan tvivel dödligare

Sverigesradio 

Frankrike inför en ny nationell nedstängning från och med fredag på grund av den kraftiga ökningen av covidsmittade. Det meddelade president Macron nu ikväll i ett tv-sänt tal till befolkningen

Trelleborg kommun trotsar lagen för att skydda äldre

Sverigesradio 

I Skåne har kommuner valt att stänga verksamheter som bibliotek och simhallar, efter att skärpta allmänna råd införts i regionen. Osby kommun fattade beslut om att återigen införa besöksförbud på äldreboenden, men fick sedan backa då det inte finns laglig grund för det och avråder nu starkt från besök istället.

Barcelonas turism blöder

Sverigesradio 

Spaniens ekonomi backar mer än jämförbara länder på grund av pandemin. I Barcelona som är ett stort turistmål året om, minskade turismen med 75 procent fram till september i år jämfört med året innan.
Tyskland stänger ner igen

Sverigesradio 

På en presskonferens under onsdagskvällen meddelade Tysklands förbundskansler, Angela Merkel, att landet kommer införa strängare restriktioner. Detta eftersom tempot på smittspridningen är mycket hög just nu.

Oro att Tyskland förlorat greppet om smittspridningen

Sverigesradio 

I Tyskland konfererar just nu förbundskansler Angela Merkel, via videolänk med de 16 tyska delstaternas regeringschefer för att besluta om nya corona-restriktioner. Enligt uppgift ska man bland annat stänga restauranger och nöjesinrättningar, och begränsa antalet personer som tyskarna får ha kontakt medEU vill ha snabbtester och appar mot coronan

Sverigesradio 

Snabbtester och appar som varnar för smitta - ja, det är två av en lång rad åtgärder som EU-Kommissionen idag föreslår, för att försöka hejda den ökade smittspridningen av coronaviruset.

Skolstatistik får tillfällig lösning

Sverigesradio 

 Nu ska det åter bli möjligt att ta fram statistik över skolors elevsammansättning och betygssnitt. I dag presenterade regeringen ett förslag för att göra skoluppgifterna offentliga igen genom en tidsbegränsad sekretesslagstiftning som ska gälla fram till 2023.

"Testningen kom i gång på tok för sent"

Sverigesradio 

Det faktum att det på flera platser i landet tog tid att få igång testningen av personal inom äldreomsorgen kan ha bidragit till att smittan spreds snabbare i samhället och även inom äldreomsorgen, det tror flera smittskyddsläkare och medicinskt ansvariga sjuksköterskor som Ekot talat med.

Företag och hushåll ser ljusare på ekonomin

Sverigesradio 

De svenska företagen och hushållen har nu sex månader i rad blivit allt mer positiva när det gäller det ekonomiska läget efter coronasmällen mot ekonomin i våras. Det visar den senaste månadsbarometern från statliga Konjunkturinstitutet, där Fredrik Johansson Tormod är enhetschef.

Förseningar efter tidigare tågstopp på Västra stambanan

Sverigesradio 

  • Det var stopp i tågtrafiken i en dryg halvtimma mellan Floby och Falköping på grund av ett tåg som fick ett maskinellt problem.
  • Stoppet inträffade vid kl 13:00 och hävdes strax efter kl 13:30.
  • Risk för förseningar. 

EU-ländernas bistånd fortsätter minska

Sverigesradio 

EU-ländernas bistånd till fattiga länder minskar för tredje året i rad och når inte målet på 0,7 procent av BNI, Brutto-nationalinkomsten.
Det visar den årliga granskningen för 2019.EU-krav försämrar tågens bromsar

Sverigesradio 

Ett beslut av EU-kommission om tystare spårbunden godstrafik har lett till sämre bromsverkan på godstågen. Detta riskerar i sin tur att leda till olyckor. Det konstaterar Transportstyrelsen i en rapport, där utredaren Mikael Aho är en av författarna.

Turkiet hotar med åtgärder efter karikatyr på Erdogan

Sverigesradio 

Turkiet hotar nu med att ta till alla lagliga och diplomatiska åtgärder som krävs - som svar på den karikatyr av president Erdogan som publicerats av den franska satirtidningen Charlie Hebdo. Det rapporterar Reuters.

Polis frias från koppleri – hustru döms

Sverigesradio 

En 37-årig kvinna döms till fängelse i tre år och sex månader för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott. Hennes man som är anställd som polis fälls inte för koppleri men döms för bland annat vapenbrott.

Insekter tillåts som livsmedel

Sverigesradio 

Efter en ny tolkning av EU-lagstiftningen blir det nu fritt fram att sälja vissa insekter som livsmedel i Sverige.

Частные объявленияСлухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.