123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 01.10.2020

Paris kan tvingas coronastänga igen

Sverigesradio 

På måndag kan alla barer och restauranger komma att stängas i Paris. Detta som en konsekvens av den ökande smittspridningen. Det meddelade socialminister Olivier Véran tidigare ikväll.

Tvångsrekryteringen till gäng ökar

Sverigesradio 

I Göteborgs utsatta områden ökar den aktiva rekryteringen av unga till gäng, och allt oftare sker rekryteringen genom tvång, det säger Maria Wallin, utvecklingsledare för det trygghetsskapande och brottsförebyggande arbetet i särskilt utsatta områden i Göteborg.
H&M:s VD: Vi går stärkta ur krisen

Sverigesradio 

Idag presenterade H&M sin tredje kvartalsrapport, med ett bättre resultat än väntat. Samtidigt meddelar företaget att man stänger 250 butiker.

Hungerstrejkande jurist tilldelas Right Livelihood-priset

Sverigesradio 

I dag presenterades de fyra som tilldelas det alternativa nobelpriset, Right Livelihood-priset. Right Livelihood-priset beskrivs som det alternativa fredspriset och går till modiga personer som löser globala problem.

Assange-rättegången avslutas – men domen dröjer

Sverigesradio 

Utlämningsrättegången mot Wikileaksgrundaren Julian Assange avslutades förhandlingarna i dag i London, och dom väntas komma i början av nästa år. Assange har åtalats i USA för bland annat publicering av hemlighetsstämplat material."Priset legitimerar arbetet mot rasism"

Sverigesradio 

I dag presenterades de fyra vinnarna av det alternativa fredspriset, årets Right Livelihood-pris. Den amerikanske advokaten Bryan Stevenson är en av de fyra pristagarna, han får priset för sitt arbete mot strukturell rasism i det amerikanska rättssystemet.

USA ska medla i samtal mellan Israel och Libanon

Sverigesradio 

Israel och Libanon kommer att ha samtal om  sin omtvistade havsgräns. Länderna som formellt fortfarande är i krig, har gått med på förhandlingar i södra Libanon- där USA kommer att vara medlare.

Fackens krav: Begrav las-utredningen

Sverigesradio 

Inatt bröt förhandlingarna mellan parterna om förändringar i arbetsrätten. Idag säjer både Kommunal och Seko att dom enbart är beredda att fortsätta förhandlingar om politikerna inte gör lag av den omdiskuterade las-utredningen.

S hoppas att Las-förhandlingarna fortsätter

Sverigesradio 

Trots att arbetsmarknadens parter inte verkar sugna på att återvända till förhandlingsbordet igen är det just vad Socialdemokraterna hoppas att de ska göra.

Smittan tar fart i Europa – Spanien inför nya restriktioner

Sverigesradio 

Den oroväckande situationen med ökande spridning av coronaviruset i flera europeiska länder fortsätter, det var budskapet från Folkhälsomyndigheten på dagens presskonferens.
Bland de hårdast drabbade länderna finns Spanien, som i dag gav besked om hårdare restriktioner för huvudstaden Madrid.

Noa om kriminella gängen: ”En ny kultur som uppstått”

Sverigesradio 

I studio Ett:s specialsändning idag om gängkriminaliteten i Sverige säger Linda Staaf från Polisens nationella operativa avdelning, NOA, att det finns tre typer av kriminella organisationer i Sverige. En av dessa är löst sammansatta nätverk som är en typ av kultur som har bildats i Sverige.

Process mot London för brexitlag

Sverigesradio 

EU-kommissionen tar nu de första stegen i vad som kan bli en lång och komplicerad rättsprocess mot Storbritannien. I ett första steg har britterna en månad på sig att svara Kommissionen innan man går vidare i processen.

FHM rekommenderar familjeisolering vid coronasmitta

Sverigesradio 

De som bor tillsammans med någon som är smittad av coronaviruset kommer nu också att behöva stanna hemma. Folkhälsomyndigheten har i dag publicerat riktlinjer för vad som gäller ifall din sambo eller livskamrat blir sjuk och statsepidemiolog Anders Tegnell tror att det här kan pressa ned smittan ytterligare.

Furtenbach om M:s besked: ”Löfven tycks sitta säkert”

Sverigesradio 

De strandade las-förhandlingarna har skapat ett spänt läge inom svensk politik. Regeringen vill få parterna att återuppta förhandlingarna, medan pressen växer från samarbetspartierna.
Men samtidigt tycks statsministern sitta relativt säkert efter nya besked från Moderaterna, det säger Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach.Dramatisk ökning av obetalda fakturor

Sverigesradio 

De rena konsumtionslånen växer stort, särskilt bland unga, enligt Finansinspektionens kartläggning som presenterades i dag. Särskilt oroande är utvecklingen av antalet fakturaköp som inte betalas, enligt Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen.

Sjöstedt (V): Löfven bär ansvaret för att samtalen strandade

Sverigesradio 

Vänsterpartiet anser att det är regeringens fel att las-förhandlingarna kraschade i natt. Det meddelade partiledaren Jonas Sjöstedt på en presskonferens, där han anklagade statsminister Stefan Löfven för att ha tagit arbetsgivarnas sida.

37-åring döms för dubbelmordet i Linköping 2004

Sverigesradio 

Domen har nu fallit i det uppmärksammade målet om dubbelmordet i Linköping för 16 år sedan. En 37-årig man döms till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för två fall av mord, meddelar Linköpings tingsrätt.

OECD godkänner Sveriges Pisa-mätning

Sverigesradio 

Sverige får godkänt för Pisa-mätningen som gjordes 2018 av 15-åringars ämneskunskap, trots att en stor andel elever exkluderades från kunskapsmätningen, det anser OECD.

Lööf och Sabuni håller dörren öppen för att ge parterna mera tid

Sverigesradio 

Nu ska politiken ta över och lagstifta om arbetsrätten. Det är Centerledaren Annie Lööfs besked efter de strandade förhandlingarna. Men hon beklagar att  arbetsmarknadens parter inte har kunnat komma överens och hon är beredd att ge dem mer tid, om de ber om det.

Förslag: Körkort för att få köra vattenskoter

Sverigesradio 

Transportstyrelsen har utrett hur ett körkortskrav för vattenskotrar kan införas och nu föreslår myndigheten att det ska krävas både praktisk och teoretisk utbildning för att kunna få ett sådant körkort.

Новости спорта

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.