123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 20.10.2020

Parisbor höll minnesmarsch för mördad lärare

Sverigesradio 

Ikväll hölls en tyst minnesmarsch för den mördade läraren Samuel Paty. Marschen utgick från den högstadieskola i Conflans-Saint-Honorine utanför Paris där han arbetade inte långt från attentatsplatsen.

Huawei: Vi är förvånade över beslutet

Sverigesradio 

Beslutet idag från Post- och telestyrelsen att bannlysa utrustning från kinesiska Huawei från utbyggnaden av 5 G nätet i Sverige är överraskande såväl för bolaget som för branschen generellt. Det säger Kenneth Fredriksen som är ansvarig för Huaweis nordiska och baltiska verksamhet

USA stämmer Google för brott konkurrensregler

Sverigesradio 

USA:s justitiedepartement har lämnat in en stämningsansökan mot Google för brott mot konkurrensregler, rapporterar amerikanska medier. Justitiedepartementet anser att Google agerat konkurrenshämmande för att behålla sitt monopol på marknaden för söktjänstmotorer och annonseringen där.
Fler jobb på Ikealager under pandemin

Sverigesradio 

Den växande näthandeln under coronapandemin fortsätter att generera nya jobb. På till exempel Ikeas e-handelslager i Jönköping har personalstyrkan vuxit kraftigt sen i våras.

Lövin frågas ut om Preemraff

Sverigesradio 

Idag frågades miljöminister Isabella Lövin ut i riksdagens konstitutionsutskott om turerna runt bolaget Preem. I samband med det sa hon att Preem var det enda företag som fick förhandsinformation om att regeringen skulle göra en satsning på gröna kreditgarantier på 50 miljarder kronor.

De samlas för att hedra mördad lärare

Sverigesradio 

I Parisförorten Conflans-Sainte-Honorine inleds alldeles strax en minnesmarsch för historie- och geografiläraren Samuel Paty som mördades intill skolan där han arbetade.

SKR vill att statsbidragen ökar från 2022

Sverigesradio 

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, varnar nu för en sämre ekonomi för kommuner och regioner på sikt, och vill därför att statsbidragen ökar från 2022. Claes Hultgren är kommunchef i Filipstads kommun, där man räknar med ett underskott på 25 miljoner kronor i år.

Pressen ökar på Löfven i las-frågan

Sverigesradio 

Statsminister Stefan Löfven pressas nu från flera håll om vilka spelregler som ska gälla på svensk arbetsmarknad. Svenskt Näringsliv och PTK vill att deras överenskommelse, som LO förkastade, ska ligga till grund för ny lagstiftning.Tele2: Bra att det kommit besked

Sverigesradio 

Beskedet från Post och Telestyrelsen idag att kinesiska Huawei och ZTE portas från de svenska 5g-näten innebär att förutsättningarna kastas om för mobiloperatörerna som använder sig av komponenter från de båda bolagen.

Madsen hotade en anställd vid flyktförsöket

Sverigesradio 

Peter Madsen, dömd till livstids fängelse för mordet på svenska journalisten Kim Wall lyckades idag fly från fängelset i Köpenhamn. Men flykten blev kortvarig. Hanne Høegh Rasmussen är institutionschef vid Herstedvester fängelse där Peter Madsen avtjänar sitt straff.

Metall utesluter inte fortsatta las-samtal

Sverigesradio 

Svenskt Näringsliv och tjänstemannafacken i PTK är eniga om att deras överenskommelse i las-frågan kan ligga till grund för ny lagstiftning om arbetsrätten, trots att LO sa nej till förhandlingsresultatet.

Nu införs skärpta råd i Region Uppsala

Sverigesradio 

Det har beslutats om nya allmänna råd i region Uppsala i dag på grund av smittspridningen. De gäller i två veckor framåt och rör bland annat kollektivtrafiken.

Facken säger nej till medlarnas bud

Sverigesradio 

I avtalsrörelsen står fack och arbetsgivare inom industrin långt ifrån varandra när det gäller löneökningarna de kommande åren. Arbetsgivarna sa i dag ja till medlarnas första bud men facken sa nej.

Säpo: ”Kina utgör ett av de största hoten"

Sverigesradio 

På rekommendation av Försvarsmakten och Säkerhetspolisen bannlyser Post- och telestyrelsen (PTS) användning av utrustning från de kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE i villkoren för den svenska 5G-auktionen. Bedömningen är att de riskerar att skada Sveriges säkerhet genom sin koppling till Kina.

Ygeman hoppas att relationerna med Kina inte påverkas

Sverigesradio 

Digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) vill inte kommentera Post- och telestyrelsen (PTS) beslut att stänga ute de kinesiska leverantörerna Huawei och ZTE i sig, men säger att han är glad att Sverige har en lagstiftning som ställer höga säkerhetskrav.PTS svartlistar Huawei och ZTE

Sverigesradio 

Post- och telestyrelsen (PTS) bannlyser användning av utrustning från de kinesiska telekombolagen Huawei och ZTE i villkoren för den svenska 5G-auktionen. Det framgår av ett pressmeddelande från PTS.

Ungersk barnbok om minoriteter utfryst

Sverigesradio 

Den ungerske barnboksförfattaren Bodizsar Nagi hoppades att hans nya bok, "Underlandet är för alla", skulle lära barn att acceptera minoriteter och gå emot social utfrysning. I stället gör Ungerns nationalistiska regeringsparti sitt bästa för att frysa ut boken.

Блоги, личное...

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.