123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 15.10.2020

EU backar inte om brexit

Sverigesradio 

Det är ingen rörelse från EU:s sida i förhandlingarna om ett framtida avtal efter brexit. Det är britterna som måste ändra sina bud, det är uppmaningen från toppmötet i Bryssel.

Bröllop stoppas när Polen inför nya restriktioner

Sverigesradio 

Delar av Polen kommer att stängas ner. Det efter att antalet smittfall kraftigt ökat under de senaste veckorna. I de regioner där smittläget är som värst kommer en rad nya restriktioner att införas från och med lördag.
Fransk oro inför ny restaurangstängning

Sverigesradio 

I Frankrike införs hälsonödläge och nattligt utegångsförbud från och med lördag. Det innebär att restauranger måste stänga klockan 21. Det oroar branschen som befarar att beslutet innebär dödsstöten för många restauranger.

Tusentals poliser ska upprätthålla utegångsförbudet

Sverigesradio 

12 000 poliser ska se till att utegångsförbudet i nio franska storstäder upprätthålls.
Och hela Frankrike försätts i ett sanitärt undantagstillstånd med kraftig inskränkt privatliv, det meddelade den franska regeringen vid en presskonferens i eftermiddags.

Nytt bud väntas till parterna i Las-förhandlingarna

Sverigesradio 

I de las-förhandlingarna som återupptogs i dag mellan fack och arbetsgivare rör det på sig nu i kväll. Och enligt Ekots arbetsmarknadsreporter Anders Jelmin väntas det i kväll ett bud från förhandlarna.Fortsatta problem med trygghetslarm

Sverigesradio 

Problemen med trygghetslarmen fortsätter i flera kommuner. I natt hittades en person i Luleå avliden efter att ha larmat åtta gånger utan att få hjälp.

Per Anger-priset till Intisar al-Amyal

Sverigesradio 

I dag delar Sveriges regering ut Per Anger-priset till den irakiska kvinnorättsaktivisten Intisar al-Amyal, för hennes kamp för demokrati och mänskliga rättigheter i Irak.

Sverige driver på för höjt klimatmål inom EU

Sverigesradio 

Hur mycket ska EU höja sina klimatmål till 2030? Det är en fråga som splittrar EU-länderna på toppmötet i Bryssel just nu. Sverige driver på för kraftigt höjt mål, statsminister Stefan Löfven.

Ursula von der Leyen lämnar toppmöte – sätter sig i karantän

Sverigesradio 

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen lämnar det pågående toppmötet i Bryssel. Hon skriver själv på Twitter att en person i hennes stab testats positivt för covid-19 och att hon av säkerhetsskäl sätter sig i karantän trots att hon själv testat negativt.

Förstärkt försvar möter kritik

Sverigesradio 

Försvarets personal ökar från 60 000 till 90 000 personer, arméns storlek nästan fördubblas, fartyg tillkommer och flygvapnet får skarpare vapen enligt dagens försvarspolitiska proposition. Men oppositionen menar att dagens förslag om försvaret är långsiktigt underfinansierat.

Förtidsröstningen slår rekord i USA

Sverigesradio 

I USA pågår förtidsröstningen till presidentvalet nu i flera delstater. Köerna är långa på flera håll och antalet röstande har slagit rekord.

Regeringen: Nu ska fler transporter bli eldrivna

Sverigesradio 

För att snabba på omställningen till eldrivna transporter, så som ellastbilar, fattar regeringen nu fyra beslut. Det handlar bland annat om att en plan för hur elvägar ska byggas tas fram och att en kommission tillsättas.Hamid Zafar stängs av från jobbet i Mullsjö kommun

Sverigesradio 

Efter avslöjandet om att Hamid Zafar skrivit flera hatiska inlägg och kommentarer på internet om judar och homosexuella kommer nu besked om att han stängs av från sitt jobb som barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun.

Tre nya dödsfall i Sverige

Sverigesradio 

Tre nya dödsfall har rapporterats in till Folkhälosmyndigheten. Totalt har nu 5 910 personer dött i covid-19. Sammanlagt har 102 407 personer bekräftats smittade.

Kinnevik vinnare på ändrade konsumentbeteenden

Sverigesradio 

Den mycket starka börsuppgången och det rejäla uppsvinget för digitala tjänster syns tydligt i Stenbeckssfärens maktbolag Kinneviks kvartalsresultat. Under de senaste månaderna har värdet på bolagets tillgångar ökat kraftigt.

Miljonrullning till fjällnära skogar

Sverigesradio 

Ansökningarna om att få avverka fjällnära skog har mer än tredubblats efter en dom i Mark- och miljööverdomstolen i våras.

Новости экологии

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.