123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 23.10.2020

Nytt fredsavtal mellan Israel och Sudan

Sverigesradio 

Sudan sällar sig nu till de länder som sluter fredsavtal med Israel, som det tredje landet på kort tid efter Förenade Arabemiraten och Bahrain. Nyheten annonserades av Donald Trump, som samtidigt tog bort Sudan från listan över länder som sponsrar terrorism. Han kallade nyheten för en stor seger för USA och för fred i världen.

”Rör sig inte om en massgrav”

Sverigesradio 

I veckan gjordes upptäckten av en massgrav med patienter som dött i spanska sjukan vid Frösöns mentalsjuhus i Östersund. Men nu säger Maria Press, som är enhetschef på Länsarkivet i Östersund, att det inte finns belägg för det skulle röra sig om en massgrav, och kritiserar mediehanteringen av frågan.

Israel och Sudan upphör med aggressioner

Sverigesradio 

Israel och Sudan kommer att normalisera sina förbindelser och upphöra med alla aggressioner. Det är innebörden i ett avtal som i kväll offentliggjorts av USA:s president Donald Trump.
Coronasmitta bekräftad bland svenska minkar

Sverigesradio 

Det första fallet av coronasmittade minkar har upptäckts i Sverige. Efter smittspridning mellan just minkar och människor i bland annat Nederländerna och Danmark, som resulterat i massavlivning, är frågan nu hur man stävja liknande utgång i Sverige.

Lövin om EU:s klimatlag: I stort sett nöjd

Sverigesradio 

EU:s miljöministrar har idag enats om stora delar av den lag som ska göra EU klimatneutralt till år 2050. Svenska ministern Isabella Lövin är nöjd, även om hon inte fick gehör för flera av Sveriges krav.

Begränsad alkoholförsäljning och nya munskyddskrav

Sverigesradio 

Max tio personer får vara samlade, munskydd ska bäras på alla offentliga platser inomhus och alkohol får inte säljas efter klockan 22. Efter en ökad smittspridning meddelade Danmarks statsminister Mette Frederiksen ikväll att nya coronarestriktioner kommer tas i bruk.L öppnar för alternativt las-avtal

Sverigesradio 

Nu kommer ett nytt besked från Liberalerna i den infekterade las-frågan. Partiet öppnar nu för att släppa kravet på att den omdiskuterade las-utredningen ska bli lag, och i stället låta överenskommelsen mellan två av de tre parterna på arbetsmarknaden, PTK och Svenskt näringsliv, men inte LO, ligga till grund för lagstiftning.

Nya miljarder räddar SAS – för tillfället

Sverigesradio 

Flygbolaget SAS räddningsplan är nu genomförd och bolaget har fått in nya miljarder i kassan. Men det krävdes att svenska och danska staten ökar sitt ägande för att alla nya aktier skulle bli sålda.

Risk för våld i samband med presidentvalet

Sverigesradio 

För första gången varnar nu organisationen International Crisis Group för risk för våld i samband med presidentvalet i USA. International Crisis Group brukar följa val på platser som till exempel Etiopien, Somalia och Bolivia.

Grönt ljus för vegoburgare och vegokorv

Sverigesradio 

Ja till vegokorv, men nej till vegetariska mjölkprodukter. Det blev resultatet när EU-parlamentet röstade om hur de ställer sig till ett förbud mot att vegetariska produkter ska få använda namn förknippade med animaliska varor som korv och burgare.

USA: Ryssland och Iran försöker påverka valet

Sverigesradio 

USA anklagar Ryssland och Iran för försök att påverka det amerikansk presidentvalet. USA har infört sanktioner Iran som påstås ligga bakom hotfulla mejl till demokrater med uppmaningar om att rösta på Trump. Iran tillbakavisar anklagelserna.

Putin: Makten ville inte förgifta Navalnyj

Sverigesradio 

Två månader efter att den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj förgiftades med nervgiftet Novitjok, uttalade sig igår president Vladimir Putin för första gången på allvar om händelsen.

E4:an avstängd strax söder om Jönköping

Sverigesradio 

  • Just nu är E4:an avstängd strax söder om Jönköping mellan trafikplats Torsvik (93) och Råslätt (94) i riktning mot Jönköping.
  • Det är ett skyddsfordon som blivit påkört av en lastbil. 
  • Räddningstjänst är på plats och vägen är avstängd till kl 13:30. 

Hovrätten sänker straffet för mord på 17-åring

Sverigesradio 

Tingsrättens domen på livstids fängelse ändras till tidsbestämt straff till 18 år, mot den 23-årige man som dömts för mord på sin 17-åriga flickvän i Uddevalla. Det beslutade hovrätten för västra Sverige idag.Preem vill satsa miljarder på rapsolja

Sverigesradio 

Efter att oljekoncernen Preem beslutade att dra tillbaka 15-miljardersinvesteringen vid Preemraff i Lysekil, kommer nu beskedet att Preem gör en mångmiljardsatsning för att kunna raffinera bland annat rapsolja.

Krav på att åklagare ska utreda socialnämndens agerande

Sverigesradio 

Efter att Inspektionen för vård och omsorg, IVO förra veckan kritiserat Norrköpings kommun för allvarliga brister i handläggningen vad gäller den treåriga flickan som hittades död i sitt hem i början av året har åklagarkammaren i Norrköping fått en skrivelse från en privatperson som vill att åklagare ska utreda om socialnämndens agerande har varit brottsligt.

Nordea ser sig inne på en positiv trend

Sverigesradio 

Nordea gjorde en vinst på drygt 11 miljarder kronor för det tredje kvartalet och det var två miljarder högre än analytikernas förväntningar.

Слухи, сплетни...

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.