123ru.net
Sverigesradio

Леся Никитюк показала волосы на интимном месте и призналась в самых смелых желаниях

Полина Гагарина отдохнула на Мальдивах с детьми и женатым возлюбленным

Деменция ВЛАСТИ

Минниханов об электромобиле «Кама-1»: «Как тебе такое, Илон Маск?»

Новости за 30.10.2020

Annorlunda allhelgonahelg på kyrkogårdar

Sverigesradio 

Under allhelgonahelgen är det många som vill tända ljus på kyrkogårdar och minneslundar. I år sker den under en pandemi och det har krävt en del förberedelser.

Hallengren: Vi är inte främmande för ännu hårdare restriktioner

Sverigesradio 

Fem regioner har infört tuffare restriktioner för att minska den ökande coronaspridningen i samhället. Människor uppmanas till exempel att avstå från middagar, gå på gym och ska helst bara träffa den egna familjen. Fortsätter spridningen att öka kan regeringen ta till ännu hårdare restriktioner, säger socialminister Lena Hallengren
Massiv abortdemonstration i Warszawa

Sverigesradio 

I Polen hölls ytterligare en massdemonstration ikväll i Warsawa mot det domstolsbeslut, som väntas leda till aborter nästan stoppas helt. Tiotusentals människor trotsade virus-restriktionerna.

Nya krisstöd till företag utlovas

Sverigesradio 

De nya och hårdare corona-restriktionerna i stora delar av landet innebär ett hårt slag mot många företag. Och nu utlovar finansminister Magdalena Andersson mer pengar, i nya krispaket.

Huvudbry på äldreboenden efter nya råd

Sverigesradio 

Efter beslutet att införa nya allmänna råd i flera av landets regioner, försöker kommunerna nu navigera mellan det hävda besöksförbudet på äldreboendena och de nya hårdare riktlinjerna.Ilska och sorg efter terrordådet

Sverigesradio 

Det är sorg och förstämning i Nice idag – dagen efter ett attentat i en kyrka där en ensam gärningsman knivskar och dödade tre personer. Utanför kyrkan har mängder av människor samlats för att lägga blommor framför porten.

Lämplighetsprov för lärarstudenter

Sverigesradio 

Regeringen har nu fattat beslut om att de lärosäten som vill får införa lämplighetsprov till lärarutbildningarna. Det blir både kostsamt och ineffektivt, menar kritiker.

Slutbud i avtalsrörelsen väntas

Sverigesradio 

I avtalsrörelsen väntas fack och arbetsgivare inom industrin få ett slutbud från de egna medlarna imorgon. En stridsfråga är hur parterna ska hantera att årets löneökningar uteblivit i och med att förhandlingarna sköts upp i våras på grund av cronapandemin, och de gamla avtalen förlängdes.

Grön omställning oroar i grekiska kolbältet

Sverigesradio 

I Grekland har regeringen lovat att stänga alla nuvarande kolkraftverk redan till 2023. I Kozani i nordvästra Grekland är det många som oroar sig för att omställningen går för fort, och att det kommer leda till arbetslöshet.

Testkoordinatorn: Situationen i Stockholm fick styra strategin

Sverigesradio 

I en intervju med Ekot håller nu regeringens tidigare testkoordinator Harriet Wallberg med smittskyddsläkarna om att den svenska strategin för att hantera coronapandemin i våras anpassades för mycket efter Stockholm. I sitt arbete under våren kom hon nämligen fram till samma slutsatser.

Fler studenter undervisas digitalt

Sverigesradio 

Den totala mötestiden när det gäller hur många studenter och hur lång tid som de blir undervisade digitalt på landets universitet och högskolor har ökat med ungefär 30 procent om man jämför september med maj.Nya Zeeland tillåter aktiv dödshjälp efter folkomröstning

Sverigesradio 

Aktiv dödshjälp kommer att bli tillåtet i Nya Zealand. Det är resultatet efter den folkomröstning som hölls i samband med valet i landet för två veckor sedan. Frågan om dödshjälp har diskuterats i flera år och Nya Zeeland blir nu det sjunde landet i världen som legaliserar dödshjälp.

Dadgostar (V): Regeringen måste lyssna in LO

Sverigesradio 

Imorgon tar Nooshi Dadgostar över som partiledare för Vänsterpartiet och hon gör det mitt i en politisk strid om lagen om anställningsskydd. Under en intervju i P1-morgon meddelade hon att trots att regeringen nu lagt den så kallade Toijer-utredningen åt sidan så ligger Vänsterpartiets hot om misstroende kvar om inte regeringen lyssnar in LO:s åsikter.

Trafikverket: Kraftig höjning av bensinpriset kan behövas

Sverigesradio 

Priset på bensin och diesel behöver höjas ytterligare för att Sverige ska nå klimatmålet för transportsektorn, anser Trafikverket i ett nytt underlag, som Ekot tagit del av. Samtidigt måste landsbygden kompenseras för det, menar myndigheten.

Ilska och sorg efter terrordådet – ”Alla är bestörta”

Sverigesradio 

Efter gårdagens knivattack i Nice, som utreds som ett terrorbrott, har Frankrike höjt landets terrorberedskap till högsta nivån. Tre personer dödades när en ensam gärningsman gick till attack i Notre Dame-kyrkan i hjärtat av staden. Eva Zeijlon, som bor i centrala Nice, beskriver en befolkning i chock och sorg dagen efter dådet.

Stopp i tågtrafiken mellan Varberg och Borås

Sverigesradio 

  • Just nu är det stopp mellan Varberg och Borås på grund av ett elfel på sträckan mellan Viskafors och Skene.
  • Bussar ersätter mellan Borås och Skene.
  • Prognosen säger att tågtrafiken väntas rulla igång igen kl 12.

Ru24.proСлухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.