123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 07.10.2020

Kritik mot regeringens utspel om migrationspolitiken

Sverigesradio 

De övriga riksdagspartierna reagerade överlag kritiskt på regeringens utspel idag om migrationspolitiken. Moderaternas partiledare Ulf Kristersson lovar att göra allt som står i partiets makt för att stoppa Socialdemokraternas och Miljöpartiets förslag.
Svenska kyrkan vill be samer om ursäkt för övergrepp

Sverigesradio 

Svenska kyrkan har beslutat sig för att be om ursäkt för historiska övergrepp som skett mot Sveriges samer. I dag inleddes en dialog med samiska organisationer om ursäkten, som ska framföras vid kyrkomötet nästa år.

Tullverket: ”Vi vill kunna lagföra hela kedjan”

Sverigesradio 

På senare år har Tullverket fått nytt regelverk att förhålla sig till för att bättre kunna bekämpa den organiserade brottsligheten, men sammantaget har de nya lagarna gjort det svårt för myndigheten att förstå vilka befogenheter den egentligen har.

Coronakrisen i fokus när Pence och Harris möts

Sverigesradio 

I natt, svensk tid, möts de amerikanska vicepresidentkandidaterna den första och enda tv-sända debatten. En debatt som till stor del kommer präglas av coronakrisen, enligt Ekots USA-kommentator Ginna Lindberg.Återhämtningen i flygbranschen har stannat av

Sverigesradio 

Vårt flygande har minskat dramatiskt till följd av pandemin, och på grund av nya reserestriktioner i september avstannade den långsamma återhämtningen av antal passagerare. Efterfrågan ligger nu kvar på historiskt låga nivåer.

Partiledare avgår – erkänner sexuella trakasserier

Sverigesradio 

Partiledaren för det danska socialliberala partiet Radikale Venstre, Morten Østergaard, har lämnat sin post. Detta efter att han erkänt att han gjort oönskade sexuella närmanden mot en partikamrat.

Kristersson (M): ”Helt ansvarslöst”

Sverigesradio 

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson reagerar starkt på S och MP:s kompletterande förslag till migrationskommitténs betänkande. Partierna vill bland annat se lättnader i den så kallade gymnasielagen, med hänsyn till coronakrisen.

Smittan tar fart i Polen – nya restriktioner att vänta

Sverigesradio 

På flera håll i Östeuropa har coronasitutionen kraftigt försämrats. I Polen har man i dag noterat 75 döda och 3 000 smittade, vilket är de högsta döds- och smittotalen sedan pandemins utbrott. Och nu väntas hårdare restriktioner att införas.

”Ekonomin är otroligt ansträngd”

Sverigesradio 

Coronarestriktionerna har gjort att fotbollsallsvenskan gått miste om en stor del av sina publikintäkter som är en betydande del av klubbarnas finansiering.

Tysk åklagare anklagar Kreml för uppmärksammat mord

Sverigesradio 

I Tyskland inleds i dag en uppmärksammad mordrättegång. En man som av Rysslands president Vladimir Putin beskrivits som terrorist sköts ihjäl i huvudstaden Berlin för lite mer än ett år sedan, och den tyska federala åklagaren anklagar Kreml för att ha beställt mordet.

EU-förslag om minimilöner skjuts upp

Sverigesradio 

EU-kommissionens förslag om minimilöner i Europa skjuts fram från slutet av oktober till den 15 december. Det framgår av en uppdaterad arbetsplanering av kommissionens arbete.Högt uppsatt chef misstänkt efter dödsolycka i Svappavaara

Sverigesradio 

En hög chef vid LKAB:s anläggning i Svappavaara har nu delgivits misstanke om brott med anknytning till dödsolyckan sommaren 2018 när en 21-årig kvinna föll fem meter genom ett rostangripet gallergolv i pelletsverket.

”Märkliga allianser när konflikten i Nagorno-Karabach trappar upp”

Sverigesradio 

Armeniens premiärminister sade idag att Turkiets agerande på Azerbajdzjans sida i konflikten i Nagorno-Karabach är en fortsättning på det turkiska folkmordet på armenier. Enklaven Nagorno-Karabach bebos huvudsakligen av armenier och hälften av befolkningen uppges nu vara på flykt, de militära förlusterna rapporteras uppgå till 280 man. Samtidigt har den allvarliga konflikten lett till märkliga nya allianser.

L: Hårda och mjuka grepp ska stoppa gängen

Sverigesradio 

Idag var det Liberalernas tur att lägga fram sitt program för att få stopp på gängkriminalitet. Ett förslag som nu även Liberalerna står bakom är att man ska kunna använda tidiga förhör mot en åtalad som bevis i rättegången – något som inte tillåts idag.

Oklart vem som styr i orons Kirgizistan

Sverigesradio 

Situationen i det centralasiatiska landet fortsätter att vara mycket spänt efter de senaste dagarnas tumult som följt på söndans parlamentsval. Vem som faktiskt styr i landet just nu är oklart och omvärlden manar till lugn.

Regeringen positiv till ny tull-lag

Sverigesradio 

Tullverket behöver en ny och sammanhållen lagstiftning för att kunna arbeta effektivt mot den organiserade smugglingen. Det menar myndighetens generaldirektör Charlotte Svensson.

Новости Covid-19


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.