123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 21.10.2020

LO:s ordförande: Får vi ett bra bud är vi del av lösningen

Sverigesradio 

Centerpartiet hoppas att LO ska ändra sig och ansluta sig till las-överenskommelsen som både Svenskt Näringsliv och PTK sagt ja till. Men enligt LO:s ordförande Susanna Gideonsson skulle det kräva nya förhandlingar, eftersom de tidigare är avslutade. Samtidigt ger hon nu en öppning.

En miljon smittade i Spanien – först i Europa

Sverigesradio 

Spanien är nu det första landet i Europa med över en miljon bekräftat coronasmittade. Därmed har Spanien fördubblat smittotalet på sex veckor, trots hårdare restriktioner, rapporterar Reuters.
Haverikommissionen kände till hålet i Estonias skrov

Sverigesradio 

Det finns ytterligare ett hål i Estonias skrov som tittarna inte har fått se i den uppmärksammade dokumentärserien ”Estonia – Fyndet som ändrar allt”. Det bekräftar nu dokumentärteamet för Ekot. Svenska haverikommissionen hade kännedom om detta, enligt Jonas Bäckstrand som är ansvarig för deras utredningsarbete.

Svenska IS-kvinnor ska ställas inför rätta på plats

Sverigesradio 

Svenska IS-kvinnor som sitter internerade i norra Syrien kommer att ställas inför rätta på plats. Det bekräftar en domare inom det kurdiska självstyrets rättsväsende för Ekot. Bland de svenska IS-kvinnorna ökar oron för vad som kommer att hända med deras barn under processen.

Nytt hål har upptäckts i Estonia

Sverigesradio 

Ett nytt hål har upptäckts på ena sidan av den sjunka passagerarfärjan Estonia. Det framgår av en promemoria som Estlands regering har offentliggjort idag, rapporterar Sjöfartstidningen.

Parlamentet vill höja klimatambitionen inom jordbruket

Sverigesradio 

Efter att EU:s jordbruksministrar enats om skärpta klimatmål inom  jordbrukspolitiken har nu även EU-parlamentet röstat i frågan. Där vill man gå längre när det gäller klimat och miljö.

Region Skånes krav: Dra tillbaka beslut om läkarintyg

Sverigesradio 

Den politiska ledningen i Region Skåne protesterar mot Försäkringskassans beslut om att återinföra kravet på läkarintyg vid ansökan om sjukpenning eller för ersättning för vård av sjukt barn.Regeringens besked: Pengar till riskgrupper i mitten av november

Sverigesradio 

Från och med mitten av november ska personer i riskgrupper som inte kan gå till sitt arbete på grund av pandemin kunna få förlängd ersättning från staten utbetalad. Den bedömningen gör regeringen efter hård kritik för att man dröjt i frågan.

”Vi står inför värsta humanitära krisen sedan andra världskriget”

Sverigesradio 

Människor som står inför svält har i år fördubblats i världen på grund av covid. De har ökat från 135 miljoner till 270 miljoner. 

– Vi står inför den värsta humanitära krisen sedan andra världskriget, säger David Beasley, chef för FN:s livsmedelsprogram World Food Programme, årets mottagare av Nobels fredspris:

Dystert kvartal för SJ – lånar till nya snabbtåg

Sverigesradio 

Den statliga tågoperatören SJ redovisar en förlust före skatt på 289 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 198 miljoner kronor motsvarande period förra året.

Madsen häktas i 14 dagar efter flyktförsöket

Sverigesradio 

Peter Madsen häktas i 14 dagar efter flyktförsöket från fängelset igår, där han avtjänar sitt livstidsstraff för mordet på den svenska journalisten Kim Wall.

Lokaltrafiken flitigt använd – trots FHM:s avrådan

Sverigesradio 

I går infördes nya allmänna råd för att minska smittspridningen i Uppsala. Det är kollektivtrafiken och personliga kontakter utanför de man bor med som Folkhälsomyndigheten nu tydligt avråder från.

”Polisen behöver bli bättre på att spåra sexköpare”

Sverigesradio 

Polismyndigheten behöver bli bättre på att hitta och fälla sexköpare i kopplerimål, och behöver mer resurser för att kunna analysera det omfattande material som finns i utredningarna. Det anser Anna Arnell, senior åklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.Stort ekonomiskt tapp för folktandvården under pandemin

Sverigesradio 

Folktandvården i landet har förlorat stora intäkter i och med att betydligt färre patienter tagits emot på grund av coronapandemin. De flesta regionerna känner också en osäkerhet när det gäller den ekonomiska situationen framöver, visar en enkät som Ekot gjort.

Ökad vinst för Telia

Sverigesradio 

Telia redovisar en vinst före skatt på 3,1 miljard kronor för tredje kvartalet 2020.

Företagens coronastöd offentliggörs

Sverigesradio 

Alla beslut om vilka företag som får permitteringsstöd under coronapandemin kommer att offentliggöras. Det har regeringen beslutat tillsammans med januaripartierna, rapporterar SVT nyheter.

Новости из регионов


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.