123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 06.10.2020

Trump pausar stort stimulanspaket

Sverigesradio 

President Donald Trump har bett sina representanter att pausa förhandlingarna om ett gigantiskt stimulanspaket för den amerikanska ekonomin till efter valet, det skriver han själv på Twitter.

Facebook raderade Trump-inlägg

Sverigesradio 

Facebook har raderat ett inlägg av Donald Trump, där den amerikanske presidenten jämfört covid-19 med säsongsinfluensan.
Kritik mot engelska kyrkan om sexövergrepp

Sverigesradio 

Den engelska kyrkan kritiseras kraftigt i en rapport om sexuella övergrepp. Enligt en officell utredning har kyrkan ofta skyddat dem som begått övergrepp istället för att hjälpa offren.
Kyrkan ber nu om ursäkt för sitt agerande och lovar bättring.

Anders Ygeman: Ska gå dubbelt så snabbt att bygga ut elnäten

Sverigesradio 

De jättelika serverhallar som stora techbolag som Google, Microsoft och Amazon planerar i Sverige kräver så mycket el att det riskerar att leda till en överbelastning av elnätet i delar av Sverige. Det visar en ny rapport från Elmarknadsinspektionen.

Språkrörskandidater oeniga om namnbyte på partiet

Sverigesradio 

Frågan om "Miljöpartiet de gröna" ska byta namn - och bara heta "De gröna" är åter aktuell. I helgen ska partistyrelsen ta ställning till om det här ska utredas.
Åsikterna bland de åtta kvinnliga språkrörskandidaterna går isär.

Boris Johnson lovar miljösatsningar – vill väcka optimism

Sverigesradio 

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson utlovar en storsatsning på brittisk vindkraft. Löftet kom i ett tal till det konservativa partiet Tories årliga konferens som i år hålls online. Johnson försökte i talet framförallt blicka framåt mot en tid efter den svåra covid-pandemin i landet.Tegnell: Smittspridningen i Sverige sker i utbrott

Sverigesradio 

Smittspridningen av coronaviruset fortsätter att öka i landet, även om ökningstakten avtagit. Spridningen sker i utbrott i vissa regioner och i vissa sammanhang, sade Anders Tegnell på Folkhälsomyndighetens pressträff i dag.

Svenskar och japaner har mest negativ bild av Kina

Sverigesradio 

Bilden av Kina har kraftigt försämrats bland befolkningar runt om i världen de senaste åren, det visar en undersökning av det väl ansedda Pew Research Center, som offentliggörs idag.

Coronaviruset ökar – men från låga nivåer

Sverigesradio 

Spridningen av coronaviruset i Sverige fortsätter öka, men fortfarande från relativt låga nivåer. Det var beskedet från statsepidemiolog Anders Tegnell på Folkhälsomyndighetens pressträff på tisdagen.

Nya migrantkaravaner vandrar mot USA

Sverigesradio 

Tusentals människor från Honduras har åter igen försökt att ta sig mot USA. Vägen går via Guatemala och Mexico, men Guatemalas president uppger att många har stoppats och sänts tillbaka bland annat därför att de riskerade att vara smittspridare av covid-19.

Furtenbach: ”Satsningar på domstolar enar oppositionen”

Sverigesradio 

Efter Moderaterna och Vänsterpartiets presskonferenser på tisdagsförmiddagen har nu samtliga oppositionspartier presenterat sina alternativ till regeringens höstbudget.
Skuggbudgetarna skiljer sig åt på många punkter, men i vissa frågor är oppositionen enad. Det konstaterar Ekots inrikespolitiska kommentator Fredrik Furtenbach.Parlamentsvalet i Kirgizistan ogiltigförklaras

Sverigesradio 

Kirgizistans centrala valkommission har beslutat att ogiltigförklara det officiella resultatet i helgens parlamentsval, rapporterar den lokala nyhetssajten 24.kg enligt Reuters.

V satsar miljarder på vård, skola och äldreomsorg

Sverigesradio 

Vänsterpartiet föreslår i sitt budgetalternativ att karensdagen i sjukförsäkringen tas bort helt liksom småföretagens ansvar för sjuklön. Och det ska inte kosta mer än 2 000 kronor per år att gå till tandläkaren, genom ett högkostnadsskydd.

Polischefen: ”Kommer hitta de som bygger bomber”

Sverigesradio 

Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, hoppas att det nya nationella bombdatacentret ska kunna bidra till att fler sprängningar i Sverige kan klaras upp framöver. I dag går mindre än var tionde fall till åtal.

Новости экологии

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.