123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 05.10.2020

VMA i centrala Svedala i Svedala kommun, Skåne län

Sverigesradio 

Det brinner i ett fordon med brand i batteri med rökutveckling som följd. Branden är svårsläckt och beräknas pågå i några timmar. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.
Trumps pressekreterare coronasmittad

Sverigesradio 

Ytterligare en medarbetare i Vita huset har nu testat positivt för coronaviruset. Det är president Donald Trumps pressekreterare, Kay-leigh Mc-En-any, som via twitter meddelar att hon nu har satt sig själv i karantän, men att hon inte upplever några symptom.

Allt fler restriktioner i Europa

Sverigesradio 

Ungefär var tionde människa i världen kan ha haft covid-19. Det är WHO:s senaste bedömning. Det innebär att många ännu inte haft viruset. I Europa kommer allt fler restriktioner nu i takt med att smittan ökar.

Varannan flicka har utsatts för näthat

Sverigesradio 

Mer än varannan flicka har utsatts för hot och hat på nätet. Det visar en rapport från barnrättsorganisationen Plan international. 14 000 flickor har tillfrågats över hela världen.

USA och Ryssland i möte om sista kärnvapenavtalet

Sverigesradio 

Representanter för USA och Ryssland möts i dag i Helsingfors för att förhandla om det sista kärnvapenavtalet som finns mellan länderna. Det så kallade Nya Start-avtalet löper ut i februari nästa år och forskaren Charly Salonius-Pasternak, vid Utrikespolitiska institutet i Helsingfors, tror inte att parterna kommer att enas om en förlängning.WHO: En av tio kan ha haft covid-19

Sverigesradio 

Spridningen av coronaviruset fortsätter att öka på flera håll runtom i världen. Enligt Världshälsoorganisationens (WHO) senaste bedömning kan nu ungefär var tionde människa i världen ha haft covid-19.

KD kräver besked om ny Estoniautredning

Sverigesradio 

Kristdemokraten Mikael Oscarsson vill ha besked om vilka åtgärder regeringen och inrikesminister Mikael Damberg (S) tänker vidta med anledning av dom nya uppgifter som kommit fram i den uppmärksammade dokumentärfilmen om Estonia.

180 islamister släpps i möjlig fångutväxling

Sverigesradio 

I Mali i Västafrika har 180 militanta islamister frigivits och flugits upp till landets norra del i vad som tros bli en fångutväxling. De byts ut mot en malisk politiker och en fransk hjälparbetare som kidnappats av islamistiska grupper.

Lönsamhet fortfarande en bit bort för havsenergibolagen

Sverigesradio 

Företag som arbetar med att utvinna den energi till havs, som till exempel våg- och tidvattenkraft är till stor del beroende av bidrag. Till skillnad från el från sol och vind beräknas de ha några år kvar till lönsam försäljning av sina produkter.

Katastroftillstånd i franska alpsamhällen

Sverigesradio 

Det kraftiga ovädret i Sydeuropa under veckoslutet har skapat stor förödelse. Flera samhällen kring Nice är isolerade på grund av översvämningar och katastroftillstånd är utlyst. Minst nio personer har omkommit i gränsområdet mellan södra Frankrike och norra Italien.

25 000 syrier släpps från al-Hol

Sverigesradio 

I nordöstra Syrien kommer omkring 25 000 syrier att släppas från al-Hollägret av
det kurddominerade lokala självstyret. De ingår i en allmän amnesti som ska lätta på trycket i det överfulla lägret där tusentals anhöriga till IS-terrorister förvaras.SD vill sprida extrapengar till alla

Sverigesradio 

Sverigedemokraterna vill ha en större ekonomisk stimulans än regeringen under nästa år och ge varje svensk medborgare 10 000 kronor för att öka konsumtionen.

Kritik mot arbetet med att elektrifiera transporterna

Sverigesradio 

Snart ska elektrifieringskommissionen, som ska snabba på omställningen till eldrivna transporter, börja arbeta. För sent, tycker Moderaterna. Centerpartiet vill att den också ska titta närmare på vätgasdrift.

Havsbaserad el tar tid men har stor potential

Sverigesradio 

Just nu satsas det väldigt mycket pengar på olika typer av havsbaserad energi som vågkraft och tidvattenskraft. Den här i stort sett outnyttjade energikällan har mycket stor potential men jämfört med sol- och vindenergi så är det långt kvar innan den är lönsam. En förklaring är att det är tekniskt svårt, säger Patrik Möller, vd för vågkraftsbolaget Corpower Ocean.

Новости от Russian.City


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.