123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 03.10.2020

Dubbla budskap om Trumps hälsa

Sverigesradio 

Vita husets stabschef Mark Meadows uppger för amerikanska medier att läget för Trump varit oroande det senaste dygnet och att de kommande 48 timmarna blir avgörande för hans fortsatta vård.
Efter misstankar om tvångsgifte – flicka får nu skydd enligt ny lag

Sverigesradio 

En 16-årig flicka i Skåne har belagts med utreseförbud eftersom myndigheterna misstänker att hon är på väg att giftas bort med en släkting utanför Europa. Det är en av de första gångerna sedan straffen för hedersrelaterade brott skärptes som den här saken har prövats.

E18 avstängd mellan Västerås och Enköping

Sverigesradio 

  • Vägen är avstängd på sträckan mellan Västerås och Enköping, strax efter Frösvitunneln, i riktning mot Enköping.
  • Orsaken är är en olyckshändelse som inträffade klockan 16:40 under eftermiddagen.
  • Prognos för när vägen kan öppnas igen är klockan 18:20.

Striderna fortsätter om Nagorno-Karabach

Sverigesradio 

Striderna fortsätter mellan Armenien och Azerbajdzjan kring utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach. Röda Korset vädjar till parterna om att skydda civilbefolkningen, som blir alltmer lidande.

Trump kommer vårdas på sjukhus i flera dagar

Sverigesradio 

USA:s president Donald Trump kommer att vårdas på sjukhus i flera dagar. Enligt Vita huset kommer han att fortsätta att sköta arbetet som president från sjukhuset.Tyskland återförenat i 30 år – planerad folkfest ställs in

Sverigesradio 

I Tyskland högtidlighålls i dag att det har gått 30 år sedan landet återförenades. På grund av corona ställdes alla stora offentliga festligheter in, och förbundskansler Angela Merkel konstaterade att det rättmätiga firandet därför inte blir av idag.

En död och flera saknade i sydeuropeisk storm

Sverigesradio 

I norra Italien har en brandman omkommit och 17 personer saknas efter ett oväder med stora mängder regn och översvämningar. Flera byar i regionen Piemonte har skurits av från omvärlden, rapporterar AFP.

Muslimer i Montenegro vittnar om hot efter valet

Sverigesradio 

I Montenegro försöker den segrande koalitionen fortfarande få till en regering sedan valet i augusti, som innebar slutet för det styrande socialistpartiets 30-åriga politiska dominans.

Rysk journalist brände sig själv till döds

Sverigesradio 

I går brände sig den ryska journalisten Irina Slavina till döds i sin hemstad Nizjnij Novgorod, efter omfattande påtryckningar från myndigheternas sida. Nu kräver företrädare för den ryska journalistkåren att bakgrunden till självmordet utreds.

Protester kring restriktioner – begränsar demonstrationer

Sverigesradio 

I Israel ökar antalet konstaterade coronafall dramatiskt. Premiärminister Benjamin Netanyahu varnar för att delar av samhället kan behöva vara stängt i uppemot ett år för att förhindra spridningen av viruset. Samtidigt har mängder med israeler protesterat mot regeringens beslut att begränsa demonstrationsfriheten under pandemin.

Misstankar om tvångsgifte gav utreseförbud

Sverigesradio 

En 16-årig flicka i en skånsk ort har fått utreseförbud eftersom myndigheter misstänker planer på att hon ska giftas bort med en äldre kusin i Saudiarabien, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Man gripen efter explosion i Malmö

Sverigesradio 

En man i 20-årsåldern greps och anhölls tidigt i morse misstänkt för att ligga bakom den explosion som inträffade på Drottninggatan i centrala Malmö strax före midnatt.Nu ställs Italiens Salvini inför rätta

Sverigesradio 

I dag inleds en rättsprocess mot Italiens tidigare inrikesminister Matteo Salvini.
Åklagare på Sicilien anklagar ytterhögerpolitikern för att olagligen ha hållit kvar migranter till havs och för maktmissbruk.

Pandemin har lett till fler sålda båtar

Sverigesradio 

Båtbranschen har fått ett ordentligt uppsving i år. Försäljningen av nya båtar har ökat, enligt en ny undersökning från Sweboat. Det kan till och med bli ett nytt rekordår.

Trump flyttas till militärsjukhus

Sverigesradio 

USA:s president Trump har flyttats till militärsjukhuset Walter Reed efter att han testat positivt för covid-19, enligt Vita huset.

Частные объявления


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.