123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 16.10.2020

Belgien inför utegångsförbud

Sverigesradio 

Belgien inför utegångsförbud och flera andra tuffa åtgärder för att stoppa coronasmittan som ökat till den hittills högsta nivå.
Knivmord i Parisförort utreds som terrorbrott

Sverigesradio 

Vid femtiden i eftermiddags hittades en man död på gatan i den lilla kommunen Conflans-Sainte-Honorine drygt tre mil nordväst om Paris. Mannen som var högstadielärare i historia och geografi på orten har enligt franska medier fått huvudet avskuret.

Kommun ville dela ut vite för trängsel – får bakläxa

Sverigesradio 

Göteborgs kommun får bakläxa i ett ärende där man krävde 75 000 kronor i vite av en restaurang. Enligt kommunen hade restaurangen inte gjort tillräckligt för att det skulle vara en meter avstängd mellan gästerna. Men Förvaltningsrätten anser att det kravet är för ospecifikt.

Svenskt näringsliv och PTK säger ja till las-förslaget

Sverigesradio 

Efter att en enhällig LO-styrelse tidigare idag sagt nej till det LAS-förslag som presenterades idag så har de två andra parterna, PTK och arbetsgivarorganisationen Svenskt Näringsliv, båda sagt ja till slutbudet i LAS-förhandlingarna. Det meddelade man idag på en pressträff

Ryssland fryser Navalnyjs tillgångar

Sverigesradio 

Enligt europeiska underrättelsetjänster var förgiftningen av Aleksej Navalnyj inte avsedd att döda honom. Ryska säkerhetstjänsten FSB:s uppgift var att skrämma och tvinga bort Navalnyj från Ryssland, hävdar samma källor. En rad andra beslut i Ryssland går i samma riktning att förhindra att Navalnyj kan återvända.Volvo tror på ljusare framtid

Sverigesradio 

Fordonstillverkaren AB Volvo tror att det kommer gå allt bättre framöver och att försäljningen kommer att öka. Produktionspersonal har också återanställts.

Stor fångutväxling i Jemen

Sverigesradio 

I Jemen har den största fångutväxlingen under inbördeskriget påbörjats.
Flera flygplan med fångar från både houthirebellerna och regeringsstyrkorna har släppts och samtidigt har också två amerikanska fångar släppts från huvudstaden Sanaa.

Åtta nya inrapporterade dödsfall

Sverigesradio 

Ytterligare åtta personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige. Det framgår av Folkhälsomyndighetens statistik på fredagen. Totalt har nu 5 918 personer i landet dött efter att ha bekräftats smittade av viruset.

Mexikos förre försvarsminister gripen i USA

Sverigesradio 

Mexikos förre försvarsminister, Salvador Cienfuegos, har gripits av den federala narkotikapolisen i USA. Han är den första högt rankade mexikanska militären som grips i USA för drogrelaterad korruption, rapporterar The New York Times.

Johnson: Britterna måste förbereda sig på avtalslös brexit

Sverigesradio 

Den brittiska regeringen sätter nu hårt mot hårt i förhandlingarna med EU om ett frihandelsavtal. Premiärminister Boris Johnson säger att det nu är dags för britterna att förbereda sig på att det inte blir ett frihandelsavtal mellan parterna efter nyår.
Samtidigt verkar Boris Johnson liksom EU, trots det hårda ordalagen, vara beredda på fortsatta förhandlingar nästa vecka.

Åström: ”Jättarna har lyckats hålla marginalerna”

Sverigesradio 

I dag presenterade både fordonstillverkaren AB Volvo och verkstadsbolaget Sandvik sina resultat för det tredje kvartalet. Trots coronakrisen har båda bolag gått anmärkningsvärt bra, något som har mycket att göra med att de ställt om sina verksamheter, konstaterar Ekots ekonomikommentator Kristian Åström.

Minskad orderingång för Sandvik

Sverigesradio 

Vid lunchtid presenterade verkstadsjätten Sandvik sitt resultat för det tredje kvartalet. Orderingången minskar, men resultatet – sett till vinsten före skatt – blev närmare 4 miljarder kronor för tredje kvartalet i år för Sandvik, som tagit emot stora statliga stöd.

Las-förhandlingarna drar ut på tiden

Sverigesradio 

Tidigare hade parterna i las-förhandlingarna förhoppningar på att kunna presentera något vid klockan 13, men förhandlingarna drar ut på tiden.

Ökat coronasamarbete i EU

Sverigesradio 

Det allvarliga Coronaläget har överskuggat toppmötet i Bryssel. Oron är stor för ökad smittspridning och ledarna uppmanar nu till mer samarbete för att bromsa utvecklingen. Men exakt hur det samarbetet ska se ut är oklart.

EU anklagar Kreml för förgiftningen av Navalnyj

Sverigesradio 

EU pekar direkt ut Rysslands högsta ledning som skyldig till förgiftningen av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj. Det framgår av den lista på personer som nu kommer att straffas med sanktioner. Där återfinns så väl chefen för den ryska säkerhetstjänsten som höga chefer vid presidentadministrationen.Regeringen vill att polisen ska kunna avlyssna mer

Sverigesradio 

Regeringen vill ge polisen större möjligheter att använda sig av hemlig avlyssning, kameraövervakning och rumsavlyssning för att komma åt grovt kriminella och tillsätter därför en utredning.

Sabuni: Bättre bostadssituation ger mindre kriminalitet

Sverigesradio 

Inför Liberalernas partiråd i helgen betonar partiledningen att bättre bostadssituation med minskad trångboddhet och bättre skolor är avgörande för att vända utvecklingen i utsatta områden, inklusive att få bukt med kriminaliteten.

Новости Covid-19


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.