123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 11.10.2020

Sjöstedt: Löfven otydlig

Sverigesradio 

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt blev inte nöjd med det besked han fick av statsminister Stefan Löfven i SVT:s partiledardebatt. Stefan Löfven är extremt otydlig och jag tycker att det är sorgligt att se en gammal Metallordförande som inte kan ställa sig på Metallarnas sida, säger Sjöstedt. Vänsterledaren hotar fortfarande med misstroendeförklaring, men vill inte ange någon tidpunkt för det.

Nya demonstrationer mot Lukasjenko

Sverigesradio 

På söndagen hölls åter demonstrationer runt om i Belarus mot valfusk och polisvåld. Flera journalister som var på plats för att bevaka de landsomfattande demonstrationerna greps av polisen.
Dokumentär: Hemliga vapenaffärer på Nordkoreas ambassad

Sverigesradio 

På den nordkoreanska ambassaden i Stockholm har det gjorts hemliga vapenaffärer, trots att FN:s vapenembargo gäller och att sanktioner är riktade mot landet. Det avslöjas i en dokumentär som visas på SVT.

Många covid-sjuka hotas av utförsäkring

Sverigesradio 

Hundratals långtidssjuka i covid-19 hotas nu i höst av utförsäkring från Försäkringskassan. 48-åriga förskolläraren Charlotte Kerben från Uppsala blev utförsäkrad i början av september och dras ett halvår efter insjuknandet i covid-19 fortfarande med flera symptom.

Många förtidsröstar i Litauen - köer vid vallokaler

Sverigesradio 

I Litauen hålls den första omgången av parlamentsvalet i dag. Samtidigt blir coronasituationen allt allvarligare, när smittotalen ökar. Men flera bedömare menar att regeringen också kan dra nytta av den rådande pandemin.

Svenska IS-kvinnorna lämnas inte ut till Sverige

Sverigesradio 

Kurdiska myndigheter svänger i frågan om att släppa iväg de svenska IS-kvinnorna från läger där, eftersom man är orolig för att de inte ska kunna lagföras i sina hemländer. UD har informerat de svenska IS-kvinnorna i Roj-läget om möjligheten att skicka hem sina barn.Stärkta insatser mot vrakplundring

Sverigesradio 

Vrakplundringen har ökat i Sverige de senaste åren. Nu satsar svenska och europeiska myndigheter mer på att stoppa brottsligheten. Ekot har följt med Kustbevakningen på en dykinsats i Stockholms skärgård.

Flicka skadad i kraftig explosion

Sverigesradio 

En explosion inträffade sent i går kväll i Göteborg och ytterligare ett föremål, som misstänks vara farligt, hittades i närheten. En yngre flicka fick lindriga splitterskador. Fyra män är nu anhållna misstänkta för bland annat försök till mord.

Trump ute ur karantän – möter väljare

Sverigesradio 

I morgon ska president Trump återuppta sina resor utanför Washington med flera stora kampanjmöten efter att ha suttit i karantän sen sin coronadiagnos förra veckan. Redan igår talade han inför hundratals supportrar på Vita Husets gräsmatta och en av de som lyssnade var Jarrett Grance.

Allt fler rättighetsaktivister grips i Vietnam

Sverigesradio 

I Vietnam har en populär och ledande människorätts- och demokratiaktivist gripits. Gripandet är ett av många den senaste tiden som är riktade mot aktivister som på något sätt kritiserar regeringen i den kommunistiska enpartistaten.

Forskning: Billigare att äga elbil än bensinbil

Sverigesradio 

Trots att elbilar har ett högre inköpspris kan det vara billigare att äga och köra en elbil, jämfört med bensin- och dieselbilar av motsvarande storlek, visar en ny avhandling från Kungliga Tekniska Högskolan (KTH). Men många bilköpare tittar bara på inköpspriset för elbilen och inte på helhetskostnaden.

Блоги, личное...

Мобильный (низ)

Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.