123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 02.10.2020

Madrid stänger ner igen

Sverigesradio 

Spaniens huvudstad Madrid, och regionen runtomkring, har nu återgått till en nästan lika strikt nedstängning som rådde i våras på grund av den snabbt ökande coronasmittan.

Därför hade Sverige ingen röst på toppmötet

Sverigesradio 

Sverige stod utan röst på sista dagen under EU:s toppmöte i Bryssel då statsminister Stefan Löfven inte var på plats. En stats- och regeringschef kan bara företrädas av någon på samma nivå, därför förde Finlands premiärminister Sveriges talan.
Polestar återkallar alla nya bilar

Sverigesradio 

Det svensk-kinesiska elbilsbolaget Polestar återkallar samtliga bilar av den nya modellen Polestar 2 på grund av ett mjukvarufel, skriver Dagens industri.

Socialministern: "Förfärlig situation"

Sverigesradio 

Ekots fortsatta granskning av äldreomsorgen har kunnat visa hur många larmat om bristande omsorg, att äldre blivit inlåsta med möbler för dörrarna under pandemin och att personal ska ha tystats av chefer. Nu kommenterar socialminister Lena Hallengren (S) det som framkommit.Journalister bland de dödade i Nagorno-Karabach

Sverigesradio 

Trots omvärldens vädjan om eldupphör fortsätter striderna mellan Armenien och Azerbajdzjan om utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach. Nära 200 människor har hittills dödats och till de skadade räknas också journalister, ditresta för att rapportera.

Macron vill stoppa separatismen

Sverigesradio 

Frankrikes president, Emmanuel Macron, presenterade idag sin plan för att bekämpa det han kallar separatism och som han menar är grogrund för den radikala islamismen i landet.

Sverige utan talan på rörigt toppmöte

Sverigesradio 

Det blev en rörig sista dag på EU:s toppmöte i Bryssel. Istället för den planerade diskussionen om att stärka unionens inre marknad pratade ledarna om ökad samordning för att hantera Coronapandemin. Och i den diskussion hade Sverige inget att säga till om, eftersom statsministern Stefan Löfven inte var där och den som skulle föra Sveriges talan inte hade kunnat förbereda sig.

SKR om Kommunals krav: Bekymmersamt

Sverigesradio 

Arbetsgivarorganisationen Sveriges kommuner och regioner reagerar nu på de nya krav som fackförbundet Kommunal har lämnat över i dag inför de återupptagna förhandlingarna om ett nytt kollektivavtal.

Azerbajdzjan inte redo att förhandla om vapenvila

Sverigesradio 

Armenien säger sig vara redo att förhandla om vapenvila i den omtvistade regionen Nagorno-Karabach. Men Azerbajdzjan svarar att Armenien först måste dra tillbaka sina trupper från regionen som ligger i Azerbajdzjan.

Strid mellan EU-länder om respekten för rättsstaten

Sverigesradio 

Det har blossat upp en strid mellan EU-länder om respekten för rättsstaten som villkor för att få pengar ur EU:s budget.

EU:s ordförandeland Tyskland har lagt fram ett kompromissförslag som Sverige och flera likasinnade länder anser vara alltför urvattnat.

Haverikommissionen hjälper Estland bedöma nya filmen

Sverigesradio 

Svenska haverikommissionen kommer nu att jobba tillsammans med sina motsvarigheter i Estland och Finland för att göra en bedömning av de nya uppgifterna om ett hål i förlista färjan Estonias skrov. Uppgifterna i D-plays nya dokumentärfilm gör också att biskop emerita Caroline Krook väcker frågan om hon som medlem i Etiska rådet, som avrådde från att bärga fartyget 1994, kan ha blivit vilseförd av den information hon då fick av Sjöfartsverket.

V vill höja statsbidrag till kommuner

Sverigesradio 

Vänsterpartiet föreslår i sin kommande budgetmotion att statsbidragen till kommunerna höjs med 14 miljarder kronor nästa år utöver de höjningar som regeringen tidigare föreslagit.

Advokater i strejk mot aktivistdomar i Algeriet

Sverigesradio 

I Algeriet strejkar just nu hundratals försvarsadvokater över hela landet i protest mot de domar som fallit mot flera aktivister och journalister det senaste året.Turkiet: Sanktioner riskerar att förvärra situationen

Sverigesradio 

EU:s löfte till Cypern om att straffa Turkiet med sanktioner om de fortsätter sina borrningar efter gas och olja i omtvistade vatten kritiseras i Turkiet. I Ankara säger högt uppsatta källor att sanktioner snarare riskerar att förvärra den redan spända situationen i östra Medelhavet.

Belarus fördömer EU:s sanktioner

Sverigesradio 

I Belarus reagerar man kraftigt mot EU:s beslut att införa sanktioner mot personer som anses skyldiga till valfusk och våld mot demonstranter i samband med presidentvalet i augusti.

Personal: “Vi har slutat hjälpa dem upp ur sängen"

Sverigesradio 

Äldre ska inte ha fått hjälp med att gå på toaletten, byta kläder eller duscha på flera veckor under coronakrisen. Det menar vårdpersonal och anhöriga till personer som bor på äldreboenden i landet.

Nytt covid-vaccin utvärderas

Sverigesradio 

Den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA har nu börjat utvärdera ett covid-vaccin utvecklat av det svensk-brittiska läkemedelsföretaget Astra Zeneca i samarbete med forskare vid Oxford University.

Expert: Kommer att påverka presidentens kampanj negativt

Sverigesradio 

I dag meddelade president Donald Trump på Twitter att han testats positivt för covid-19. Dag Blanck som är professor vid institutet för Nordamerikastudier vid Uppsala universitet tror att det här kommer påverka presidentens valkampanj.

Skog vill bli nytt språkrör

Sverigesradio 

Miljöpartisten Karolina Skog kan tänka sig att bli nytt språkrör efter Isabella Lövin, rapporterar TV4.

Today24.pro


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.