123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 29.10.2020

Frankrike förstärker sin militära insats mot terrorism

Sverigesradio 

Efter terrorattacken i Nice idag förstärker Frankrike sin militära insats i landet mot terrorism med flera tusen soldater, Och ledare i hela världen fördömer det brutala dådet idag där tre personer dödades.

Allt fler pandemier om djurhållningen inte blir mer hållbar

Sverigesradio 

Vi kan vänta oss fler pandemier, om inte den globala hanteringen av djur och natur blir mer hållbar. Det är den globala panelen för biologisk mångfald, IPBES, som föreslår drastiska förändringar, som skatt på köttkonsumtion.

Sverige världsbäst på betala med mobilen

Sverigesradio 

Övergången till elektroniska betalningslösningar sker snabbare i Sverige än någon annanstans i världen, visar en rapport från Riksbanken. Särskilt tydlig är är ökningen swish bland äldre.
Kinas framtid utstakad

Sverigesradio 

Efter ett flera dagar långt toppmöte - så har Kinas styrande kommunistparti idag klubbat både - ett förslag till ny femårsplan och flera långsiktiga mål fram till 2035.

Volvo säljer utsläppsrätter till Ford

Sverigesradio 

Volvo Cars säljer nu "utsläppsrätter" till den tidigare ägaren Ford. Det framgår av dokument på EU-kommissionens hemsida som Ekot har läst. Det här ger Volvo nya intäkter.

Danmark avråder från resor till hela världen

Sverigesradio 

Danmark avråder från och med idag från alla icke-nödvändiga resor till hela världen med anledning av de senaste smittotalen från danska Statens Serum Institut.LO förutsätter att regeringen ska lyssna på deras krav

Sverigesradio 

Idag meddelade regeringen att de ska utgå från överenskommelsen mellan Svenskt Näringsliv och PTK - i arbetet med att förändra arbetsrätten.
En överenskommelse som LO sa nej till. Nu förutsätter LO att regeringen ändå ska lyssna på deras krav, enligt kommunals ordförande Tobias Baudin.

TV4 kan släckas ner för två miljoner tittare

Sverigesradio 

TV4 rutan kan bli svart för runt två miljoner Com Hem-kunder på fredag om inte Telia och Com Hem kommer överens om ett nytt avtal eller en förlängning av det nuvarande.

Över 140 döda i båtolycka utanför Senegal

Sverigesradio 

FN:s organisation för migration, IOM, uppger nu att minst 140 människor dog när en migrantbåt brann och kapsejsade utanför Senegal i lördags. Enligt FN:s organisation för migration, IOM, är det den dödligaste olyckan med en migrantbåt i år. Båten med var på väg till Kanarieöarna.

Labour stänger av Jeremy Corbyn

Sverigesradio 

Ledningen för det brittiska Labourpartiet har stängt av sin förre partiledare Jeremy Corbyn.

Detta efter Corbyns kommentarer om den kritiska rapport om antisemitism i labourpartiet under hans tid som partiledare, som presenterades idag.

Flera attacker mot franska mål

Sverigesradio 

Flera attacker som riktar sig mot Frankrike har utförts idag både inom landet men också utomlands.

Frontex anklagas för push-back-operationer

Sverigesradio 

EU:s gränsmyndighet Frontex anklagas för att vara inblandat i att stoppa människor på båtar från Turkiet till Grekland, det vill säga Frontex skulle vara inblandat i olagliga så kallade push-backs. 
När liknande kritik kommit tidigare mot EU-myndigheten har den avvisat invändningarna, men denna gång tycks avslöjande medieuppgifter om EU:s gränspoliser leda till en utredning.

Nordmark: Parternas överenskommelse ska gälla

Sverigesradio 

Parternas överenskommelse om spelreglerna på svensk arbetsmarknad ska ligga till grund för ny lagstiftning, inte den så kallade Las-utredningen som togs fram inom ramen för Januariavtalet. Detta trots att LO tidigare förkastat överenskommelsen.

Anhöriga ifrågasätter vården på Vipeholm

Sverigesradio 

I samband med Ekots och P1 Dokumentärs granskning av Vipeholm tar släktingar till intagna nu del av journalanteckningar om sina anhöriga, något som gör att de undrar vilken vård deras anhöriga egentligen fick.Tre döda i knivattack i Nice – flera skadade

Sverigesradio 

Tre personer har blivit knivskurna till döds utanför en kyrka i Nice i Frankrike, enligt polisen. Flera andra är skadade. Gärningsmannen kunde gripas efter dådet.

Sjöstedt kritisk till regeringens las-besked

Sverigesradio 

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt kritiserar regeringen för att köra över LO. Han förnyar sitt hot om att fälla Stefan Löfven om LO inte får fortsätta förhandla för att uppnå en överenskommelse om spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden.

Analys: ”Sista ordet är inte sagt”

Sverigesradio 

Socialdemokraterna vill att det är partners förslag som ska gälla i las-konflikten och inte utredningen. Den heta frågan är dock långt ifrån avgjord, säger Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach.

Vill använda parternas förslag i las-konflikten

Sverigesradio 

Regeringen påbörjar nu arbetet med att förändra arbetsrätten utifrån överenskommelsen mellan Svenskt näringsliv och PTK, meddelar arbetsmarknadsminister Eva Nordmark vid en pressträff.

Firande påverkas av karikatyrdebatt

Sverigesradio 

I delar av den muslimska världen firar man idag profeten Mohameds födelsedag. En glädjens helg men firandet påverkas av debatten som följt på mordet på den franske läraren som visade Mohamedkarikatyrer i undervisningen.

Знакомства онлайнСлухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.