123ru.net
Sverigesradio
Добавить новость

Новости за 17.10.2020

Nytt försök med vapenvila

Sverigesradio 

Armeniens och Azerbadjans utrikesministrar har meddelat att de ska göra ett nytt försök att upphöra med striderna kring utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach.

Tung liberal varnar för regeringskris om las

Sverigesradio 

I går gick Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni ut och krävde att den så kallade las-utredningens förslag nu ska genomföras efter att parternas förhandlingar brustit. Men nu varnar en av partiets tyngre företrädare, hälso- och sjukvårdsregionrådet i Stockholm Anna Starbrink, för en alltför hårdför linje med en eventuell regeringskris som följd.

Belarusiska landsbygden splittrad två månader efter valet

Sverigesradio 

Efter presidentvalet och de enorma demonstrationerna mot Alexander Lukasjenko som pågått i mer än två månader så är Belarus en delad nation. Hur många som stödjer vilken sida är svårt att veta i en diktatur. Jag åkte ut i de belarusiska byarna och hamnade mitt i ett bygräl.
”Inte aktuellt att förhandla via regeringen”

Sverigesradio 

Efter att las-förhandlingarna kraschat mellan arbetsmarknadens parter sade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) i går kväll att hon nästa vecka tänker bjuda in de tre parterna för samtal.
Men både PTK och Svenskt näringsliv är idag tydliga med att det inte är aktuellt med förhandlingar via regeringen.

Misstänkta terroristen var tidigare okänd av underrättelsetjänst

Sverigesradio 

I Paris har har tusentals fransmän i dag hedrat minnet av den lärare som mördades i går. Den misstänkte 18-årige gärningsmannen sköts ihjäl av polisen, som nu utreder mordet som terrorbrott. Enligt åklagaren fanns inga noteringar om honom hos underrättelsetjänsten.

Seniorernas krav: Begränsa mängden personuppgifter på nätet

Sverigesradio 

Organisationen SPF Seniorerna vill att regeringen ser över vilka uppgifter som ska få publiceras på olika personuppgiftssajter. Ett viktigt steg för att minska risken för brott mot äldre, menar Eva Eriksson, ordförande SPF Seniorerna.

Forskare: Samtal till 1177 kan förutspå influensautbrott

Sverigesradio 

Forskare vid Linköpings universitet har börjat använda en ny teknik för att förutspå influensaepidemier. En metod som också har använts för att analysera coronautbrottet, säger Toomas Timpka, professor i socialmedicin.

Övertygade valseger för Ardern

Sverigesradio 

I Nya Zeeland har det styrande Labour partiet vunnit dagens parlamentsval. Partiet har fått nära hälften av röstena och kommer troligen att bilda regering med de Gröna.Nu början kampen om CDU:s partiledarpost

Sverigesradio 

I dag drar kampen igång på allvar om vem som ska bli de tyska kristdemokraternas nya partiledare. De tre rivalerna möts i sin första debatt, som organiseras av partiets ungdomsförbund i Berlin. Valet till den mäktiga posten präglas i stor utsträckning av den pågående pandemin.

Unga vill lämna landet – kunskapsflykt hotar Libanon

Sverigesradio 

I dag är det ett år sedan protesterna i Libanon inleddes med den så kallade 17 oktober revolutionen, som pendlade mellan att vara en glad gatufest och tårgasfyllda kravaller. Ett år senare är Libanon lamslaget efter en förödande explosion och en allvarlig ekonomisk kollaps. Många av de unga entusiastiska demonstranterna från i fjol, vill nu inget annat än att lämna landet.

SAS: Inte säkert att vi klarar oss genom coronakrisen

Sverigesradio 

Trots att flygbolaget SAS redan har fått ett räddningspaket på drygt 14 miljarder kronor är det långtifrån säkert att man klarar sig igenom coronakrisen utan mer pengar från aktieägarna.

Ann Linde i karantän efter EU-möte

Sverigesradio 

Utrikesminister Ann Linde (S) har isolerat sig och arbetar hemma efter att ha deltagit i ett EU-möte i måndags, uppger hennes pressekreterare för Ekot. Detta efter att Österrikes utrikesminister, som även han deltog i mötet, testat positivt för coronaviruset.

Väg 40 avstängd mellan Ulricehamn och Bottnaryd

Sverigesradio 

  • Vid halvsjutiden körde en personbil in i mitträcket. Olyckan inträffade i höjd med Kinnaredsavfarten på riksväg 40 
  • När räddningstjänsten kom till platsen stängdes vägen av i båda riktningarna
  • Vid klockan 08:20 kunde vägen öppnas igen

E45 avstängd mellan Sunne och Kil efter viltolycka

Sverigesradio 

  • Vid halv sju på morgonen inträffade en viltolycka på E45 mellan Sunne och Kil, söder om Gunnarsbytorp
  • När räddningstjänsten kom fram till platsen stängdes vägen av
  • Vid klockan 07:50 kunde vägen öppnas igen

Coronan tvingar fram nya vaccinationsstrategier

Sverigesradio 

Den 3 november, inleds årets kampanj för influensavaccination för mer än två miljoner människor i landet som tillhör riskgrupperna. De riskerar att bli allvarligt sjuka i säsongsinfluensa och för att undvika smittspridning av coronaviruset i vårdcentralernas väntrum tvingas vården vaccinera på nya vis.

Новости от Russian.City


Слухи, сплетни...
Новости Москвы на Moscow.media


Все города России от А до Я

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.