123ru.net
World News in Romanian

Новости за 27.01.2020
Usatîi, despre cei 9.000 de euro pentru reparația veceului de la Bălți: „Eu singur am ales teracota, am desenat designul proiectului”

Agora.md 

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că cheltuielile pentru reparația toaletei din cadrul Primăriei, în sumă de peste 9.000 de euro, sunt îndreptățite. Comentariul vine după ce mai mulți localnici au protestat în fața instituției, nemulțumiți de modul în care sunt gestionați banii. Mai mult, Usatîi a spus că a ales personal teracota și a desenat designul proiectului.

Japonia intenționează să creeze o divizie militară spațială

Noi.md 

Japonia vrea să trimită militari în spațiu. Anunţul a fost făcut de către prim-ministrul Shinzo Abe. Acesta a anunțat recent că Guvernul pe care îl conduce a aprobat înfiinţarea unei unităţi care se va ocupa de apărarea diferitelor obiective de pe orbita terestră. Unitatea de Misiuni în Domeniului Spaţial îşi va începe activitatea în luna aprilie a acestui an şi că se va afla în subordinea Forţelo

Studiu: Septiciemia, afecţiunea care face mai multe victime decât cancerul

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Un studiu recent aproximează că aproximativ 11 de milioane de persoane mor anual din cauza septicemiei.Un studiu recent ajunge la o concluzie alarmantă: numărul de persoane care îşi găsesc sfârşitul din cauza sepsisului, septicemiei, este mai mare decât se credea iniţial, cifra
Citește mai departe...

Adrian Năstase, despre autostrada Comarnic - Brașov: Rămâne cum a spus Traian Băsescu

Antena3.ro 

Pe ordinea de zi de mâine a Guvernului Orban este anularea parteneriatelor public-private pentru autostrada Comarnic - Braşov şi pentru tronsonul Târgu Mureş - Iaşi al autostrăzii Unirii. Adrian Năstase, fostul premier, s-a referit la această situație a autostrăzii Comarnic Brașov, într-o declarație pentru DCNews, în contextul istoriei care se pare că se repetă.

Dosarele politice ar putea deveni istorie. Deputații își propun să-i exonereze pe cei implicați în asemenea cauze

Agora.md 

Deputații ar putea vota un proiect care ar viza încetarea dosarelor politice. O declarație în acest sens a fost făcută de deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova. Alesul a precizat că audierile pe baza inițiativei legislative vor fi începute pe parcursul săptămânii curente.

Incendiu uriaș: Opt persoane au murit într-un port din Alabama

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Un incendiu care a distrus mai multe ambarcaţiuni într-un orăşel din sud-estul SUA s-a soldat cu opt morţi în noaptea de duminică spre luni, au anunţat pompierii citaţi de AFP, citat deagerpres"Pot confirma în momentul de faţă opt morţi", a declarat presei Gene Necklaus,
Citește mai departe...

Fratele cântăreței Nicki Minaj a fost condamnat la închisoare

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Jelani Maraj, fratele cântăreței Nicki Minaj, a fost condamnat la închisoare pe viață, pentru viol asupra unor copii.Bărbatul a fost găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil și punerea în pericol a unui alt copil.
Citește mai departe...

Florin Cîțu vrea comunicări securizate cu angajații

Antena3.ro 

Oamenilor le e frică atunci când se greşeşte şi încearcă să acopere greşeala, fără a încerca să vină cu soluţii, iar pe acest considerent vreau să fac un mod securizat de a vorbi cu angajaţii Ministerului Finanţelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care să comunice soluţii, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la Digi 24.

Fostul șef al Direcției Transport de la Primărie ar avea diplomă de studii falsă

Agora.md 

Fostul șef al Direcției Transport a Primăriei Chișinău, Adrian Boldurescu, care și-a dat demisia acum patru zile, ar avea diploma de licență falsă. Rectorul Universității Tehnice susține că instituția nu i-a eliberat un asemenea act și că, de fapt, acesta a fost exmatriculat. Sunt niște aberații, a reacționat Boldurescu, scrie protv.md.

Obama l-a numit pe Trump "fascist"

Noi.md 

Barack Obama l-a făcut “fascist” pe Donald Trump într-o conversație purtată la telefon cu democratul Tim Kaine în 2016, scrie The Telegraph. Tim Kaine, care a candidat alături de Hillary Clinton la prezidențialele din 2016 din partea Partidului Democrat, urmînd să fie numit vicepreședinte, dacă fosta primă doamnă a Americii ar fi cîștigat alegerile, a povestit cum a decurs convorbirea. “Trebuie să

Cutremur violent în Insulele Solomon! A avut magnitudinea 6,3 grade

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 s-a produs în Insulele Solomon, la 139 kilometri sud-est de capitala Honiara.Potrivit agențiilor de monitorizare a cutremurelor, citate de presa internațională, seismul s-a produs la o adâncime de 48 de kilometri.
Citește mai departe...

În Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus

Noi.md 

Pînă în acest moment, în Republica Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de Coronavirus de tip nou, relatează ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu. Despre măsurile de prevenire și control al infecției s-a discutat astăzi la o ședință lărgită a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică, transmite IPN. Potrivit ministrei, instituți

Constantin Tampiza: „Cetățeanul nostru trece Unirea prin stomac” (VIDEO)

EuropaLibera.org 

Constantin Tampiza, fost ministru al economiei şi al finanţelor, fost director general al „Lukoil România” consideră că, în cinci ani, Republica Moldova ar putea să se unească cu România. În interviul acordat Europei Libere el vorbeşte despre starea deplorabilă din economia națională, despre depopularea ţării şi consecinţele exodului pe termen mediu şi lung, despre relaţiile cu Estul şi cu Vestul. Europa Liberă: Creditul acesta de 500 de milioane de dolari o să ajungă în Republica Moldova? Читать дальше...

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.