123ru.net
World News in Romanian

Новости за 18.01.2020
Studiu: Săptămînal în corpul unui om ajung 5 grame de plastic, cît un card de credit

Noi.md 

În fiecare săptămînă în corpul unui pămîntean ajung 5 grame de plastic, echivalentul unui card de credit, arată un studiu WWF International, citat de Reuters. Bucăți microscopice de plastic au fost descoperite în cele mai îndepărtate locuri de pe planetă, din adîncurile oceanului pînă la gheața arctică. Un alt loc în care apare plasticul este în interiorul corpurilor umane Oamenii respiră bucățele

Deputatul democrat Repeșciuc nu va mai putea arenda biroul din Primăria Căușeni

Agora.md 

Fostul primar al orașului Căușeni și actualul deputat democrat Grigore Repeșciuc nu va mai putea arenda biroul din Primăria Căușeni, loc unde a activat circa opt ani. Spațiul a fost cedat noului primar ales, deși, Repeșciuc a decis anterior că va continua să folosească încăperea pentru întrevederi cu cetățenii.

Vremea. Avertisment meteo de ceață și gheață

Antena3.ro 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sâmbătă după-amiaza atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă şi depuneri îngheţate pentru nouă judeţe, valabile până la ora 23:00.

Dacian Ciolo​ş: Fuziunea USR-PLUS trebuie să aibă loc cât mai repede

Antena3.ro 

Liderul PLUS Dacian Cioloş susţine că fuziunea dintre USR-PUS trebuie să aibă loc cât mai repede, adăugând că tehnic vorbind aceasta nu se poate produce în mai puţin de un an, pentru că urmează două rânduri de alegeri. El a mai spus că PLUS are aproape 18.000 de membri şi atinge un tip de electorat pe care USR nu l-a atins.

Dieta hipocalorică îți redă sănătatea

Antena3.ro 

Aşa cum o indică şi numele, regimul hipocaloric promovează o alimentaţie săracă în calorii. O astfel de dietă reduce aportul energetic prin controlarea cantităţii de zahăruri şi grăsimi ingerate, cu scopul de a obliga corpul să consume din rezervele de grăsime.

Ce temperaturi ne aşteaptă de Bobotează

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Mâine, în ţară cerul va fi variabil. La Briceni şi Soroca se vor înregistra zero grade, iar la Bălţi va fi un grad. La Orhei se anunţă două grade, iar la Tiraspol cu unul mai mult. La Leova sunt prognozate patru grade, iar la Comrat şi Cahul maxima va fi de cinci grade Celsius.
Citește mai departe...

Baschetbaliştii de la Harlem Globetrotters provocaţi la un nou duel (VIDEO)

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Componenții trupei Harlem Globetrotters au fost provocaţi la duel. Scooter Christensen, membrul trupei americane de baschet-show, a acceptat să concureze cu Tommy Thompson, fotbalistul formaţiei San Jose Earthquakes, iar cei doi sportivi au realizat o serie de trick-shot-uri incredibile cu
Citește mai departe...

Kelemen Hunor arată care sunt prioritățile UDMR

Antena3.ro 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, cu ocazia aniversării a 30 de ani de existenţă a Uniunii, că aici, pe pământul natal, maghiarii trebuie să-şi păstreze identitatea naţională.

Obiceiuri la care trebuie să renunți pentru a trăi mai mult cu 10 ani

Noi.md 

Un nou studiu sugerează că o viaţă mai lungă se datorează eliminării fumatului, obezităţii, consumului de alcoolul, dietelor nesănătoase şi a unei vieţi sedentare. Studiul citat de jurnaliştii de la CNN a analizat impactul eliminării acestor factori de risc asupra unei vieţi mai lungi, fără diabet, boli cardiovasculare, cancer sau alte boli cronice. „Am descoperit că respectarea unui stil de viaţă

De ce bărbații se așază în genunchi cînd își cer iubita în căsătorie

Noi.md 

De sute de ani bărbații care-și cer în căsătorie iubita îngenunchează. De unde a pornit acest obicei? În general, îngenucheatul este considerat un semn de respect și supunere. Bărbatul demonstrează că renunță, astfel, la viața sa de celibatar. Cînd a apărut, însă, inelul de logodnă în acest obicei? Codul vizigotic, un set de legi spaniole care datează din secolul al șaptelea, punea inele de logod

Ce salarii au preoţii în România

PUBLIKA.MD (Moldova) 

În general, scrie redactia.ro, un preot la început de drum, proaspăt absolvent de Teologie, atunci când primește propria parohie ia un salariu net de aproximativ 2.000 de lei româneşti (circa 400 de euro), iar cei cu ceva vechime trec de această sumă.
Citește mai departe...

Șefa FMI avertizează: Riscăm o nouă mare criză economică

Antena3.ro 

Șefa FMI, Kristalina Georgieva, a avertizat asupra riscurilor unei noi mari crize economice la nivel global, comparabilă cu cea de la sfârșitul anilor '20, marcată de inechitate și instabilitate financiară, potrivit Guardian.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.