123ru.net

Agora.md

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Добавить новость
Июль
2020
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости
Oameni ca tine: Inna Polișciuc, tânăra care își petrece viața în căutarea cadrului perfect (FOTO)

Agora.md 

Într-un birou care forfotea sub razele soarelui fierbinte de iulie proaspăt, o fetiță de vreo trei ani, cățărată într-o doară pe un scaun din piele, se chinuia să bea apă dintr-un pahar de sticlă. După ce-și umplea gura cu lichid, punea paharul pe masă, apoi îl lua iar și se alinta trecându-și buzele pe întreaga circumferință a marginii din sticlă. Pe un alt scaun, ceva mai departe, o fată tânără, cu obraji însemnați de soare și cu păr bălai ca pacea, ține strâns în mâini un aparat de fotografiat. Читать дальше...

Șefii SPPS și colaboratorii instituției, care vor păzi demnitarii în deplasări, vor primi pașapoarte diplomatice

Agora.md 

Guvernul Chicu a decis, vineri, să extindă lista beneficiarilor de pașapoarte diplomatice. De acestea vor beneficia șeful și adjunctul Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS), dar și colaboratorii aceleiași instituții, care vor asigura protecția persoanelor de stat în cadrul deplasărilor peste hotarele tarii. Mai mult, Guvernul Chicu a eliminat obligativitatea deținerii pașapoartelor diplomatice doar de persoanele ce dețin exclusiv cetățenia R. Moldova.

„Oameni, destine, deportări”: O dezbatere din seria „AntiNostalgia”, despre un trecut care e încă prezent

Agora.md 

La 6 iulie Republica Moldova își va aminti, din nou, de calvarul deportărilor. În această zi, în anul 1949, peste 35 de mii de basarabeni au fost încărcați în vagoane de marfă și duși în Siberia, acesta fiind cel mai mare val de deportări pe care l-a cunoscut proaspăta republica sovietică... Ce au fost și de ce au fost posibile deportările? Cum au modelat ele destinele celor rupți, peste noapte, de vatră? Radio Europa Liberă își propune să răspundă la aceste întrebări la o nouă dezbatere organizată vineri... Читать дальше...

Medicii și farmaciștii rezidenți dar și studenții la medicină vor primi burse dacă se vor implica în lupta cu COVID-19. Suma alocațiilor

Agora.md 

Medicii și farmaciștii rezidenți, studenții din învăţământul superior şi profesional tehnic postsecundar şi postsecundar nonterţiar medical și farmaceutic antrenați în controlul și combaterea infecției COVID–19, vor fi stimulați financiar. O decizie în acest sens a fost aprobată de Cabinetul de miniștri. Astfel, studenții care vor efectua pe parcursul anului 2020 un stagiu de practică de3 luni în instituțiile medico–sanitare publice antrenate în controlul și combaterea infecției COVID–19, vor beneficia... Читать дальше...

Ce simboluri prezintă și ce îndemnuri aduce Scuarul Medicilor, lansat de MAIB și Decorații.md în centrul Capitalei (Carduri)

Agora.md 

Zeci de mesaje de recunoștință adresate medicilor și zeci de desene făcute de copii în semn de apreciere a eforturilor lucrătorilor medicali pot fi găsite în Scuarul Medicilor, pe strada pietonală din centrul Chișinăului. Proiectul a fost inaugurat recent de două companii – Moldova Agroindbank și Decorații.md în semn de respect și recunoștință pentru munca și profesionalismul medicilor în combaterea epidemiei.

Deliciile Chinatown-ului newyorkez, servite la Chișinău de Chef Emre Uzunok. Interviu

Agora.md 

Emre este turc de naționalitate, iar la Chișinău a ajuns fiind chef recomandat pe bucătăria specifică multor popoare ale lumii. De cinci ani, cheful este „vioara întâi” la două dintre cele mai apreciate restaurante din Capitală. Savurați un interviu cu Emre Uzunok, bucătar-șef al restaurantelor „Zaxi” și „New York” de la Radisson Blu Leogrand Hotel, precum și „New York” de la hotelul Courtyard by Marriott Chișinău.

Altă lună - alt termen pentru gazoductul Iași-Ungheni. Când vor fi gata lucrările care în aprilie erau pe „ultima sută de metri”

Agora.md 

Autoritățile de la Chișinău se pare că și-au făcut un obicei din vociferarea termenilor de finisare a lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungeni. După ce în luna aprilie, ministrul Economiei, Sergiu Railean, dădea asigurări că lucrările sunt pe ultima sută de metri, apoi în iunie premierul româniei, Ludovic Orban a declarat că lucrările vor fi finisate cât mai curând, astăzi, în cadrul ședinței de la Guvern șeful de la Economie „a bătut în cuie” luna august - ca termen final.

Implică-te acum! Cum poți propune și tu soluții pentru dezvoltarea comerțului electronic

Agora.md 

Pandemia de COVID-19 a produs efecte fără precedent în mediul de afaceri din Moldova. Aproape toate sectoarele economiei tradiționale au suferit în mod semnificativ, în mare parte din cauza măsurilor de restricție impuse la nivel global, care au dus la o scădere masivă a veniturilor în afaceri. În situația unei crize fără precedent, comunitatea de business a trebuit să identifice soluții de urgență pentru a continua activitatea companiilor, iar comerțul electronic s-a dovedit a fi singura alternativă pe termen scurt. Читать дальше...

Chicu s-a răzgândit și nu-și mai dă demisia: „Voi merge la Parlament de câte ori va fi necesar”

Agora.md 

Prim-ministrul Ion Chicu s-a răzgândit. După ce, joi seara, declarase că dacă în cadrul ședinței de vineri a Legislativului nu vor fi discutate proiectele cu privire la angajarea răspunderii Guvernului - va lua în calcul opțiunea de a-și da demsia, astăzi, la ședința Cabinetului de Miniștri, Chicu și-a schimbat retorica. Premierul a precizat că nu va renunța până când nu va obține aprobarea celor patru proiecte care ar condiționa majorarea salariilor medicilor dar și a indemnizațiilor pentru unele categorii de cetățeni.

Tribut pentru lucrătorii din prima linie. Cum s-a reprofilat și cum și-a organizat munca o fabrică de confecții autohtonă, povestește directoarea Lilia Ranogaeț

Agora.md 

Brand-ul Amarena Secret a apărut în 2019 și s-a orientat în exclusivitate bluzelor pentru femei. Au pornit cu crearea modelelor, au participat la expoziții de modă din Franța și Marea Britania și aveau în plan să se lanseze în forță în 2020. Din păcate și absolut neașteptat, în unison cu întreaga lume, fabrica Portavita și AmarenaSecret au fost nevoiți să se adapteze stării de urgență cauzată de situația epidemiologică. Iată cum s-au reprofilat și ce povestește despre organizarea muncii Lilia Ranogaeț, directoarea fabricii.

Summit-ul Parteneriatului Estic, transferat pentru anul viitor. Ministrul Oleg Țulea a prezentat prioritățile R. Moldova

Agora.md 

Summit-ulParteneriatului Estic (PaE), din care face parte și R. Moldova, a fost transferat pentru luna martie a anului 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, ministrul a prezentat și prioritățile țării pentru anul curent, în raport cu calitatea de membru al PaE.

Tesla - cel mai bogat producător auto din lume, cu o valoare de piaţă de peste 208 miliarde de dolari

Agora.md 

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume. Asta după ce în această săptămână, capitalizarea de piaţă a companiei a depăşit pentru prima dată valoarea Toyota. Acţiunile Tesla au câştigat 5% și au urcat la o valoare maximă de 1.135 dolari. Astfel, Tesla a ajuns la o valoare de aproximativ 206,5 miliarde de dolari, iar preţul acţiunilor a crescut cu 170% în acest an.

ANI: Directorul Grădinii Zoologice, suspectat că ar fi introdus date eronate în declarațiile de avere

Agora.md 

Directorul Întreprinderii Municipale „Grădina Zoologică” a ajuns în vizorul Autorității Naționale de Integritate. Potrivit insitutției, asupra funcționarului planează suspiciuni că ar fi introdus unele informații și date denaturate în declarațiile de avere și interese personale și în declarațiile cu privire la venituri și proprietate în perioada anilor 2013, 2015, 2017, 2018.

COVID-19 poate afecta sănătatea pe termen lung. Iată constatările medicilor de la noi

Agora.md 

Coronavirusul afectează mai multe organe ale corpului în diferită măsură, lăsând sechele te termen lung organismului nostru, după infectare. Este concluzia specialiștilor interniști, după evaluările mai multor pacienți în dinamică, după ce s-au tratat de COVID-19. Majoritatea pacienților sunt medici care au avut de suferit în urma infectării cu virusul la locul de muncă și care au fost investigați în cadrul unui program gratuit, oferit de un spital privat de la noi. Rezultatele evaluărilor de până... Читать дальше...

Pro Moldova cere Procuraturii Generale și instituțiilor europene să investigheze cazul Gațcan: „Considerăm inadmisibil ca un ales al poporului să fie sechestrat”

Agora.md 

Partidul Pro Moldova a înregistat în Parlament o declarație politică cu privire la împiedicarea prin presiune a exercitării mandatalui de deputat. Potrivit autorilor declarației, cazul Gațcan a adus grave prejudicii insituției Parlamentului și parlamentarismului. Liderul formațiunii, Andrian Candu a declarat că acceptarea acestui abuz înseamnă acceptarea de a trăi cu frică.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.