123ru.net

Agora.md

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro
Апрель
2020
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Все новости
Cu rădăcinile în R. Moldova, au câștigat Premiul Nobel. Vezi cine sunt marii oameni de știință - copiii emigranților moldoveni (VIDEO)

Agora.md 

Cu rădăcini din R. Moldova, au ajuns oameni de știință, respectați la nivel mondial. E vorba de copiii mai multor moldoveni, care au emigrat din țara noastră sau provin din familii cu origini basarabene. Aceștia au făcut descoperiri spectaculoase în domeniul fizicii sau medicinei, iar în rezultat au fost desemnați câștigătorii Premiului Nobel. Vezi cine sunt aceștia, precum și marile lor realizări în știință.

Moldovenii care vor da foc vegetației se vor alege cu amenzi de mii de lei. Oamenii legi vor efectua controale în teritoriu

Agora.md 

Persoanele celor care vor arde frunzele și deșeurilor menajere se vor alege cu amenzi usturătoare. Atenționarea vine din partea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care precizează că reprezentanți autorităților publice locale  împreună cu serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne și inspectorii Inspectoratului pentru Protecția Mediului, efectuează controale în teritoriu în acest sens.

Alte două persoane au decedat de coronavirus. Una dintre victime avea 30 de ani

Agora.md 

Încă două persoane au murit astăzi ca urmare a infecției cu noul tip de coronavirus. Este vorba de o persoană în vârstă de 30 de ani din Chișinău, internată pe 4 aprilie în stare gravă. Aceasta suferea și de diabet de gradul I, susțin autoritățile. Cealaltă victimă avea 70 de ani și era originară din Ștefan-Vodă.

Încă 101 cazuri noi de infectare cu COVID-19

Agora.md 

Alte 101 cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus. Astfel, bilanțul total ajunge la 965 de cazuri. Potrivit ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în total astăzi au fost efectuate 192 de probe la COVID-19. Dintre cele confirmate, patru sunt de import și 97 cu transmitere locală.

Numărul copiilor din municipiul Chișinău, infectați cu COVID-19, incert. Autoritățile municipale spun că au doar date aproximative

Agora.md 

Numărul copiilor din municipiului Chișinău, infectați cu coronavirusul de tip nou, este incert. Autoritățile municipale recunosc că dețin doar cifre aproximative, care reies din declarațiile părinților. Solicitată de jurnaliștii AGORA, medicul  igienist de la  Direcția Generală Educație Tinerat și Sport, Eugenia Bodiu, a declarat că în prezent ar fi vorba de 12 copii infectați cu COVID-19.

Experți: „Dacă aveți bani, achitați creditele. În perioada următoare, încărcătura va fi mai mare”

Agora.md 

„Dacă aveți bani, atunci achitați creditele. Încărcătura, în perioada următoare, va fi mai mare”. Acesta e unul din mesajele transmise de experții economici contactați de AGORA, pentru a explica situația actuală privind criza economică și obligațiile creditare ale antreprenorilor și persoanelor fizice. Potrivit specialiștilor, cei care nu își permit să achite ratele lunare, ar trebui să renegocieze cu instituția financiară condițiile de împrumut sau să amâne achitarea acestora. Dacă totuși aveți resurse să vă achitați împrumuturile... Читать дальше...

Doi șoferi de ambulanță au fost reținuți de administrația separatistă de la Tiraspol

Agora.md 

Doi șoferi de ambulanță au fost reținuți, în dimineața zilei de 3 aprilie, de reprezentanții așa-zisei miliții din orașul Dubăsari. Potrivit Promo-LEX, este vorba de doi locuitori ai satului Molovata Nouă, care activau la Spitalul Raional Dubăsari. Asociația a venit cu un apel public adresat autorităților de la Chișinău, astfel încât să întreprindă măsuri ca bărbații să fie eliberați.

Educație Financiară: Cum le vorbim copiilor despre bani? (VIDEO)

Agora.md 

Educația financiară a devenit o necesitate, atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi. Pentru a crește o generație mai responsabilă, dezvoltată și independentă financiar e nevoie ca părinții să depună un efort chiar din primii ani de viață ai micuților. Vezi cum își educă financiar câțiva antreprenori din țara noastră și dacă poți implementa sfaturile lor în regimul de viață al familiei tale.

Japonia va decreta stare de urgență. Cine va încălca regulile poate apărea pe lista rușinii

Agora.md 

Autoritățile din Japonia intenționează să declare stare de urgență privind epidemia cu coronavirus, întrucât, în ultimele zile, numărul persoanelor contaminate a crescut la Tokyo şi în unele zone ale ţării, scrie digi24. Spre deosebire de alte țări afectate de pandemie, Guvernul nipon nu va impune amenzi pentru nerespectarea regulilor de carantină, ci va publica numele făptașilor.

Şeful ONU, despre violenţa domestică pe fondul crizei de coronavirus: „Femeile pot fi prinse în capcană cu parteneri abuzivi”

Agora.md 

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a avertizat în legătură cu „creşterea înfiorătoare la nivel mondial” a violenţei domestice în timpul crizei legate de coronavirus şi a îndemnat guvernele să intensifice eforturile de prevenire a violenţei împotriva femeilor. Declarațiile au fost făcute într-un mesaj video publicat pe rețelele de socializare, scrie Agerpres.

METRO Moldova donează 1 milion de lei pentru lupta împotriva COVID-19

Agora.md 

1.000.000 de lei pentru susținerea sistemului medical în lupta cu noul coronavirus – este suma donată de METRO Cash & Carry Moldova pentru achiziționarea de echipament medical și remunerarea personalului medical din țară. Prin această contribuție METRO se alătură inițiativei Guvernului Republicii Moldova de a colecta fonduri în combaterea epidemiei de COVID-19.

NO COMMENT: Moldovenii din diasporă intră în țară pe jos (VIDEO)

Agora.md 

Zeci de moldoveni care se întorc din diasporă, în perioada pandemiei, intră în țară pe jos. Jurnaliștii AGORA au realizat o serie de imagini video de la punctul de trecere Sculeni. Ofițera de presă de la Poliția de Frontieră ne-a confirmat că aceasta este procedura de intrare în țară pentru cei care vin cu avionul până la Aeroportul de la Iași. Potrivit martorilor oculari, de la Iași până la Sculeni, oamenii au fost escortați de un echipaj special.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.