123ru.net
World News in Romanian

Новости за 12.01.2020
FAST, cel mai mare radiotelescop din lume, a devenit operaţional

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Radiotelescopul FAST, telescop cu apertură sferică de 500 de metri şi cel mai mare din lume, a început sâmbătă după trei ani de teste să opereze oficial în provincia de sud-est chineză Guizhou, potrivit presei locale, transmite agerpres.ro.
Citește mai departe...

Izvoarele satului Plop – monumente ale naturii (FOTO)

Noi.md 

La nordul raionului Dondușeni, în Valea rîului Cubolta, se întinde un sat vechi moldovenesc ‒ Plop. Acesta este situat pe un deal, iar în partea lui de jos, la marginea satului, curge rîul Cubolta, care izvorăşte în raionul Ocnița, în apropiere de satul Lipnic. Satul nu este foarte mare, are aproximativ 1500 de locuitori, dintre care majoritatea o constituie moldovenii (96%). Este un sat liniștit

Misterele din spatele morţii lui Ştefan cel Mare. Ce l-a ucis pe marele voievod

Noi.md 

Marele Voievod al Moldovei Ştefan cel Mare a murit în vara anului 1504. Ştirea morţii lui a făcut înconjurul Europei şi a fost prezentată în numeroase cronici. Ceea ce rămîne învăluit în mister este adevărata cauză a morţii domnitorului. Medicii timpului, dar şi istoricii au elaborat mai multe ipoteze. În ziua de marţi 2 iulie 1504, la ora 16.00, Ştefan cel Mare se stingea din viaţă la venerabila

Orhei, lider printre raioanele din Moldova, privind nivelul de dezvoltare economică

PUBLIKA.MD (Moldova) 

În secolul 21, puţine localităţi din ţara noastră se pot lăuda că ţin pasul dezvoltării, iar adesea contrastul dintre ele este izbitor. Unele centre raionale au rămas la sapă de lemn, fără sistem de canalizare şi cu puţine întreprinderi. În schimb, altele înfloresc.
Citește mai departe...

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.