123ru.net
World News in Romanian

Новости за 02.01.2020

Cea mai precisă metodă de depistare a cancerului de sân

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Inteligenţa artificială a ajuns să diagnosticheze cancerul de sân, în urma analizei unei mamografii, mai precis decât medicii, arată un studiu publicat în revista Nature.
Citește mai departe...

Parlamentul Turciei a autorizat intervenţia militară în Libia

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Parlamentul turc a autorizat joi intervenţia militară în Libia, votând în favoarea unui mandat de un an de desfăşurare a trupelor în această ţară pe fondul escaladării unui război civil, relatează DPA, citată de Agerpres.
Citește mai departe...
Copil de 10 ani, accidentat grav pe pârtia de schi din Sinaia

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Un copil de 10 ani din Bucureşti a suferit joi un grav accident pe pârtia de schi din Sinaia, el fiind transportat de urgenţă cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti.Daniel Banu, şef-serviciu la Salvamont Prahova, a declarat pentru Agerpres că incidentul a avut loc la cota 2.
Citește mai departe...

Fiind cu păcate, Benjamin vrea să scape de procurori. Ce plan are

Noi.md 

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, inculpat pentru corupţie într-o serie de dosare şi candidat pentru alegerile legislative din luna martie, a declarat că doreşte să adreseze oficial o cerere de imunitate parlamentului israelian. "Am intenţia să adresez o cerere preşedintelui Knessetului", parlamentul israelian, a declarat miercuri Netanyahu într-o conferinţă de presă la Ierusalim. Aceasta, "

Răufăcătorii au incendiat peste 200 de mașini la Strasbourg

Noi.md 

Peste 200 de maşini au fost incendiate în orașul Strasbourg în noaptea Anului Nou, dublu faţă de anul trecut! Situaţia este comparabilă celei de acum 20 de ani, constată Robert Hermann, preşedintele Eurometropol din Strasbourg şi adjunct al primarului însărcinat cu securitatea oraşului, a informat Agerpres. „Am revenit la perioade pe care le credeam depăşite pentru a vedea atîtea distrugeri şi par

588 de ani de cînd a murit un mare domn al Moldovei

Noi.md 

Ieri s-au împlinit 588 de ani de la trecerea în eternitate a domnitorului Moldovei Alexandru cel Bun (1400 - 1432). A fost cea mai lungă, după Petru I Muşat, domnie. S-a caracterizat prin stabilitate, pace şi dezvoltare în toate domeniile. Alexandru cel Bun a continuat opera de întregire a ţării, întîi de toate prin popularea şi valorificarea spaţiului Pruto-Nistrean, a dat un puternic impuls dezv

Ce vor femeile? 90 de răspunsuri, de la trei la 96 de ani (VIDEO)

Agora.md 

Ce vor femeile? Asta au încercat să afle jurnalistele de la EA.md, care au întrebat 90 de femei ce își doresc de la anul care vine. Răspunsurile au fost diverse: de la jucării și călătorii, până la sănătate și pace. Ce dorințe au eroinele proiectului, puteți vedea în video de mai jos.

Recomandările ANSA privind sacrificarea porcilor

Deschide.md (Moldova) 

Reguli stricte în preajma Crăciunului de rit vechi în privinţa sacrificării porcilor. Inspectorii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) au intensificat controalele, iar toţi gospodarii care cresc animale pentru comercializare sunt obligaţi să le sacrifice doar la abator. Deocamdată, regula nu se extinde asupra celor crescute pentru consum propriu, însă specialiştii spun că preţul cerut de abatoare nu e atât de mare, în schimb oamenii vor şti exact dacă porcul a fost sănătos, relatează Mesager.

Reduceri la achitarea primei de asigurare medicală obligatorie pentru 2020. Cum puteți beneficia de ele

Agora.md 

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a dat start procesului de achitare a primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală (AOAM) în sumă fixă pentru anul 2020. Până pe 31 martie inclusiv, persoanele care se asigură în mod individual beneficiază de reduceri în mărime de 50%, 60% sau 75% din valoarea primei, care a rămas neschimbată – 4.056 de lei.

Olanda, redenumită oficial Țările de Jos

Noi.md 

De la 1 ianuarie 2020, Olanda nu mai există, ci Ţările de Jos este denumirea folosită în comunicările oficiale. De la ministere, departamente, universităţi - la societăţi comerciale. Scopul acestei schimbări e acela de a promova marca oficială a Ţărilor de Jos. În acelaşi timp, Olanda nu va mai fi utilizată în comunicarea oficială. Noua politică are un cost: 200.000 de euro vor fi cheltuiţi pen

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.