123ru.net
World News in Romanian

Новости за 20.01.2020

Avertisment ONU: "Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie"

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Oamenii riscă să ajungă să locuiască într-o lume pustie dacă liderii mondiali nu sunt capabili să ajungă anul acesta la un acord prin care să stopeze extincția faunei și distrugerea ecosistemelor vitale, a declarat Elizabeth Maruma Mrema, coordonatorul ONU pentru biodiversitate,
Citește mai departe...

ITP 2020. Tot ce trebuie să știi pentru inspecția tehnică periodică

Antena3.ro 

Potrivit legislației în vigoare, obligația de a efectua inspecția tehnică periodică (ITP) a mașinii revine deținătorului certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, care este, ”persoana juridică sau fizică pe numele căruia este înmatriculat/ înregistrat vehiculul".
Marea Britanie: Uriaşa roată ''London Eye'' aniversează 20 de ani

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Uriaşa roată ''London Eye'' de pe malul fluviului Tamisa aniversează 20 de ani de când domină peisajul capitalei Marii Britanii, timp în care a fost onorată cu prezenţa unor membri ai familiei regale, politicieni şi campioni olimpici, relatează agerpres.ro.
Citește mai departe...

Restaurantele din hotelurile turcești vor fi obligate să indice ingredientele bucatelor servite

Noi.md 

Hotelurile din Turcia vor indica în mod obligatoriu toate ingredientele de bază din care sînt preparate bucatele și băuturile servite, relatează ATOP. În 2020 în țară a intrat în vigoare un Regulament nou privind marcajul produselor alimentare care obligă unitățile de alimentație publică, inclusiv restaurantele hotelurilor, să informeze consumatorii despre compoziția fiecărui fel de mîncare ser

Premierul, despre eventualele majorări de prețuri: „Fenomenul scumpirii este firesc, la fel ca și cel al diminuării prețurilor”

Agora.md 

Moldova trăiește în condițiile economiei de piață, iar asta înseamnă că atât scumpirile cât și diminuarea prețurilor sunt un lucru firesc. Asta a lăsat să se înțeleagă prim-ministrul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova. Oficialul a ținut să sublinieze că prețurile la carburanți cresc, tradițional deja, în luna ianuarie a fiecărui an.

Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

Antena3.ro 

Mulţi susţin că a consuma cafea poate fi dăunător, nu şi dacă o bei corespunzător. Ce înseamnă asta? Nutriţionistul Mihaela Bilic a făcut lumină în ceea ce priveşte consumul licorii magice şi spune că există numeroase mituri în acest sens. Ea susţine că băutura nu are efecte negative şi, mai mult, este un stimulet ideal pentru arderea grăsimilor. Deci, cafeaua ne ajută să slăbim!

Patru metode pentru a menţine un aer curat în locuinţă pe timpul iernii

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Odată cu venirea iernii, caloriferele funcţionează aproape continuu, iar aerul din locuinţe poate deveni foarte uscat. Acesta este un factor ce poate provoca uscarea pielii şi a mucoaselor, un teren propice pentru apariţia alergiilor și a astmului, afecțiuni nedorite de toți.
Citește mai departe...

Un bărbat a găsit într-o canapea procurată de la second hand 43 de mii de dolari

Noi.md 

Un bărbat a găsit 43.000 de dolari într-o canapea pe care a cumpărat-o cu 35 de dolari dintr-un tîrg de vechituri. Este surpriza pe care a avut-o un bărbat din Michigan, Statele Unite. El a povestit că a ajuns cu piesa de mobilier acasă și după cîteva săptămîni și-a dat seama că nu stă prea confortabil pe ea. Împreună cu fiica lui a desfăcut pernele și au descoperit că erau umplute cu teancuri de

Incident într-un laborator de chimie din raionul Căușeni: Două profesoare, o laborantă și o femeie de serviciu au ajuns la spital

Agora.md 

Două profesoare, o laborantă şi o deridicătoare au ajuns la spital după ce într-un laborator de chimie s-a spart o sticlă cu acid sulfuric. Incidentul a avut loc în laboratorul liceului din satul Sălcuţa, raionul Căuşeni, scrie studio-l.md. Potrivit sursei citate, totul s-a petrecut după ce profesoara de chimie a vrut să şteargă praful de pe raftul în care se aflau mai multe recipiente chimice şi din întâmplare a atins cu cotul câteva sticle.

Horoscopul săptămânii 20 - 26 ianuarie 2020. Vezi ce îți rezervă astrele

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Pe 20 ianuarie intrăm în zodia Vărsătorului, moment în care punem mai mare accent pe emoțile noastre. Cuvintele cheie sunt răbdare, diplomație, o abordare diferită a relațiilor cu cei din jur. Iată ce-ți rezervă astrele în horoscopul săptămânii 20 - 26 ianuarie, scrie a1.ro.
Citește mai departe...

Decizia ALDE privind votul la moţiunea de cenzură

Antena3.ro 

Varujan Vosganian a anunţat poziţia ALDE cu privire la moţiunea de cenzură pe care o va depune PSD după ce Guvernul Orban îşi va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.