123ru.net
World News in Macedonian

Измамници фалсификувале документи за да наследуваат имот од покојници во Бугарија

012
Измамници фалсификувале документи за да наследуваат имот од покојници во Бугарија

Во Бугарија била откриена група измамници кои со помош на лажни венчаници доаѓале до недвижности и друг имот од починати луѓе.

Полицијата уапсила шест лица кои за пет години дошле до 15 недвижнини во вредност од 500 илјади евра.

Меѓу уапсените има еден полицаец, кој ги наоѓал податоците, и еден градски функционер во Софија. Улогата на полицаецот била да најде стари или неодамна починати лица со вредни недвижности и пари, а градскиот функционер од регистарот ги бришел потенцијалните наследници и издавал фалсификувани венчаници, наведува обвинителството за организиран криминал.

Една од измислените венчаници наводно била издадена во Русија.

Престапниците внимавале жртвите да немаат блиски роднини.

Групата била откриена откако еден од нив, маскиран во жена, во средата се обидел да подигне 600 илјади лева, или околу 300 илјади евра, од една банка во Софија за да купи стан во кеш.

Комментарии для сайта Cackle
123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.