123ru.net
World News in Romanian
Добавить новость

Новости за 16.02.2020

China curăță, la propriu, banii pentru a combate coronavirusul COVID-19

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Banca centrală chineză a anunțat, într-o conferință de presă, că va începe curățarea efectivă a banilor aflați în circulație pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, transmite publicația Quartz, citattă de digi24.ro.
Citește mai departe...

Ce se întâmplă dacă presari scorțișoară pe plantele din casă

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Scorțișoara poate fi un aliat de nădejde în casă și în grădină, scrie tabuhighlife.ro.Datorită aromei sale puternice, acest condiment este un aliat de nădejde al plantelor din grădină dar și din apartament.Îndepărtează insectele.
Citește mai departe...
DOLIU. O actriță Disney a murit la vârsta de 15 ani (FOTO)

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Nikita Pearl Waligwa, o actiță care a jucat în filmul "Queen of Katwe", a murit dumnică la vârsta de 15 ani, având o tumoare pe creier, scrie gandul.ro.Nikita a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier acum trei ani.
Citește mai departe...

Cînd este necesară kinetoterapia

Noi.md 

Încă din antichitate (China antică, India antică, Grecia antică, Egiptul antic etc), exerciţiile fizice erau practicate pentru menţinerea unei bune forme fizice, dar şi în tratarea unor afecţiuni cum ar fi dureri musculare, guta, obezitate etc. Sistemele antice de gimnastică cuprindeau exerciţii de ţinută, lupta cu sabia, aruncarea suliţei şi discului, alergare, box, aruncarea cu piatra, sărituri

Ambasadorul UE în Moldova: „Progresul obținut de Guvernul precedent nu este vizbil în prezent”

Agora.md 

Progresul pe care a reușit să-l obțină Guvernul precedent, condus de Maia Sandu, în a doua jumătate a anului trecut, nu este vizbil în prezent. Declarația a fost făcută de Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul TVR Moldova. Oficialul a precizat că eforturile depuse  în a doua jumătate a anului trecut precum și reformele care au fost începute trebuie să continue.

Nokia va pune din nou în vînzare smartphone-ul emblematic

Noi.md 

Smartphone-ul original a fost prezentat în 2011. Versiunea actualizată ar trebui să capete aspectul obişnuit și hardware-ul nou. Nokia ar putea relansa smartphone-ul său emblematic N9, transmite Gizchina. Publicația constată că renașterea gadgetului este încă la nivelul zvonurilor. Anterior, în rețea au apărut imagini ale unui posibil succesor, care se va numi Nokia N9 Remastered Edition sau Nokia

Dinamo-FCSB. Incidente între suporteri la derby

Antena3.ro 

Incidente la meciul Dinamo-FCSB. Dinamo Bucureşti a învins-o pe FCSB cu scorul de 2-1 (1-1), duminică seara, pe Arena Naţională din Capitală, în etapa a 25-a a Ligii I de fotbal.

“Căci Moldova n-a fost a mea”: Tentativă de dezintoxicare colectivă

Radio Europa Libera 

Știm că la Bran nu este castelul lui Vlad Țepeș și nici decorul romanului Dracula al lui Bram Stoker, dar totuși ne place să mergem acolo, ba chiar să-i lăsăm pe prietenii străini să creadă că ar exista vreun filon vampiric în locul acela, crezând că facem astfel un soi de glumă pe care ne place s-o zicem inocentă. Cam aceeași este și relația pe care o întreținem cu adevărul istoric. Sau felul în care împletim scene din literatură cu seaca istoriografie a documentelor. Să luăm romanele istorice care au ajuns până și în manuale. Читать дальше...

Alimente pe care nu ar trebui să le mănânci iarna

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Nutriționiștii susțin cu tărie că mâncarea gustoasă și sănătoasă se face cu produse de sezon. Adică, în miezul iernii e mai potrivit să mănânci morcovi, țelină sau cartofi, decât roșii sau sparanghel, scrie tabuhighlife.ro.Alimentele de sezon sunt mult mai gustoase.
Citește mai departe...

Jurnalista Valentina Șcerbani lansează și la Chișinău romanul „Orașul promis”: „E despre teama umană de a rămâne” singur

Agora.md 

După lansarea la București, acolo unde a apărut în premieră cartea, jurnalista Valentina Șcerbani aduce romanul ei nou și acasă, la Chișinău. „Orașul promis” va avea parte de o lansare marți, 18 februarie crt, la ora 18:15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126). Iată ce spune scriitoarea despre roman, dar și ce opinii au criticii despre carte.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.