123ru.net
World News in Romanian
Добавить новость

Новости за 08.02.2020

Mesaj Ro-Alert după incendiul devastator din Ilfov

Antena3.ro 

Autoritățile au transmis un mesaj de avertizare a populaţiei prin sistemul RO ALERT, în comuna Dascălu şi pe o rază de şase kilometri, ca urmare a incendiului devastator care a cuprins o hală de producție a unei tipografii din localitate.
Compania Apple, amendată cu 27 milioane de dolari în Franța. Care este motivul

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Compania americană de tehnologie Apple a fost amendată cu 27,4 milioane de dolari pentru că a încetinit în mod deliberat performanțele modelelor mai vechi ale telefoanelor iPhone fără a face acest lucru cunoscut utilizatorilor, a anunțat vineri autoritatea pentru concurență din
Citește mai departe...

Faţa ascunsă a lui Caragiale: a fost un gânditor de stânga

Timpul 

Luna aceasta s-au împlinit 168 de ani de la naşterea lui Caragiale. Piesele lui sunt puse încă în scenă, manualele şcolare, Teatrul Naţional şi Universitatea de Artă Teatrală ne amintesc de el, la fel şi un brand de bere. Caragiale, când băşcălios, când melancolic, îi critica pe liberali şi pe conservatori, i-a simpatizat o vreme pe junimişti şi pe socialişti. A dezaprobat antisemitismul, i-a compătimit pe ţărani şi i-a condamnat pe burghezi.

Un american a primit 55 mii de scrisori concomitent

Noi.md 

Un bărbat din orașul Twinsburg, statul american Ohio, aștepta să primească o scrisoare prin poștă. În schimb, a primit 55.000 de scrisori, iar informațiile din ele erau incorecte, informează CNN. Dan Cain a mers la oficiul poștal din Twinsburg și a găsit 79 de cărucioare cu scrisori care îl așteptau, fiecare conținînd 700 de copii ale aceleiași scrisori. "Am fost șocat. Glumești? Cine face o

Voi cu Voicu. Tainele terapiei florale

Antena3.ro 

Dana Săvoiu a vorbit, la emisiunea Voi cu Voicu, de la Antena 3, despre terapia florală Bach, care folosește 38 de remedii preparate din flori.

PPDA dorește un candidat apartinic comun cu partidele pro-europene la alegerile prezidențiale. Ce cred despre candidatura Maiei Sandu

Agora.md 

Membrii PPDA insistă pe ideea unui candidat apartinic comun, care să fie susținut de PAS și alte formaţiuni pro-europene la alegerile prezidențiale din toaman anului curent. Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, a declarat că în acest sens urmează un dialog în cursul săptămânii viitore. În cazul în care propunerea nu va fi susținută, formațiunea are câteva opțiuni printre care se regăsește și liderul partidului, Andrei Năstase.

Melodia alarmei influențează starea de spirit a omului după trezire

Noi.md 

Oamenii de știință australieni au descoperit că dimineața, melodia ceasului deșteptător poate influența dispoziția omului după trezire. Dacă ceasul deșteptător scoate sunete melodioase, plăcute, atunci ai șanse mai mari să te trezești mai repede și vei fi mai energic, scrie PLOS. „Cu toții presupuneam că sunetul clasic de pi-pi-pi al ceasului deșteptător ar trebui să trezească omul foarte repede ș

Tornadă de lilieci într-un oraș din Australia

PUBLIKA.MD (Moldova) 

Sutele de mii de lilieci au invadat micul oraș din nord-estul Australiei, cu o populație de peste 4.000 de oameni.Localnicii sunt nemulțumiți și cer autorităților locale să ia măsuri. Ei se plâng de haosul creat de zburătoare, de miros, mizerie și zgomot.
Citește mai departe...

Apple, amendată cu 27 milioane de dolari în Franța

Deschide.md (Moldova) 

Compania americană de tehnologie Apple a fost amendată cu 27,4 milioane de dolari pentru că a încetinit în mod deliberat performanțele modelelor mai vechi ale telefoanelor iPhone fără a face acest lucru cunoscut utilizatorilor, a anunțat vineri autoritatea pentru concurență din Franța.

Ger în România: meteorologii anunţă cele mai reci nopţi din acest sezon

Timpul 

A fost cea mai geroasă noapte din acest an. În Bucureşti, temperaturile au coborât sub pragul gerului, iar în ţară, cel mai frig a fost la Întorsura Buzăului, unde s-au înregistrat minus 18 grade. Meteorologii spun că în această noapte va fi mai frig. În Capitală, vor fi minus 15 grade. Gerul a făcut şi prima victimă. Un bărbat de 50 de ani a fost găsit mort vineri seară într-o maşină în Bucureşti.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.