123ru.net
World News in Norwegian

Новости за 07.06.2019

Fylkeskommune får kritikk

NRK.no 

Fylkeskommunen i Telemark får kritikk etter at de valgte å bruke 130 000 kroner på konferansier til en jubileumsfest for 142 politikere og samfunnstopper. Det er også reaksjoner på at de ansatte ved fylkeskommunen ikke er invitert.

Over 200 utan straum

NRK.no 

Mange stadar i Gulen er utan straum på morgonkvisten. Totalt 242 kundar på Dalsøyra, Brekke, Eivindvik og Byrknesøy er råka av straumbrotet. Det blir jobba med feilsøking, melder BKK.
USAs VM-stjerner saksøker eget forbund

Dagbladet  

Det er ikke bare i Norge at en kvinnelig fotballstjerne er i strid med forbundet. VM-favoritten USAs spillere har saksøkt sitt fotballforbund.

Derfor bør André Hansen erstatte Jarstein

Verdens Gang 

STORO, OSLO (VG) Medgang har etterfulgt motgang for André Hansen (29) gjennom hele karrieren. Nå står han på toppen, med stor selvtillit, knallhard i hodet. Fredag kveld bør han stå i landslagsmålet mot Romania og Færøyene.

Ingen fredningsområde for hummere

NRK.no 

Fiskeridirektoratet vil ikke behandle forslaget fra Søgne kommune om å innføre et syv kvadratkilometer stort fredningsområde for hummere i Søgne-skjærgården. Begrunnelsen er at forslaget til kommunen ikke er tilstrekkelig dokumentert. Skriver N247.

Den islandske slavesommeren

Dagsavisen 

En takk til presten som blei solgt som slave i Nord-Afrika for nesten 400 år siden.


Dansk steg til venstre

Dagsavisen 

Beskjeden var klar fra danske velgere: De har gitt et klart mandat til forandring etter onsdagens valg, der den røde blokken vant.

Tre personer stakk fra kollisjon

NRK.no 

Politiet i Oslo søker etter tre personer som løp bort fra en bil som har kollidert i Lørentunnelen i Oslo, skriver politiet på Twitter. Airbager er utløst og det skal ikke være andre involvert i ulykken.

4 kuer observert svømmende

NRK.no 

I Sarpsborg har 4 kuer lagt på svøm ved Isesjø. Politiet forsøker å kontakte en gård i nærheten.

R. Kelly i retten for overgrepsaker

NRK.no 

Artisten R. Kelly erklærte seg ikke skyldig i retten i Chicago etter å ha blitt tiltalt for ytterligere elleve punkter for seksuelle overgrep. Han er anklaget for overgrep mot ofre som var mellom 13 og 16 år, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Utrygt med rundballer langs veien

NRK.no 

Rundballer langs vegkanten kan være livsfarlig mener Statens vegvesen. Rundballene kan veie opptil 700 kilo og er like skadelig å treffe som en vegg, seier Per Espen Knudsen i Statens vegvesen.

Kan skyte to ulver

NRK.no 

Det er gitt fellingstillatelse på enda en ulv i nord-Østerdal. Grunnen er at det er mistanke om at det ikke bare er en men to ulver i beiteområdet som strekker seg fra Rendalen og inn i Tynset, Tolga og deler av Engerdalen, skriver Arbeidets Rett.

Usikkert for dykkertjenesten i Alta

NRK.no 

Dykkertjenesten i Alta står i fare for å bli lagt ned. Det er nye krav om utstyr og opplæring, som fører til at tjenesten kan bli for dyr for kommunen. En nedleggelse vil påvirke alle som bor i Finnmark og Nord-Troms.

Norges raskeste mister Bislett Game

NRK.no (sport) 

100-meterløper Jonathan Quarcoo går glipp av Bislett Games neste uke, melder NTB. 22-åringen har pådratt seg en mulig strekk. Norges raskeste mann har slitt med smerter i låret i de to løpene han har løpt i år, og nå må han altså ta pause.

Biden snur etter abortkritikk

NRK.no 

USAs presidentkandidat Joe Biden (D), sier at han er for at føderla midler skal kunne brukes til å dekke abortkostnader. –Kvinners rettightger og tilgang til helsetjenester er under angrep med mål om reversere 50 års fremgang, skrev han på Twitter.

Nå kan Blues avgjøre

NRK.no (sport) 

St. Louis Blues vant 2-1 mot Boston Bruins i den femte finalekampen i Stanley Cup, melder NTB. Det er nå 3-2 sammenlagt til St. Louis Blues i best av sju-serien i NHL-sluttspillet, og Blues kan dermed avgjøre på egen is søndag.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.