Июль
2020

Новости за 04.07.2020

Vålerenga reddet uavgjort

Det ble mye drama da Vålerenga fikk med seg ett poeng hjemme mot Aalesund. Gjestenes islandske spiss Holmbert Fridjonsson scoret en gang på hver side av pause, og Aalesund hadde kontroll. Etter 64 minutter våknet Vålerenga og brukte bare to minutter på å komme ajour med mål av Benjamin Stokke og Bård Finne. Fire minutter seinere fikk Sam Adekugbe se det røde kortetetter han gult kort for filming. Det stoppet Vålerengas jakt initiativ i jakten på seiersmålet. Dermed endte det med ett poeng til hvert lag.

Hovland i seierskampen

For andre dag på rad gikk Viktor Hovland en bogeyfree runde under Rocket Mortgage Classic i Detroit. Før siste dag er han på en foreløpig åttendeplass, fem slag bak ledende Matthew Wolff. Nordmannen gikk fem slag under par og er nå 13 under totalt. Også Kristoffer Ventura imponerer i turneringen. Lørdag gikk han fire under par og er elleve under par totalt på en delt 19.plass.

Bayern sikret dobbel med cuptriumf

Bayern München tok sitt 20. cupgull i historien da de slo Bayer Leverkusen 4-2 i den tyske cupfinalen i Berlin. David Alaba, Serge Gnabry og to mål fra storscorer Robert Lewandowski var nok til å sørge for at Leverkusen ble behørig slått. Sven Bender og Kai Havertz sto for målene til Leverkusen.

Engen cupmester i Tyskland

Ingrid Syrstad Engen ble i dag cupmester i Tyskland. Da kampen var over og stillingen var 3-3 mellom Engens Wolfsburg og SGS Essen, gikk oppgjøret videre til ekstraomganger og deretter straffesparkkonkurranse. Med fire mot tre straffer i kassa var det Engen og hennes lagvenninner som kunne juble for seier i cupen.

Imponerende borteseier for Arsenal

Mikel Artetas Arsenal fortsetter framgangen. Scoringer av Bukayo Saka og innbytter Alexandre Lacazette ga en sterk 2-0-seier borte mot Wolverhampton. Seieren var lagets fjerde strake. Arsenal er nå på en 7. plass, seks poeng bak Manchester United på fjerdeplass.

Carlsen vant ny tittel

Carlsen vant finalen i hurtigsjakkturneringen 2-0 sammenlagt etter 2,5-1,5 i lørdagens finalerunde mot Giri. Seieren gjør at Carlsen mottar 426.340 kroner i premiepenger. Carlsen har dermed vunnet to av tre turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour. Neste turnering i Magnus Carlsen Chess Tour er Legends of Chess som starter 21. juli. Turneringskonseptet avsluttes med et finalespill mellom turneringsvinnerne i august.

Etterlengtet Leicester-seier

Etter fire kamper uten seier siden Premier League startet opp igjen har Leicester havnet i en tøff kamp om Champions League-plass. Med 3-0-seier mot Crystal Palace løsnet det endelig for «the Foxes». Kelechi Iheanacho scoret det første, før Jamie Vardy utnyttet en håpløs feil av Mamadou Sakho og scoret Leicester andre. På overtid kontret Leicester-spissen inn sitt andre og punkterte kampen.

Nytt tap for Tettey og Norwich

Selv med kaptein Alexander Tettey fra start ble det tap for Norwich i bunnkampen mot Brighton. Leandro Trossard ordnet 1-0-seier til gjestene Brighton. Tapet betyr at håpet om å holde seg i Premier League begynner å svinne for Tettey og co.

To ganger Spitse ikke nok for Enga

Sandviken-nykommer Vilde Hasund fikk en drømmedebut i oppgjøret mot Vålerenga og fant nettmaskene før det var spilt 20 min. Bergenserne fortsatte det gode spillet, og til tross for to scoringer av forrige sesongs «årets spiller», Sherida Spitse, ble det tap for Vålerenga. Lisa Naalsund og Kennya Cordner kom seg også på scoringslisten i kampen som endte 3-2.

Avaldsnes slo tilbake mot Lyn

I første runde av Toppserien tok Lyn turen til Rogaland for å spille mot Avaldsnes. Kampen startet bra for hovedstadslaget som gikk opp i ledelsen etter et drøyt kvarter. Ledelsen varte ikke lenge. Før halvtimen var spilt satte Elise Thorsnes inn det første av det som skulle bli fem scoringer for hjemmelaget. Avaldsnes vant til slutt 5-2.

Nygard avgjorde mot Røa

Rikke Bogetveit Nygard scoret det eneste målet da Arna-Bjørnar slo Røa 1-0 lørdag. Det avgjørende målet kom noen minutter før pause. Røa slet med å kommme til de store sjansene, mens Meryll Abrahamsen var nære ved å doble for gjestene.