123ru.net
World News in Swedish

Новости за 09.01.2020

Statens haverikommission: Svårt för Iran att dölja varför planet kraschade

Svt.se 

Både USA och Kanada misstänker att Iran av misstag har skjutit ner det ukrainska planet som störtade i onsdags morse. Det blir svårt för landet att försöka dölja vad som egentligen skedde, menar Sveriges representant i utredningen. – Vad jag har förstått har man begärt hjälp från andra länder om att ladda ner informationen från färdregistratorerna. Det gör det inte lättare om man vill dölja något, säger Peter Swaffer på Statens haverikommission.
Därför kan identifiering av dödsoffer dröja

Svt.se 

Över 170 personer har dött i onsdagens flygkrasch i Iran. Enligt UD var över 10 passagerare på planet svenskar, men det kan dröja innan man vet exakt hur många svenskar som omkommit. – Vi har avsatt alla resurser vi har för det här arbetet, men vi måste ha uppgifter av hög kvalitet för att kunna vara helt säkra, säger Manne Jönsson, chef för DVI i Sverige.


Leksand ny jumbo trots rysarseger

Boras Tidning 

Måstematch i bottenstriden.

Då tog Leksand en tung 3–2-seger på straffar hemma mot Linköping – som nu har sju raka förluster i SHL.

Trots det är Leksand ny jumbo i serien.

Sabinas son sörjer sin bästis efter flygkraschen

Svt.se 

En barnfamilj från Österåker ska vara bland de omkomna i gårdagens flygkrasch i Iran. På skolan där de två barnen i familjen gick hölls under torsdagen en minnesstund. – Om jag hade kunnat hade jag velat ta mitt barns sorg, säger Sabina Anerud, vars son var nära vän med en av de omkomna pojkarna.

”Inte okej - hoppas att han ber om om ursäkt”

Expressen 

Tillbaka från JVM – då levererade Alexander Holtz direkt.

17-åringen slog till med två mål och en assist i 5-3-segern mot HV 71.

Efter matchen var gästernas tränare Stephan ”Lillis” Lundh rejält besviken på poängkungen Anthony Camara.

– Det är självklart inte okej. Jag hoppas han ställer sig upp och ber om ursäkt, säger Lundh till C More.

Så tog Homo sapiens ödet i egna händer

SvD 

Det var bemästrandet av elden, ordet, skönheten och tiden som fick mänskligheten att utvecklas till en kollektiv superorganism, menar vetenskapsjournalisten Gaia Vince i en ny bok. Frågan är vad priset är
för detta överskridande av våra naturliga befogenheter.

Brynäs succé efter tränarbytet

Boras Tidning 

Brynäs drag att sparka tränaren, ändra om i organisationen och ändra lite i spelsättet gav resultat – inte minst för Anton Rödin som med sitt hattrick lade grunden till 5–2 mot Rögle och första segern för Gävlelaget på fyra matcher.

Ny jumbo – trots seger i krismötet

Expressen 

Leksand vann krismötet med Linköping efter straffläggning.

Trots det är klubben ny jumbo.

– Riktigt skönt med två pinnar, faktiskt, säger Jonas Ahnelöv till C More.

Jätteskrällen "Megxit" överskuggar allt

Boras Tidning 

Beskedet att brittiske prins Harry och hans hustru Meghans planerar att dra sig tillbaka sidan som "seniora" medlemmar av hovet dominerar totalt i Storbritannien dagen efter att paret tillkännagav nyheten på den sociala plattformen Instagram.

123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в режиме онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас.