Добавить новость
123ru.net
World News in Greek
Август
2026
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Ανασφάλιστα οχήματα: Δυο νέα Γραφεία της ΑΑΔΕ με ΑΙ «ξεσκονίζουν» τις ενστάσεις

0
Ta Nea 

Δυο νέα Γραφεία και τεχνητή νοημοσύνη επιστρατεύει η ΑΑΔΕ για να βάλει σε γρηγορότερη τροχιά την εξέταση των ενστάσεων για τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα.

Το νέο σύστημα θα περνά από «ψηφιακό κόσκινο» στοιχεία και δικαιολογητικά και θα υποβάλλει τεκμηριωμένη εισήγηση στους ελεγκτές, οι οποίοι θα έχουν τον τελευταίο λόγο. Την ίδια ώρα, η ΑΑΔΕ ενισχύει το ελεγκτικό της οπλοστάσιο, «ρίχνοντας» τα γεωγραφικά όρια για τις ειδικές μονάδες που κυνηγούν φοροδιαφυγή, οικονομικό έγκλημα και λαθρεμπόριο.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή συστήνονται δύο νέα «Γραφεία Διοικητικών Ελέγχων», ένα στη Μονάδα Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων (Μ.Ε.Ο.ΕΛ.) Αττικής και ένα στη Μ.Ε.Ο.ΕΛ. Μακεδονία οι οποίες υπάγονται στη ΔΕΟΣ, με βασική αποστολή τη διαχείριση των ενστάσεων που υποβάλλουν ιδιοκτήτες οχημάτων μετά τους ηλεκτρονικούς διασταυρωτικούς ελέγχους.

Ανασφάλιστα οχήματα

Στο επίκεντρο των δύο νέων Γραφείων βρίσκονται οι ενστάσεις των ιδιοκτητών οχημάτων τα οποία εντοπίστηκαν από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ως ανασφάλιστα και βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Στη διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων μπαίνει η τεχνητή νοημοσύνη. Το σύστημα θα επεξεργάζεται τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν κάθε ένσταση και θα καταρτίζει τεκμηριωμένη εισήγηση για την αποδοχή ή μη του αιτήματος.

Η εισήγηση θα συνοδεύεται από πρόταση αξιολόγησης, δείκτη εμπιστοσύνης και αιτιολόγηση σε φυσική γλώσσα, με στόχο να περιοριστεί ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία των υποθέσεων και να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτών. Η εισήγηση της τεχνητής νοημοσύνης δεν δεσμεύει το αρμόδιο όργανο, το οποίο διατηρεί την αποκλειστική ευθύνη για την τελική απόφαση. Το αποτέλεσμα της εξέτασης θα καταχωρίζεται στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Διασταυρωτικών Ελέγχων Οχημάτων μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).

Τα νέα Γραφεία θα μπορούν επίσης να κινούν διαδικασίες για τη διόρθωση στοιχείων οχημάτων στα πληροφοριακά συστήματα των αρμόδιων υπηρεσιών και, όταν απαιτείται, να διαβιβάζουν τα δικαιολογητικά σε άλλες αρχές. Στις αρμοδιότητές τους εντάσσεται ακόμη η συγκέντρωση στατιστικών δεδομένων για τον αριθμό και την έκβαση των ενστάσεων, αλλά και για τα ερωτήματα που υποβάλλουν οι πολίτες, ώστε να εντοπίζονται προβλήματα και να προτείνονται αλλαγές στις διοικητικές διαδικασίες.

Ενημέρωση των πολιτών

Τα δύο Γραφεία θα βρίσκονται σε απευθείας συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης της ΑΑΔΕ για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα πρόστιμα, τις προθεσμίες και τη διαδικασία υποβολής και εξέτασης των ενστάσεων, καθώς και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Παράλληλα, θα αναλαμβάνουν εξειδικευμένα ή εξατομικευμένα ερωτήματα για υποθέσεις ανασφάλιστων οχημάτων, ενώ θα μπορούν, κατόπιν εντολής, να συνδράμουν σε διοικητικούς ελέγχους άλλων υπηρεσιών της ΑΑΔΕ ή φορέων του Δημοσίου, ελέγχοντας μεταξύ άλλων την πληρότητα, τη γνησιότητα και τη νομιμότητα εγγράφων και δικαιολογητικών.

Έλεγχοι χωρίς γεωγραφικά όρια

Με την ίδια απόφαση οι ειδικές ελεγκτικές μονάδες αποκτούν πανελλαδική εμβέλεια και θα μπορούν να πραγματοποιούν ελέγχους και έρευνες σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας. Η νέα δυνατότητα αφορά τις Μονάδες Ειδικών Οικονομικών Ελέγχων (Μ.Ε.Ο.ΕΛ.), τις Μονάδες Ειδικών Φορολογικών Ελέγχων (Μ.Ε.Φ.ΕΛ.) Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ηρακλείου, καθώς και τις Μονάδες Ειδικών Τελωνειακών Ελέγχων (Μ.Ε.Τ.ΕΛ.) Αττικής και Θεσσαλονίκης.






Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net