Добавить новость
123ru.net
World News in Greek
Август
2026
1 2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Στο Ανθρωποκτονιών η σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων στην Ψάθα: Αυτοψία με drone στον τόπο της συντριβής

0
Ta Nea 

Σε εξέλιξη είναι όλες οι διαδικασίες διερεύνησης του αεροπορικού δυστυχήματος με τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων Bell (ΑΒ-214 ST) που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά της Αττικής, στην Ψάθα, στις 02 Αυγούστου 2026, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο Δανός πιλότος και ο Έλληνας συντονιστής που αποτελούσαν το πλήρωμα του ενός ελικοπτέρου.

Υπενθυμίζεται ότι η διερεύνηση του δυστυχήματος ανατέθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα στην ΕΛ.ΑΣ. και την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος.

Υπάρχουν θάνατοι

Όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών λόγω του ότι υπάρχουν θάνατοι, αλλά θα διερευνηθούν όλες οι συνθήκες του δυστυχήματος, προκειμένου να σχηματιστεί η δικογραφία που θα περιλαμβάνει όλες τις παραμέτρους του τραγικού συμβάντος, προκειμένου να φωτιστούν οι αιτίες της σύγκρουσης και αν υπάρχουν ευθύνες προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας η δικογραφία θα παραδοθεί στον εισαγγελέα.

Τρεις πραγματογνώμονες

Στο πλαίσιο αυτό, θα οριστούν τρεις ειδικοί πραγματογνώμονες από την αστυνομία, οι οποίοι θα υποβάλουν τα πορίσματα τους για το δυστύχημα, ο καθένας στο αντικείμενο του και τα οποία θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία και παράλληλα θα ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και αρμόδιους και θα αξιοποιηθεί το οπτικό ή οποιοδήποτε υλικό υπάρχει για την σύγκρουση.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από αστυνομικές πηγές, παράλληλες έρευνες μπορούν να κάνουν και άλλες υπηρεσίες, που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες τους και το αντικείμενο τους, αλλά οι επίσημες απαντήσεις για τις αιτίες των δύο θανάτων θα δοθούν από το πόρισμα της αστυνομικής έρευνας.

Αυτοψία στον τόπο της πτώσης  

Ήδη, όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, σήμερα έγινε αυτοψία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στο σημείο πτώσης των δύο ελικοπτέρων στην Ψάθα με τη συνδρομή drone.

Συγκεκριμένα, στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε., με επικεφαλής τον Διευθυντή της Υπηρεσίας και τη συμμετοχή εξειδικευμένων στελεχών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα συμβάλουν στη διερεύνηση των συνθηκών του περιστατικού.

Για την πληρέστερη αποτύπωση του χώρου χρησιμοποιήθηκε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), με το οποίο πραγματοποιήθηκαν εναέριες λήψεις και λεπτομερής καταγραφή του σημείου πτώσης, καθώς και της ευρύτερης περιοχής.

Αξιολόγηση στοιχείων

Τα στοιχεία και το οπτικό υλικό που συγκεντρώθηκαν θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο της έρευνας, σε συνεργασία με τις λοιπές αρμόδιες Αρχές, για την πλήρη διερεύνηση και τεκμηρίωση των συνθηκών του συμβάντος.

Παράλληλα, τα σχετικά στοιχεία θα υποβληθούν συμπληρωματικά στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές Βοιωτίας.

Η Δ.Α.Ε.Ε. συνεχίζει την έρευνα, αξιοποιώντας εξειδικευμένο προσωπικό και σύγχρονα τεχνολογικά μέσα για την πλήρη τεκμηρίωση της υπόθεσης.

Τέλος, σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες στην διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος και για να λυθεί κάθε σύγχυση, πηγές Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ανέφεραν τα εξής:

 Η αρμοδιότητα

Το θέμα της διερεύνησης του αεροπορικού δυστυχήματος  των 2 ελικοπτέρων ΑΒ-214 ST της εταιρείας McDermond, (η οποία τα έχει μισθώσει στο ελληνικό κράτος), που επιχειρούσαν στην πυρκαγιά της Αττικής, στην Ψάθα, εμπίπτει στην αρμοδιότητα της Federal Aviation Authority (FAA) των ΗΠΑ και όχι στον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, καθώς τα ελικόπτερα έχουν αμερικανικό νηολόγιο.

Η FAA έχει ενημερωθεί από την εταιρεία McDermond, ως εκείνη όφειλε, και έχουν ξεκινήσει τις σχετικές ενέργειες.

Οι πηγές του υπουργείου τονίζουν ότι ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ, από τον συστατικό του νόμο, εξαιρείται ρητά από την διερεύνηση αεροπορικών μέσων που εκτελούν αεροπυρόσβεση.

Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ στην οποία έχει ανατεθεί η διερεύνηση του ατυχήματος από την Εισαγγελία, έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.

28 πυρκαγιές σε 24 ώρες

Εν τω μεταξύ, 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Από αυτές, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι 26 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δύο.

Σημειώνεται ότι τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Οι έρευνες και οι αρμοδιότητες για το αεροπορικό δυστύχημα με τα δύο ελικόπτερα στην Ψάθα






Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net