Добавить новость
123ru.net
World News
Октябрь
2026
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
30
31

Χωριάτικο: Έρευνα για φοροδιαφυγή άνω των 100 εκατ. ευρώ – Οι 520 εταιρείες και η σύλληψη Γιαννακόπουλου πριν φύγει από τη χώρα

0
Ta Nea 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής που αφορά γνωστές αλυσίδες αρτοποιείων, με τη ζημιά για το Δημόσιο να εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο της έρευνας συνελήφθη ο 57χρονος Άγγελος Γιαννακόπουλος, που συνδέεται με την αλυσίδα «Το Χωριάτικο», ενώ οι Αρχές εξετάζουν ένα εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών και τις σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων.

Οι συλλήψεις έχουν φτάσει τις 56, ενώ στο επίκεντρο της έρευνας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ, βρίσκονται εκατοντάδες εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο αριθμεί έως και 520 εταιρείες και περιλαμβάνει τόσο νόμιμα όσο και εικονικά εταιρικά σχήματα, μέσω των οποίων φέρεται να πραγματοποιούνταν παράνομες συναλλαγές και να αποκρύπτονταν φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η έρευνα λόγω του μεγάλου αριθμού εμπλεκομένων, όμως δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τα αδικήματα, δήλωσε στο MEGA η υπεύθυνη Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου που πρόσθεσε ότι το δύσκολο σε τέτοιες υποθέσεις είναι να αποδειχθεί ότι το πρόσωπο πίσω από τον «αχυράνθρωπο» είναι ο πραγματικός επικεφαλής της εγκληματικής ομάδας. Απαντώντας σε σχετική αναφορά, η κ. Δημογλίδου ανέφερε πως προς το παρόν δεν υπάρχει εικόνα για εμπλοκή σε υπόθεση μαστροπείας.

Το δίκτυο των εταιρειών και οι αλυσίδες αρτοποιείων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το δίκτυο φέρεται να περιλαμβάνει νόμιμες και εικονικές εταιρείες, καθώς και πρόσωπα που εμφανίζονταν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές, χωρίς να είναι απαραίτητα οι πραγματικοί δικαιούχοι. Οι Αρχές εξετάζουν τον ρόλο επιχειρηματιών, λογιστών και άλλων εμπλεκομένων, καθώς και τις διασυνδέσεις μεταξύ των εταιρειών.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελέγχονται επιχειρήσεις που συνδέονται με τις αλυσίδες «Το Χωριάτικο», «Αττικοί Φούρνοι» και «Bread Factory». Περίπου 200 καταστήματα φέρονται να συνδέονται με τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, είτε μέσω νόμιμης είτε μέσω αφανής ιδιοκτησίας, στοιχείο που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Η υπόθεση αφορά, μεταξύ άλλων, εικονικές συναλλαγές, φοροδιαφυγή και μη απόδοση ΦΠΑ και ασφαλιστικών εισφορών, με τις Αρχές να επιχειρούν να αποσαφηνίσουν την πραγματική ιδιοκτησία των εταιρειών και την έκταση της φερόμενης παράνομης δραστηριότητας.

Μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε ότι οι συλλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 50 και ότι ελέγχονται περισσότερες από 400 εταιρείες. Όπως εξήγησε, βασική δυσκολία σε τέτοιες υποθέσεις είναι να αποδειχθεί ποιος βρίσκεται πραγματικά πίσω από τις εταιρείες και ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους.

Η σύλληψη στα Ιωάννινα και τα ταξίδια στο Ντουμπάι

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος συνελήφθη το πρωί της προηγούμενης ημέρας στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές σχεδίαζαν να προχωρήσουν στη σύλληψή του την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις είχαν προκύψει ενδείξεις ότι θα επέστρεφε στην Ελλάδα από το Ντουμπάι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο επιχειρηματίας φέρεται να ταξίδευε συχνά στο Ντουμπάι, παρά τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί στο παρελθόν. Για τα ταξίδια του φέρεται να μετακινούνταν οδικώς στην Αλβανία και από εκεί να αναχωρούσε αεροπορικώς για το Ντουμπάι. Η επιχείρηση επισπεύστηκε, καθώς εκτιμήθηκε ότι ενδέχεται να αναχωρούσε εκ νέου από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας.

Αναφορές σε παλαιότερες υποθέσεις

Ο επιχειρηματίας είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές σε υπόθεση trafficking και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών.

Το 2008 είχε συλληφθεί στο πλαίσιο έρευνας για διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, στο οποίο οι διωκτικές αρχές του απέδιδαν ηγετικό ρόλο. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μέρος των εσόδων που φέρονταν να προέρχονται από την παράνομη δραστηριότητα διοχετευόταν σε επιχειρηματικές επενδύσεις, μεταξύ των οποίων και η αλυσίδα αρτοποιείων «Χωριάτικο». Το 2015 ο Γιαννακόπουλος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 10,5 ετών. Τρία χρόνια μετά αθωώθηκε σε ξεχωριστή δικογραφία η οποία αφορούσε συναφείς κατηγορίες για εμπορία ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Η έρευνα για την υπόθεση φοροδιαφυγής βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις Αρχές να συνεχίζουν την εξέταση των εταιρικών σχημάτων και των προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι ευθύνες και το ύψος της ζημιάς για το Δημόσιο.






Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.net — международная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net