O Λιβάι, ο Τεττέη και η δυστοκία
Από τα ματς κόντρα στην Πάκσι φάνηκε πως ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ζητήματα αναφορικά με το πώς φτάνει κοντά στα αντίπαλα δίχτυα.
Ακόμη σωστότερα, το ποιοι σημειώνουν τα γκολ επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει παίκτης «σημείο αναφοράς» στην επίθεση, πάει να πει λείπει ο κυνηγός που βγάζει σταθερότητα και έχει έφεση στο γκολ.
Στην Ουγγαρία με την Πάκσι είχαμε ένα αυτογκόλ και το γκολ της νίκης (2-1) ο Αντίνο. Στη ρεβάνς και το αγχωτικό 2-2, Γιάγκουσιτς και Ραστόντερ. Το βράδυ της Τετάρτης στο παιχνίδι με την άσημη ΤΣΣΚΑ 1948, τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλε ο Γιάγκουσιτς.
Τι συνάγεται και ύστερα από τις πρώτες επίσημες στροφές; Δύο νεαρά παιδιά που πέρυσι ήταν μεταξύ «φθοράς και αφθαρσίας» δίνουν τον τόνο στο πράσινο στρατόπεδο και βοηθούν ώστε να κυλά η μπάλα στην επίθεση.
Ο μεν Αντίνο δημιουργεί, γεννά ρήγματα και έχει ιδέες, ο δε Γιάγκουσιτς με τα δυο του γκολ μοιάζει να καταθέτει στο χορτάρι στοιχεία που του δίνουν τη δυνατότητα και ερχόμενος από την πίσω ζώνη να σκοράρει.
Αρκούν αυτά εν όψει της απαιτητικής ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ; Μάλλον όχι. Οι Βούλγαροι σε καλοκαιρινές αναμετρήσεις ουδέποτε αποτελούν εύκολους αντιπάλους.
Ο Νίστρουπ έχει πράγματα να αλλάξει- αν βέβαια προλαβαίνει. Κι αυτό γιατί από το δεύτερο ραντεβού με την Πάκσι οι Πράσινοι παρουσιάζουν πτώση απόδοσης και προβληματίζουν. Είναι και θέμα προσώπων, ίσως να λείπουν και οι λύσεις.
Θα φέρει αύρα αισιοδοξίας ο Κάνγκουα; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα «τι ψάρια θα πιάσει» ο μέσος από το Ζαϊρ και θα περιμένουμε να τον δούμε στα παιχνίδια που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής. Αλλά δεν μπορεί τώρα το Τριφύλλι να ποντάρει σε αυτόν.
Ούτε και στον Λιβάι Γκαρσία, μια ακόμη ακριβή μεταγραφή που ήρθε γιατί προφανώς ο δανός προπονητής δεν εμπιστεύεται τόσο πολύ ή αν προτιμάτε δεν ενθουσιάστηκε από τον Τεττέη στα ματς που ο έλληνας διεθνής αγωνίστηκε.
Ο Λιβάι, δεν χωρά αμφιβολία, θέση βασικού θα πάρει και με την συνεχή του κίνηση ενδέχεται να ανοίξει χώρους και θα είναι κι αυτός ένας παίκτης χωρίς σταθερή θέση που θα ανακατεύει την άμυνα.
Ο στόχος του Νίστρουπ. Και μπροστά από Ραστόντερ και Τεττέη. Αλλά με τον δεύτερο να χρειάζεται ματς και χρόνο, αν βέβαια όλοι θέλουν να βγει και να αποδώσει η επένδυση. Αραγε, τώρα θα μείνει πιο πίσω;
Όπως και να έχει, ο Νίστρουπ σε ένα ματς κομβικό για την επερχόμενη σεζόν και το πώς αυτή θα μπει, καλείται να προχωρήσει με το υπάρχουν δυναμικό. Με όσους έχει.
Και να δώσει παραπάνω ώθηση σε μια ομάδα που τόσα περιμένει και από τον ίδιο τον κόουτς. Ναι μεν με μικρή διαδρομή στον χώρο, τον πιστεύουν όμως για κάποιον καινοτόμο και τη συγκεκριμένη ώρα τα λάθη απαγορεύονται.
