Τέλος εποχής για Γκατούζο στην Ιταλία μετά τον αποκλεισμό από τη Βοσνία
Ο Τζενάρο Γκατούζο τελειώνει από τον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας, καθώς σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ έχει ήδη συμφωνήσει με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για τη λύση της συνεργασίας τους, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται.
Ο Ιταλός τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει τη «Σκουάντρα Ατζούρα» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρατείνοντας την απουσία της από τη διοργάνωση, γεγονός που οδήγησε στο «διαζύγιο» λίγο πριν τη λήξη του συμβολαίου του.
.@Azzurri, manca solo l’ufficialità per l’addio di Gattuso: risoluzione consensuale con la FIGC. @SkySport https://t.co/b1p8G4Z5zQ
— Gianluca Di Marzio (@DiMarzio) April 3, 2026
Η απόφαση αυτή ήρθε άμεσα μετά την ήττα-σοκ στα πέναλτι από τη Βοσνία στον τελικό των playoffs, με τον Γκατούζο να αποτελεί ακόμη ένα πρόσωπο που αποχωρεί από το ιταλικό ποδόσφαιρο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και σε διοικητικό επίπεδο.
Υποψήφιοι αντικαταστάτες του Γκατούζο είναι οι Μαντσίνι, Αλέγκρι, Σιμόνε Ιντσάγκι και Κόντε. Στον πάγκο των Ατζούρι για τα φιλικά παιχνίδια με το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα πιθανόν να καθίσει ο προπονητής της Κ-21 Σίλβιο Μπαλντίνι.
