Добавить новость
123ru.net
World News
Июль
2025

Πρώην αξιωματούχος CIA: Η Γκάμπαρντ και ο Λευκός Οίκος «λένε ψέματα» σχετικά με τη ρωσική ανάμιξη το 2016

0
Ta Nea 

Η πρώην ανώτατος αξιωματικός της CIA, η οποίοα βοήθησε στην επίβλεψη της αξιολόγησης των μυστικών υπηρεσιών του 2017 σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016, λέει ότι η Διευθύντρια των Εθνικών Υπηρεσιών Πληροφοριών Τούλσι Γκάμπαρντ και ο Λευκός Οίκος «λένε ψέματα» όταν ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για μια προσπάθεια σαμποτάζ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Σούζαν Μίλερ, συνταξιούχος αξιωματικός της CIA, η οποία βοήθησε να ηγηθεί της ομάδας που συνέταξε την έκθεση σχετικά με τις ενέργειες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016, δήλωσε στο NBC News ότι βασίστηκε σε αξιόπιστες πληροφορίες που έδειξαν ότι η Μόσχα επεδίωξε να βοηθήσει τον Τραμπ να κερδίσει τις εκλογές, αλλά ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις συνωμοσίας μεταξύ του Κρεμλίνου και της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

«Ο διευθυντής των εθνικών μυστικών υπηρεσιών και ο Λευκός Οίκος λένε ψέματα, ξανά», δήλωσε ο Μίλερ. «Είχαμε σίγουρα τις πληροφορίες που έδειχναν με μεγάλη πιθανότητα ότι ο συγκεκριμένος στόχος των Ρώσων ήταν να εκλεγεί ο Τραμπ». Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, δεν διαπιστώσαμε καμία αμφίδρομη σύμπραξη μεταξύ του Τραμπ ή της ομάδας του με τους Ρώσους εκείνη την περίοδο».

Η Μίλερ μίλησε στο NBC News αφού η Γκάμπαρντ ισχυρίστηκε την Τετάρτη ότι η αξιολόγηση των μυστικών υπηρεσιών του 2017 βασίστηκε σε «κατασκευασμένες» πληροφορίες ως μέρος μιας «προδοτικής συνωμοσίας» της κυβέρνησης Ομπάμα για να υπονομεύσει τον Τραμπ και να αμαυρώσει την εκλογική του νίκη. Η Γκάμπαρντ επικαλέστηκε μια έκθεση του 2020 από τους Ρεπουμπλικανούς της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, την οποία αποχαρακτήρισε και δημοσίευσε αυτή την εβδομάδα, η οποία υποστήριζε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς πληροφορίες για να συμπεράνει ότι η Ρωσία προσπαθούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Τραμπ.

Η Μίλερ δήλωσε ότι «είναι σαφές ότι ο Τραμπ και οι οπαδοί του έχουν ένα σενάριο που θέλουν να ακολουθήσουν, παρά τα γεγονότα». Είπε ότι όταν η ομάδα της ενημέρωσε τον Τραμπ και άλλους για την αξιολόγησή της το 2017, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε τρόπος να μετρηθεί ο αντίκτυπος του ρωσικού πληροφοριακού πολέμου στην ψηφοφορία και ότι ο Τραμπ ήταν ο νόμιμος αρχηγός της χώρας. «Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου αναγνωρίσαμε πρόθυμα – στον Τραμπ και σε άλλους στην USG [κυβέρνηση των ΗΠΑ] που ενημερώσαμε – ότι δεν μπορούσαμε να πούμε αν αυτή η προσπάθεια των Ρώσων πραγματικά λειτούργησε, εκτός αν κάποιος έκανε δημοσκόπηση σε κάθε έναν ψηφοφόρο του Τραμπ για να δει αν αυτή η παραπληροφόρηση ήταν που τους οδήγησε να ψηφίσουν τον Τραμπ», είπε.

«Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου και η DCIA [ο διευθυντής της CIA] είπαμε ξεκάθαρα στην έκθεσή μας προς τον ίδιο τον Τραμπ και προς τις επιτροπές πληροφοριών [στο Κογκρέσο] ότι ο Τραμπ ήταν ο πρόεδρός μας», δήλωσε η Μίλερ. Ο Τραμπ ευχαρίστησε τον διευθυντή της CIA για την ενημέρωση, δήλωσε η Μίλερ. «Αυτό το κομμάτι παραλείφθηκε από τον Γκάμπαρντ», δήλωσε η Μίλερ.

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών απέρριψε τα σχόλια της Μίλερ. «Η Σούζαν κάνει λάθος. Και ο αμερικανικός λαός μπορεί να διαβάσει μόνος του εκατοντάδες λόγους για τους οποίους κάνει λάθος στην αποχαρακτηρισμένη έκθεση HPSCI», δήλωσε η εκπρόσωπος του ODNI Ολίβια Κόλμαν, αναφερόμενη στην έκθεση των μυστικών υπηρεσιών του 2020 της Ρεπουμπλικανικής Βουλής.

Η έκθεση των Ρεπουμπλικανών απορρίφθηκε τότε κατηγορηματικά από τους Δημοκρατικούς νομοθέτες της επιτροπής. Αλλά μια διακομματική έρευνα της Γερουσίας που δημοσιεύθηκε την ίδια χρονιά ενέκρινε την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είχε διαδώσει παραπληροφόρηση και διέρρευσε κλεμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Δημοκρατικό Κόμμα για να υπονομεύσει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον και να ενισχύσει τις προοπτικές του Τραμπ. Ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών του Τραμπ, ο Μάρκο Ρούμπιο, ήταν τότε υπηρεσιακός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας και ενέκρινε τα συμπεράσματα της έκθεσης της επιτροπής.






Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net