Добавить новость
123ru.net
World News
Ноябрь
2019

Κουμουτσάκος : Δεν ασκείται μεταναστευτική πολιτική με μπύρες και κοψίδια

0
Ta Nea 

«Ούτε με σουβλάκια, ούτε με μπύρες, ούτε με κοψίδια ασκείται μεταναστευτική πολιτική», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη «συγκέντρωση – φαγοπότι» κοντά σε πρόσφυγες.

«Προσυπογράφω, τονίζω και συμφωνώ με τη θέση της Ντόρας Μπακογιάννη. Αυτή είναι η θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Αυτή είναι η θέση μου. Επειδή οι γραφικότητες κάποτε πρέπει να τελειώνουν είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο αν. υπουργός, με την ευκαιρία επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του ΜέΡΑ 25 για τις συνθήκες διαβίωσης προσφύγων – μεταναστών τη Λέρο, Φωτεινής Μπακαδήμα, μίλησε για «γραφικότητες», όταν η βουλευτής αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα και τόνισε πως η μεταναστευτική πολιτική της χώρας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

«Πρέπει να περιθάλψουμε κι όχι να στοιβάζουμε σε ακατάλληλες δομές τους πρόσφυγες, να μη χάνουμε 1.200 παιδιά, να μην τους αφήνουμε χωρίς φάρμακα και σε σκηνές», είπε επίσης η κ. Μπακαδήμα. Απαντώντας, ο κ. Κουμουτσάκος, τόνισε ότι αναζητώνται πάντα τα περιθώρια βελτίωσης των συνθηκών, αλλά δεν πρέπει να διαμορφώνεται μια ψευδής και στρεβλή εικόνα απουσίας της Πολιτείας από τη Λέρο. «Είμαστε κάτω από έκτακτες συνθήκες, είναι καλό να υπάρχουν υποδείξεις, αλλά είναι μεγάλο λάθος πολιτικό και κοινωνικό να υποβαθμίζεται η παρουσία, η φροντίδα και η έννοια της Πολιτείας, η οποία είναι ισχυρά παρούσα», είπε επίσης προς τη βουλευτή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των πολιτών τρίτων χωρών που έφτασαν στη Λέρο και που οδηγούνται για καταγραφή και ταυτοποίηση στο ΚΥ αυξάνεται συνεχώς και εξήγησε ότι, εδώ και ένα εξάμηνο, άρχισε μια έξαρση μεταναστευτικής και προσφυγικής ροής προς τη χώρα μας για λόγους, αιτίες και πηγές που βρίσκονται έξω από τα σύνορά μας. Σήμερα, ο αριθμός των ανθρώπων που είναι εκεί υπερβαίνει τις δυνατότητες του Κέντρου Υποδοχής, αλλά, όπως παρατήρησε, τις υπερέβαινε και στις 17 Ιουλίου του 2019 όταν εξελέγη η νέα κυβέρνηση. Τότε, για 860 θέσεις υπήρχαν 1.200 άνθρωποι, 50% περισσότεροι, δηλαδή, κάτι που συνεχίστηκε. «Ζήσαμε μια μικρογραφία της κρίσης παρόμοιας του 2015 κι έτσι οι υπερχειλισμένες δομές, υπέστησαν μια πρόσθετη πίεση», υπογράμμισε και κάλεσε «να είμαστε προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε θέματα δημόσιας υγείας γιατί ήδη βρίσκεται κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, το οποίο παρέχει υπηρεσίες περίθαλψης και υγειονομικής στήριξης». Αναφορικώς με τη γενική πολιτική, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε ότι υπάρχει η απόφαση της κυβέρνησης για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, η αύξηση της χωρητικότητας και η πλήρης αξιοποίηση των υπαρχουσών δομών και στην ενδοχώρα, και ειδικότερα ενημέρωσε ότι από την Λέρο μετακινήθηκαν από τον Σεπτέμβριο 507 άνθρωποι από τις τρίτες χώρες, κυρίως ευάλωτοι με άρση γεωγραφικού περιορισμού.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος τόνισε πως οι Έλληνες και οι κάτοικοι των νησιών έχουν ανοίξει την αγκαλιά τους από το 2015, προσφέροντας βοήθεια, φροντίδα και συμπαράσταση, και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι, επειδή αυτό παρατείνεται, δεν έχουν αυτή τη συμπεριφορά. «Αυτό σημαίνει ότι είναι επείγον να λυθεί και έτσι το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ότι υπάρχει μια διάσταση αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και ανάγκης διασφάλισης αυτού του κρίσιμου κοινωνικού και εθνικού αιτήματος και δεν μπορεί να αγνοηθεί ως διάσταση χειρισμού και διαχείρισης του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Επομένως, μια δημοκρατική Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό της και την συνοχή της προασπιζόμενη ταυτόχρονα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτός ο συνδυασμός σεβασμού στην ανάγκη να υπάρχει ισχυρό αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία, αλλά και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αυτός ο συνδυασμός είναι αυτός που φτιάχνει τις σωστές πολιτικές», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.






Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net