Добавить новость
123ru.net
Все новости
Февраль
2016

دستورالعمل‌های جان کری در سفر به اردن

0
در بررسی دیدار اخیر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از اردن مشخص می‌شود که او در پی تحقق دو مورد زیر است:
1- برخورد با موضوع سوریه که خود بر دو هدف اساسی متمرکز می‌باشد.
الف: داعش.
ب: مدیریت بحران و محوسازی آن. منتهی بدون مطرح شدن ایده‌ای خاص برای حل راهبردی آن.
2- نادیده گرفتن فلسطینی‌ها وقضیه فلسطین که همچنان باید ادامه یابد.
برنامه جان کری در موضوع سوریه حول محور داعش و کمکهای انسانی شکل گرفته است ولی نکته مهم در دستورالعمل‌ جان کری، ایجاد تمایز میان سه‌ نیروی موجود یعنی «داعش»، «نظام سوریه» و «مخالفان» و موضع اصلی پایان دادن به کار داعش و آسان‌سازی مذاکرات میان «نظام سوریه» و «مخالفان» است.
وزیر امور خارجه آمریکا گفت برای پایان دادن به کار داعش با نیروی ائتلاف به توافق رسیدیم که 10 هزار ضربه هوایی علیه داعش وارد آید ولی با نظام سوریه از طریق سوریه موضوع مذاکره، حالتی جدی خواهد داشت.
جان کری دیدگاه خود را نسبت به سناریوی مطرح شده تبیین نکرد و به نظر می‌رسد که در تفکر او جز «داعش» و «پناهجویان» موضوع دیگری وجود ندارد و امیدواری او این است که روسیه بتواند سوریه را مجاب کند که دیگر، مخالفان را نکوبد.
جان کری در این زمینه چنین می‌گوید: «راه صلح راهی است که در آن باید داعش منزوی وتضعیف و سپس نابود گردد و به ملت سوریه حق انتخاب آینده داده شود و این، تنها راه فراروی ماست».
او تصور می‌کند که ما هم‌اکنون در لحظه‌ای قرار گرفته‌ایم که بهترین زمان ممکن برای تحقق ایده‌‌های اوست. به عبارت دیگر او موضوع تغییر در سوریه را در چارچوب رویارویی با داعش قرار می‌دهد و می‌گوید: «برای مبارزه واقعی با داعش باید یک روند سیاسی انتقالی را بیابیم که در آن دولتی باشد که درخواستهای ملتش را برآورده سازد و در آن دولت، اسد نمی‌تواند جایگاهی داشته باشد و ما بارها تکرار کردیم که با وجود اسد این جنگ هرگز پایانی نخواهد داشت».
به نظر می‌رسد جان کری حضور روسیه وایران را فرصتی برای ایجاد آتش‌بس تلقی می‌کند او کلمه آتش‌بس را به زبان عربی گفت. و در این باره چنین گفت: «روسیه باید با ایران و نظام سوریه سخن بگوید و ما با مخالفان و دیگر کشورهای مرتبط سخن خواهیم گفت». او بر ضرورت موافقت همه طرف‌های درگیر تاکید کرد و او بر این باور است که همگان باید برای ایجاد آتش‌بس (داعش در این میان جایی ندارد) به توافق برسند سپس مذاکره آغاز شود و در نهایت فقط «مخالفان» و «نظام اسد» در میدان باقی بمانند.
در رابطه با موضوع فلسطین؛ "ناصر جوده" وزیر امور خارجه اردن بر اهمیت و استمرار این قضیه تاکید کرده و گفت: «جان کری این موضوع را هیچ وقت نادیده نگرفته است».
منتها هم "ناصر جوده" و هم جان کری بر این نکته تاکید کردند که در سال 2015 تمرکز برای ایجاد دو کشور مستقل بود و دیگر در این مورد صحبت اضافی نکردند.
با بررسی اظهارات فلسطینی‌ها وآمریکائی‌ها روشن می‌شود که جان کری در این سفر و در خصوص وضعیت فلسطین، بیشتر شنونده بوده است. او از اردن در مورد قضیه فلسطین و از زبان محمودعباس در مورد عزم برای ادامه تحرکات سیاسی از طریق سازمان ملل متحد، سخنانی شنید ولی جان کری همان عبارتهای همیشگی ایجاد دو کشور مستقل و راه‌حل مسالمت‌آمیز ومتوقف شدن شهرک‌سازیها را تکرار کرد.
در موضوع سوریه، جان کری امیدهای زیادی به پاسخگویی روسها و توانایی رئیس‌جمهور آمریکا برای قانع ساختن همتای روسی خود و زمینه‌سازی برای دست‌یابی به آتش‌بس ومذاکره بسته است. آمریکائی‌ها به نظر می‌رسد که در صورت شکست این گزینه‌، جایگزینی ندارند.
اما در مورد قضیه فلسطین، «اهمال» تنها کلمه قابل معنا و تعبیر در موضع آمریکائیها در این سفر بود.
منبع: سایت اینترنتی امین
نویسنده: احمد جمیل عزم
مترجم: سیدمحسن ساری





Загрузка...


Губернаторы России

Спорт в России и мире

Загрузка...

Все новости спорта сегодня


Новости тенниса

Загрузка...


123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.


Загрузка...

Загрузка...

Экология в России и мире




Путин в России и мире

Лукашенко в Беларуси и мире



123ru.netмеждународная интерактивная информационная сеть (ежеминутные новости с ежедневным интелектуальным архивом). Только у нас — все главные новости дня без политической цензуры. "123 Новости" — абсолютно все точки зрения, трезвая аналитика, цивилизованные споры и обсуждения без взаимных обвинений и оскорблений. Помните, что не у всех точка зрения совпадает с Вашей. Уважайте мнение других, даже если Вы отстаиваете свой взгляд и свою позицию. Smi24.net — облегчённая версия старейшего обозревателя новостей 123ru.net.

Мы не навязываем Вам своё видение, мы даём Вам объективный срез событий дня без цензуры и без купюр. Новости, какие они есть — онлайн (с поминутным архивом по всем городам и регионам России, Украины, Белоруссии и Абхазии).

123ru.net — живые новости в прямом эфире!

В любую минуту Вы можете добавить свою новость мгновенно — здесь.






Здоровье в России и мире


Частные объявления в Вашем городе, в Вашем регионе и в России






Загрузка...

Загрузка...





Друзья 123ru.net


Информационные партнёры 123ru.net



Спонсоры 123ru.net