İran'dan ABD ve İsrail'in olası kara harekatına ilişkin açıklama: Burası cehennemliklerin dans edeceği bir yer değil
Orta Doğu’da karşılıklı saldırılarla tırmanan gerilimde, İran kanadından en üst düzey askeri ve stratejik uyarılardan biri geldi. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ABD’li yetkililerin dillendirdiği “kara harekatı” iddialarına yanıt verdi.
KARA HAREKATI İDDİASINA YANIT
Bazı ABD’li yetkililerin birkaç bin askerle İran topraklarına girmeyi planladığına dair duyumları değerlendiren Laricani, bu tür bir hamlenin sonuçlarının ağır olacağını vurguladı. Laricani, İran’ın savunma kararlılığını şu sözlerle ifade etti:
“Bazı ABD’li yetkililer birkaç bin askerle İran’a kara harekatı düzenlemeyi planladıklarını söylüyor. Şunu bilsinler ki; İran toprakları cehennemliklerin dans edeceği bir yer değildir.”
ABD ve İsrail'in İran'a yönelik saldırıları 6. gününde: İran'dan 4. füze misilleme saldırısı
İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Nahçıvan'daki İHA saldırısında İsrail'i suçladı: Biz fırlatmadık
İran İsrail'e 1 ton ağır başlıklı 'Hürrem-4' füzesiyle saldırdı
İran: Basra Körfezi'nde ABD petrol tankeri vuruldu
Kıymetli okurlarımız, bu bir son dakika gelişmesi haberidir. Sıcak bilgiler geldikçe kısa sürede güncellenecektir. Gelişmelerden anında haberdar olmak için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android marketlerden indirerek) kurabilirsiniz.
