Emekli maaşı düzenlemesi için bugün AK Parti grubunda toplantı yapılacak
Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon oranları temmuzda yüzde 2,06, ağustosta yüzde 2,04, eylülde yüzde 3,23, ekimde yüzde 2,55 ve Kasım ayı için yüzde 0.87 olarak gerçekleşti. TÜİK verilerine göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Aralık 2025 döneminde aylık bazda yüzde 0,89; yıllık bazda yüzde 30,89 oldu.
Yıl sonu enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin yılın ilk 6 ayı için alacağı artış oranı yüzde 12,19 olarak belirlendi. Mevcut hesaplamalara göre 16 bin 881 lira olan en düşük emekli maaşının 18 bin 939 liraya yükselmesi öngörülürken, bu artışın hayata geçmesi için yasal düzenleme yapılması bekleniyor.
"Kanuni düzenleme gerektiren bir konu"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. En düşük emekli aylığının artırılmasına ilişkin soru üzerine Yılmaz, bununla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamalarını anımsatmıştı.
Yılmaz, çalışmanın Meclis'te düzenlenme gerektiren bir konu olduğuna değinerek, şunları kaydetmişti:
"Bu tür konularda Grup Başkanımızın söyledikleri, onun yaklaşımı önemli. Hükümet, Meclis bu konularda her zaman birlikte çalıştık, bundan sonra da birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Burada önemli olan, aldığınız her kararda etkileri iyi analiz etmeniz, ne tür etkiler doğuracağına bakarak daha sağlıklı kararlar oluşturmanız. Gerisi Meclisimizin takdirinde. Biliyorsunuz bu, kanuni düzenleme gerektiren bir konu, dolayısıyla takdir Meclisimizde"
Kuyumcularda nakit dönemi sona eriyor: 'Kıymetli Metal Takip Sistemi' Nisan'da devreye girecek
Petrol üretimi yüzde 26 doğal gaz üretimi ise yüzde 39 arttı
En düşük emekli maaşı 20.000 TL olur mu? Hesap değişti rakam ortaya çıktı: İşte masadaki senaryo
