123ru.net
World News in Serbian

Могућ крај примирја у Идлибу

012

Сиријске владине трупе спремне су да очисте јужни део аутопута М-4 Алепо-Латакија од милитаната. У вези са одбијањем „непомирљивих“ милитаната да напусте подручја јужно од аутопута М-4 Алепо-Латакија, споразум о прекиду ватре у зони деескалације Идлиба постигнут на основу руско-турских преговора 5. марта у Москви могао би да се оконча у наредна 24 сата . […]

Могућ крај примирја у Идлибу

Сиријске владине трупе спремне су да очисте јужни део аутопута М-4 Алепо-Латакија од милитаната.

У вези са одбијањем „непомирљивих“ милитаната да напусте подручја јужно од аутопута М-4 Алепо-Латакија, споразум о прекиду ватре у зони деескалације Идлиба постигнут на основу руско-турских преговора 5. марта у Москви могао би да се оконча у наредна 24 сата . Мисија чишћења јужног сектора фронта Идлиба дуж аутопута била је додељена Турској, међутим, милитанти, нарочито Исламска странка Туркестана, терористичка група забрањена у Русији, и даље делују.

„Руска војска раније је турским колегама обезбедила време до 12. марта да уклоне све милитанте са јужних одсека дуж магистрале М-4 у Идлибу са подручја Јебел Завииа. Затим је тај период продужен до краја марта. У протеклих неколико дана сиријска војска је стварала снаге које су групирале јужно од стратешког аутопута, суздржавајући се од покушаја да унапреди своје положаје, ”кажу сиријски извори.

Могућ крај примирја у Идлибу

Комментарии для сайта Cackle
123ru.net – это самые свежие новости из регионов и со всего мира в прямом эфире 24 часа в сутки 7 дней в неделю на всех языках мира без цензуры и предвзятости редактора. Не новости делают нас, а мы – делаем новости. Наши новости опубликованы живыми людьми в формате онлайн. Вы всегда можете добавить свои новости сиюминутно – здесь и прочитать их тут же и – сейчас в России, в Украине и в мире по темам в режиме 24/7 ежесекундно. А теперь ещё - регионы, Крым, Москва и Россия.