فرار تلآویو از آتشبس در جنوب لبنان؛ هراس از نقش ایران در تحمیل معادله میدانی
در حالی که آمریکا خواستار توقف فوری درگیریها در جنوب لبنان شده بود، رژیم صهیونیستی با طفرهرفتن از پذیرش آتشبس، میکوشد پس از ناکامی در بنت جبیل و مناطق مرزی، با تشدید تحرکات نظامی، معادلات میدانی را به نفع خود تغییر داده و اهرم فشار تازهای برای مذاکرات ایجاد کند.
به گزارش ایلنا، در حالی که انتظار میرفت رژیم صهیونیستی صبح امروز شنبه، پس از نشست کابینه، به درخواست آمریکا برای برقراری آتشبس در لبنان تن دهد، تلآویو از اجرای این خواسته عقبنشینی کرد و بهجای توقف کامل درگیریها، صرفاً به کاهش محدود تنشها رضایت داد. این تغییر موضع اما با چه ملاحظاتی همراه بوده است؟
منابع آگاه در گفتوگو با «النشره» اعلام کردند که آمریکاییها از طرف لبنانی و اسرائیلی خواسته بودند تا در سطح سفیران دو طرف در واشنگتن تماسهایی برقرار شود، آن هم با عنوانی مقدماتی. با این حال، لبنان تأکید کرده که هرگونه تماس یا نشست باید صرفاً حول محور توقف آتشبس باشد. تماس مقدماتی برقرار شد، اما قرار بود نشست اصلی امروز برای اتخاذ تصمیم نهایی درباره آتشبس برگزار شود. با این حال، اسرائیلیها از حضور در این نشست طفره رفتند و سفیر خود در واشنگتن را مأمور کردند تا اعلام کند جلسه به روز سهشنبه آینده موکول شده است.
